Vierailija

Ollaan menossa viettämään kuohuviini-iltaa tuttavapariskunnan kanssa. Sanokaas nyt vastaus pitkään miettimääni asiaan, miten ton kuoharimerkin nimi lausutaan: Freixenet vai Fraixenet (vai kenties jotenkin muuten). Ettei nyt tämän takia leimattaisi tyhmäksi;)

Kommentit (17)

fresöneeNoin olen kuullut sitä lausuttavan. S kaiketi soinnillinen? Ei suhu ainakaan.Mutta onk se espanjalaista, muistanko oikein? Toi lausunta olis mummielestä ranskan mukainen, mitenköhän ne espanjalaiset sitten?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ilmeisesti kyseessä on ranska? jos osaan alkeet ja vähän enemmänkin viidestä kielestä eikö se riitä todistamaan että ihan surkea kielipääni ei ole, tyhmä voin olla mutta sitä ei todista jonkun kielen lukemattomuus?

koska kyseessä on katalaani eikä ranska niin ääntäminen on frechenet, niin että ensimmäinen vokaali neutraali, lähellä ö:tä siis. Mutta siis pilkunnussimistahan tämä on...


Okei, kiitos tuhannesti! Espanjalaista cavaa se on. Ja joo, ei nyt sentään tyhmäksi, mutta onhan se vähän urpoa lausua nimi "väärin", siis tyyliin juuri fraixenet. Eli joko niin kuin lukee tai sitten miten oikeasti kuuluu, eikö vaan:) (ja nyt tietysti uskotaan mun olevan erityisen etevä, kun pääsen tällä uudella tiedolla rehentelemään;)

Freixenet account supervisor Jennifer Zimmer at Janet Kafka & Associates was happy to confirm the answer to this oft-asked question about the Spanish sparkling wine. "The name of the winery is pronounced 'fresh-eh-NET,' " she stated in a recent e-mail.She went on to explain, "It is named after the Ferrer family's first homestead, 'La Freixeneda,' which is Catalan for 'ash tree grove.' "

Oikeasti, olen tosi iloinen että näin moni jaksoi auttaa asiassa! Olen ollut jo iät ajat kuohuviinisieppo ja koen, että nyt olen kokemukseni myötä valmis myös tähän oikeaan ääntämykseen:) Itselläni kun nimi taipuu helposti muotoon fraiksenet (olen lukenut saksaa) vaikka arvasinkin, ettei se nyt ainakaan ole oikein. Kuplivaa kevättä kaikille! :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla