Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Munkkien paisto

Vierailija
30.04.2012 |

Mikä rasva soveltuu parhaiten munkkien paistamiseen? Entä mikä on edullisinta? Monessa reseptissä lukee 1l öljyä, mutta mikä öljy olisi laadultaan parhainta tähän? Entä jos ostaa esim kookosrasvaa, jossa ainakin meidän perheessä on muinoin munkit paistettu; kuinka monta pakettia menee siihen paistamiseen?



Nimim. Ei ikinä koskaan itse munkkeja leiponut

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
30.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näin isossa määrässä vaihdan välillä koko rasvan, niin ei tule niin tummia loppuerästä.

Vierailija
2/15 |
30.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näin isossa määrässä vaihdan välillä koko rasvan, niin ei tule niin tummia loppuerästä.


paistoin noi 700 munkkia per päivä, öljy vaihdetiin joka toinen viikko, suodatettin väli viikolla kerran...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
30.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

että rasva kuumnee liikaa.

En tiedä mikä on parasta, itse olen käyttänyt kotimaista rypsiöljyä ja ihan hyviä on tullut. Tuskin on edullisinta. Itse olen ostanut neljä litraa 1l:n munkkitaikinaan, mutta siitä jää yli. Kaksi ei riitä, mutta reilusti jäi. Näin isossa määrässä vaihdan välillä koko rasvan, niin ei tule niin tummia loppuerästä.

Vierailija
4/15 |
30.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

munkkirasva

kookosrasva

rypsiöljy

syväpaistoöljy



Vierailija
5/15 |
30.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näin isossa määrässä vaihdan välillä koko rasvan, niin ei tule niin tummia loppuerästä.


paistoin noi 700 munkkia per päivä, öljy vaihdetiin joka toinen viikko, suodatettin väli viikolla kerran...

mutta amatöörit ei ymmärrä. Luulevat että yksi paistoerä kotikeittiössä saa öljyn huonoksi.

Tuo liian tummaksi paistuminen sai kyllä repeämään tämänkin leipurin.

Vierailija
6/15 |
30.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis sillä nimellä löytyy margariinihyllystä. Paketti riittää varmasti. Maksaa parin euron kieppeillä..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
30.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä mikä on parasta, itse olen käyttänyt kotimaista rypsiöljyä ja ihan hyviä on tullut. Tuskin on edullisinta. Itse olen ostanut neljä litraa 1l:n munkkitaikinaan, mutta siitä jää yli. Kaksi ei riitä, mutta reilusti jäi. Näin isossa määrässä vaihdan välillä koko rasvan, niin ei tule niin tummia loppuerästä.

Vierailija
8/15 |
30.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

t. ap



toinen kysymys: onko paksupohjainen-/valurautakattila must, vai käykö ihan taviskattila?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
30.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kookosrasvaa joulusta jäänytta kaapissa niin paistan sillä, pienessä kattilassa niin ei paljon tarvi.



Rasva on juuri lämpenemässä, joten en voi vielä sanoa tuliko hyviä.

Vierailija
10/15 |
30.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

korkealaitaisessa paistinpannussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
30.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

riippuu siitä että rasva on jo vanhaa vai? :DDDDD

Vierailija
12/15 |
30.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä mikä on parasta, itse olen käyttänyt kotimaista rypsiöljyä ja ihan hyviä on tullut. Tuskin on edullisinta. Itse olen ostanut neljä litraa 1l:n munkkitaikinaan, mutta siitä jää yli. Kaksi ei riitä, mutta reilusti jäi. Näin isossa määrässä vaihdan välillä koko rasvan, niin ei tule niin tummia loppuerästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
30.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko kookosrasva- ja rypsiöljymunkeilla selväkin makuero? Itse en ole kokeillut kookosrasvaa.



Mulla munkkien tummuuteen vaikuttaa eniten rasvan lämpötila. Liian kuumalla rasvalla munkit palaa hetkessä tummiksi. Mä laitan öljyn aika pieneen kattilaan ja litran öljyllä paistelee vaikka miten paljon munkkeja.

Vierailija
14/15 |
30.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä mikä on parasta, itse olen käyttänyt kotimaista rypsiöljyä ja ihan hyviä on tullut. Tuskin on edullisinta. Itse olen ostanut neljä litraa 1l:n munkkitaikinaan, mutta siitä jää yli. Kaksi ei riitä, mutta reilusti jäi. Näin isossa määrässä vaihdan välillä koko rasvan, niin ei tule niin tummia loppuerästä.

Eli paiston loputtua jäähdytät ja valutat vaikka siivilän läpi takaisin pulloon ja jääkaappiin! Ainakin kolmet neljät munkit paistaa samalla öljyllä esim. puolen vuoden sisään.

Tummmeneminen johtuu vain liian korkeasta öljyn lämpötilasta, jolloin kuori tummuu mutta munkki jää sisältä raa'aksi. Oikea lämpötila täytyy omalla liedellä kokeilla, omallani paistan 9-asteikolla 7-8.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
27.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Munkkien paistoon on olemassa sellaiseen paistoon tarkoitettua öljyä/rasvaa, joka ei syty niin helposti. Koulussa joskus neuvottiin, että mahdollisimman raskas kattila ettei putoa lattialle pienestä tönäisystä. Tänä vuonna aion paistaa ihan rypsiöljyllä, kun en paista vuodessa kuin kerran ja aika vähän munkkeja niin en viitsi ostaa turhaan rasvaa, jota en muuten käyttäisi.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kolme seitsemän