PIKA! Vihreä parsa - kuoritaanko ennen keittämistä?
Kommentit (4)
Tosi tosi nuorta, pehmeää pikkuparsaa ei välttämättä tarvitse kuoria, mutta yleensä kyllä. Ihan alaosa katkaistaan pois, ja siitä ylöspäin kuoritaan tarpeen mukaan joko pikkuisen tai ihan kunnolla. Mitä isompi, kiinteämpi parsa, sitä enemmän kuoritaan.
Jos on paksuja, kuori puoleen väliin.
Leikkaamiseen sijaan voit myös katkaista kovan osan alhaalta napsauttamalla.
Nam, älä keitä ihan lötköksi.
Minusta se kuori on siinä maukkain osa, semmoinen ruohoinen kiva maku. Minusta kyllä usein tuontiparsalle ei riitä parin sentin katkaiseminen tyvestä. Minä teen niin että väännän parsaa päistä katkaisten sen siitä mistä se luonnostaan katkeaa. Kauan sitten nostetusta parsasta voi mennä melkein puolet roskiin, mutta minusta parempi näin kuin syödä tympeää säikeistä ja sitkeää vanhan parsan tyveä.
mistä roikkuu. Se parsa siis.