Munkkien paisto
Mikä rasva soveltuu parhaiten munkkien paistamiseen? Entä mikä on edullisinta? Monessa reseptissä lukee 1l öljyä, mutta mikä öljy olisi laadultaan parhainta tähän? Entä jos ostaa esim kookosrasvaa, jossa ainakin meidän perheessä on muinoin munkit paistettu; kuinka monta pakettia menee siihen paistamiseen?
Nimim. Ei ikinä koskaan itse munkkeja leiponut
Kommentit (15)
Näin isossa määrässä vaihdan välillä koko rasvan, niin ei tule niin tummia loppuerästä.
paistoin noi 700 munkkia per päivä, öljy vaihdetiin joka toinen viikko, suodatettin väli viikolla kerran...
että rasva kuumnee liikaa.
En tiedä mikä on parasta, itse olen käyttänyt kotimaista rypsiöljyä ja ihan hyviä on tullut. Tuskin on edullisinta. Itse olen ostanut neljä litraa 1l:n munkkitaikinaan, mutta siitä jää yli. Kaksi ei riitä, mutta reilusti jäi. Näin isossa määrässä vaihdan välillä koko rasvan, niin ei tule niin tummia loppuerästä.
munkkirasva
kookosrasva
rypsiöljy
syväpaistoöljy
Näin isossa määrässä vaihdan välillä koko rasvan, niin ei tule niin tummia loppuerästä.
paistoin noi 700 munkkia per päivä, öljy vaihdetiin joka toinen viikko, suodatettin väli viikolla kerran...
mutta amatöörit ei ymmärrä. Luulevat että yksi paistoerä kotikeittiössä saa öljyn huonoksi.
Tuo liian tummaksi paistuminen sai kyllä repeämään tämänkin leipurin.
Siis sillä nimellä löytyy margariinihyllystä. Paketti riittää varmasti. Maksaa parin euron kieppeillä..
En tiedä mikä on parasta, itse olen käyttänyt kotimaista rypsiöljyä ja ihan hyviä on tullut. Tuskin on edullisinta. Itse olen ostanut neljä litraa 1l:n munkkitaikinaan, mutta siitä jää yli. Kaksi ei riitä, mutta reilusti jäi. Näin isossa määrässä vaihdan välillä koko rasvan, niin ei tule niin tummia loppuerästä.
t. ap
toinen kysymys: onko paksupohjainen-/valurautakattila must, vai käykö ihan taviskattila?
kookosrasvaa joulusta jäänytta kaapissa niin paistan sillä, pienessä kattilassa niin ei paljon tarvi.
Rasva on juuri lämpenemässä, joten en voi vielä sanoa tuliko hyviä.
korkealaitaisessa paistinpannussa.
riippuu siitä että rasva on jo vanhaa vai? :DDDDD
En tiedä mikä on parasta, itse olen käyttänyt kotimaista rypsiöljyä ja ihan hyviä on tullut. Tuskin on edullisinta. Itse olen ostanut neljä litraa 1l:n munkkitaikinaan, mutta siitä jää yli. Kaksi ei riitä, mutta reilusti jäi. Näin isossa määrässä vaihdan välillä koko rasvan, niin ei tule niin tummia loppuerästä.
Onko kookosrasva- ja rypsiöljymunkeilla selväkin makuero? Itse en ole kokeillut kookosrasvaa.
Mulla munkkien tummuuteen vaikuttaa eniten rasvan lämpötila. Liian kuumalla rasvalla munkit palaa hetkessä tummiksi. Mä laitan öljyn aika pieneen kattilaan ja litran öljyllä paistelee vaikka miten paljon munkkeja.
En tiedä mikä on parasta, itse olen käyttänyt kotimaista rypsiöljyä ja ihan hyviä on tullut. Tuskin on edullisinta. Itse olen ostanut neljä litraa 1l:n munkkitaikinaan, mutta siitä jää yli. Kaksi ei riitä, mutta reilusti jäi. Näin isossa määrässä vaihdan välillä koko rasvan, niin ei tule niin tummia loppuerästä.
Eli paiston loputtua jäähdytät ja valutat vaikka siivilän läpi takaisin pulloon ja jääkaappiin! Ainakin kolmet neljät munkit paistaa samalla öljyllä esim. puolen vuoden sisään.
Tummmeneminen johtuu vain liian korkeasta öljyn lämpötilasta, jolloin kuori tummuu mutta munkki jää sisältä raa'aksi. Oikea lämpötila täytyy omalla liedellä kokeilla, omallani paistan 9-asteikolla 7-8.
Munkkien paistoon on olemassa sellaiseen paistoon tarkoitettua öljyä/rasvaa, joka ei syty niin helposti. Koulussa joskus neuvottiin, että mahdollisimman raskas kattila ettei putoa lattialle pienestä tönäisystä. Tänä vuonna aion paistaa ihan rypsiöljyllä, kun en paista vuodessa kuin kerran ja aika vähän munkkeja niin en viitsi ostaa turhaan rasvaa, jota en muuten käyttäisi.