Mitä parsasta?
Mies toi puntin ja en tiedä mitä tolle tehdä. Olen syönyt ravintolassa vaan. Apua!
Kommentit (6)
(ihan tyvi saattaa olla kovaa), kuori vähän vartta, paista pannulla voissa ja nauti kampasimpukoiden (tai jonkin muun merenelävän) ja hollandaise-kastikkeen kanssa.
Syö raakan on paljon parempaa. Kuorit ja lyhennä tyvestä sen verran kun on puumaista. Vihreetä parsaa ei kuulemma tarvi kuoria mutta kuka helvetti syö mitään kuorimatta, en itse ainakaan
Kääri parmankinkkuun ja paista pannulla ja tarjoa voisulan kanssa. Voisulaan voi laittaa sitruunaa tai limeä.
Napsauta sormin tyvestä kova osa pois (katkeaa juuri sopivasti), huuhtele.
Keitä isossa paistinpannussa niin että varret kypsyvät ensin (itse laitan nuput nojalleen laidalle ja humpsautan ne sisään lopuksi pariksi minuutiksi. )
Keittoaika tuoreelle vihreälle parsalle on n. 5-10min.
Kaada vesi hellästi pois, nakkaa pannulle voita ja purista sitruunaa, pyörittele parsat siinä.
Syö sormin nupusta alkaen.
(Ne poisnapsautetut kannat voi kiehauttaa ja pakastaa tulevan sosekeiton mauksi)
Hieman öljyä, suolaa ja sitruunaa ja parmesanraastetta päälle.
Gratinoi uunissa grillivastuksen alla 5-8 minuuttia. Parasta!
Kuori, keitä, tarjoile paistetun lohen ja hollandaisekastikkeen sekä valkoviinin kanssa :)