Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Naudan ulkofilepihvi paistaminen??

Vierailija
14.04.2012 |

Ostettiin kaksi vakuumiin pakattua naudan ulkofilepihviä Lidlistä. Ei varmasti lihatiskilaatua, mutta onpahan jonkilaiset pihvit. Miten saisi pihvit paistettua meheviksi mediumeiksi? Pitääkö niitä nuijia tai levitellä painelemalla?

Kommentit (28)

Vierailija
1/28 |
14.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nuiji kevyesti lihanuijalla (ei välttämätöntä) ja paista n 2 min per puoli. Tarkka aika riippuu pannusta ja hellasta, mutta kun pihvin paistamattomalle puolelle alkaa "tihkua" lihasnestettä, on aika kääntää toinen puoli paistumaan.

Vierailija
2/28 |
14.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko se jokin mehevän pihvin takuujuttu?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/28 |
14.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos et anna lihan vetäytyä ennen tarjoilua, niin ne lihasnesteet valahtaa ensimmäisenä siihen lautaselle. Eli kannattaa ilmanmuuta antaa vetäytyä foliossa :)

Vierailija
4/28 |
14.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

lihoissa on niin paljon nestettä (niihin ruiskutetaan suolavettä painon lisäämiseksi) että niistä ei oikeasti saa hyviä mitenkään.



Vierailija
5/28 |
14.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

1. Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistoa. Fileepihvejä ei tarvitse nuijia, muotoile käsin, jos tarvitsee.

2. Paista pihvit hyvin kuumuutta kestävällä valurautapannulla.

3. Laita pannulle öljyä ja voita, pannu on sopivan kuuma, kun voi muuttuu vaalean ruskeaksi eikä enää kupli.

4. Paista maksimissan kaksi pihviä kerrallaan, jotta pannu ei jäähdy liikaa.

5. Kun pihvin pintaan alkaa ilmestyä lihasnestettä, on aika kääntää pihvi. Jos tavoitteena on mediumpihvi, niin tähän menee 2-3 cm paksuilla pihveillä n. 2 min.

6. Kun pihvi on käännetty, niin paistopinta voidaan maustaa suolalla ja pippurilla.

7. Taas kun pihvi alkaa hikoilla nestettä toiseltakin puolelta paisto on valmis.

8. Kääri pihvit lopuksi alumiinigolioon ja anna pihvien levätä ja vetäytyä hetki ennen tarjoilua.



Jos haluat grillata pihvit parilapannulla, jotta pintaan tulee kauniit raidat, niin silloin öljyä pihvit pinnastaan ja paista kuivalla pannulla.



Tero



Vierailija
6/28 |
14.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

lihoissa on niin paljon nestettä (niihin ruiskutetaan suolavettä painon lisäämiseksi) että niistä ei oikeasti saa hyviä mitenkään.


eri juttu kuin suolatut kinkut.

Ei pidä paikkaansa.

Tero

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/28 |
14.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä ohjeillasi saamme hyvät pihvit aikaiseksi :)

Vierailija
8/28 |
14.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pihvit paistoin ohjeen mukaan ja laitoin folioon vetäytymään muutamaksi minuutiksi. Kun avasin folion, oli foliossa lihasnesteet ja pihvit oli sitkeitä. Medium plussat pihvit oli, että sinänsä paistaminen onnistui mutta sitkeitä ne oli silti :(



-ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/28 |
14.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pihvit paistoin ohjeen mukaan ja laitoin folioon vetäytymään muutamaksi minuutiksi. Kun avasin folion, oli foliossa lihasnesteet ja pihvit oli sitkeitä. Medium plussat pihvit oli, että sinänsä paistaminen onnistui mutta sitkeitä ne oli silti :(

-ap


kuitenkaan raakakypsyneet kunnolla, siinä pakkauksessa pitäisi olla päivämäärä jolloin ne on vakumoitu ja sen pitäisi olla ainakin kuukausi, mielellään ylikin 0-2-asteessa. Toisaalta myös ulkofile on haasteellisempi tässä suhteessa kuin sisäfile.

Mä uskon, että paistamisessa sinänsä ei mennyt mitään vikaan, liha ei vaan ollut vielä tarpeeksi mureaa.

Tero

Vierailija
10/28 |
10.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meikä on kyllä syönyt noita pihvejä usseempaan kertaan ja voin sannoo, etten oo muistaakseni koskaan syönyt niin murreeta ja suussasulavaa pihviä! :p pittäiskö sitä lähtiä kauppaan.. :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/28 |
10.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen ulkofileestä pippuripihvejä. Otan pihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen ja maustan ne karkealla pippurirouheella. Pannulle ensin vähän öljyä ja kun se on kuumentunut, niin nokare voita ja kun sekin kuumentunut, niin pihvit paistumaan. Pannun on oltava kuuma ja paistan pihvejä vain minuutin, jolloin käännän pihvin ja ripottelen paistuneelle pinnalle suolaa. Minuutti toiseltakin puolelta ja sitten uuniin(max 140 astetta) valmiiksi uunissa lämmitettyyn astiaan.

Sillä aikaa kaadan pannulle purkin hyvää kuohukermaa, keitän sen kokoon ja maustan suolalla. Sitten pihvit hetkeksi kastikkeeseen ja koko komeus pöytään. Syödään patongin kanssa, jolla pyyhitään pannulta viimeinenkin tippa! Tällä tavoin tehtynä ei pihveistä juuri irtoa lihasnestettä.

Ja kaiken a ja o on, että pihvi on raakakypsytetty!

Vierailija
12/28 |
10.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos selkeistä ja hyvän kuuloisista ohjeista! Ehkä minäkin uskaltaudun taas kokeilemaan onnistuisiko pihvit. Vähän liian kallis raaka-aine valmistaa kuivaa ja sitkeää kengänpohjaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/28 |
10.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huonosta lihasta ei mureaa saa tekemälläkään. Nuo Teron ohjeet paistamiseen on hyvät, mutta lisäksi kannattaa panostaa raaka-aineen laatuun ja hakea ne pihvit jostain läheisestä lihakaupasta eikä Lidlistä.

Vierailija
14/28 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pihvi täytyy olla kallis. Sen jälkeen ota huoneen lämpöön tuntia ennen. Pannu kuumaksi ja n. 2min per puoli. Anna lihan olla äläkä tökk sitä paistuessa. Yksi kääntö riittää. Anna pihvin levätä leikkuulaudalla paiston jälkeen n. 5min. Onnistut aina!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/28 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Marinoikaa ne hiton pihvinne.

Vierailija
16/28 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 18:26"]Sen verran voin sanoa että vaikka paistat miten naudan ulkofilee pihvit niin aina mulla on jäänyt sitkeäksi, joten ainut vaihtoehto on että siirrytään sisäfileisiin, ruokaa laitan monta kertaa viikossa ja yritän selvittää mikä mättää kun ei saa naudan ulkofileestä mureaa mut kai se vaan niin on että minä en osaa. toivottavasti joku osaa neuvoa,kiitän etukäteen 

Jarmo
[/quote]
Mä annan ulkofileen olla 4-5 tuntia huoneen lämmössä ennen paistamista. Kaukana sitkeästä.

Vierailija
17/28 |
19.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

aivan turhaa huoneen lämpöön niitä on ottaa lätköttää.. oikea ratkaisu on riittävän kuuma valurauta/hiiliteräs pannu. pannu kuumaksi ja voita ja öljyä pannuun. liha siihen ja se on siinä.

teflonpannuissa tahtoo olla se vika että vaikka ne saisi pilaamatta tarpeeksi kuumiksi niin eivät ne jaksa lämpöä pitää kun siihen pihvin länttäsee ja tahtoo mennä keittämisen puolelle.

 

 

Vierailija
18/28 |
02.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ulkofileepihvi on parhaimmillaan noissa vakuumipaketeissa juuri viimeisenä käyttöpäivänä. Itse vedän kuumalla pannulla värin pihvin pintaan molemmin puolin ja heitän sitten muutamaksi minuutiksi uuniin tasaamaan lämpöä, siellä on kuitenkin pihvin kylkiäiset kypsymässä 200 asteessa.

Aina mureaa, ja korkeintaan medium. Suosittelen.

Vierailija
19/28 |
02.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sen verran voin sanoa että vaikka paistat miten naudan ulkofilee pihvit niin aina mulla on jäänyt sitkeäksi, joten ainut vaihtoehto on että siirrytään sisäfileisiin, ruokaa laitan monta kertaa viikossa ja yritän selvittää mikä mättää kun ei saa naudan ulkofileestä mureaa mut kai se vaan niin on että minä en osaa. toivottavasti joku osaa neuvoa,kiitän etukäteen 

Jarmo

Vierailija
20/28 |
02.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

En saa minäkään ulkofileestä hyvää pihviä, hyvä etten ole ainoa. Sisäfile kyllä onnistuu täydellisesti.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yhdeksän kuusi