Täipesusta huolimatta lapsen pää kutisee?

Vierailija

Lapselta löytyi päästä täitä. Pestiin perjantaina täipesulla. Tänään aamulla taas rapsutteli päätää. Voikohan pestä uudestaan tänään vai pitääkö odottaa se 7 päivää, joka ohjeessa on pesuväli? Tutkin pään aamulla kammalla, mutta en kyllä löytänyt mitään.

Kommentit (8)

Vierailija

ärsyyntyneen ihon takia, vaikka itse täit ovatkin poissa. Saat varmuuden, kun luet käyttöohjeet tai googlaat. En kerta kaikkiaan viitsi tehdä sitä puolestasi.

Vierailija

ennenkuin täit kuoli. Monet täit on vastustuskykyisiä sampoille. Jos iho on ärtynyt, älä pese, mutta jos ei näytä ärtyneeltä, pese vielä uudestaan ja muista vaihtaa myös lakanat ja yöpaidat. Suosittelen myös föönaamista läheltä hiuspohjaa niin kuumalla kuin mahdollista, tappaa saivareita.

Vierailija

miltä ne täit näyttää?Pojalla kutissut pää jo pari päivää, mutta mitään ei näy, vaikka kovasti olen päänahkaa ja hiuksia haronut. Onko ne läpinäkyviä, mustia, jotain siltä väliltä? Liikkuvatko silmin nähden? Minkä kokoisia?

Vierailija

itse täi on musta hyvin pieni vikkelä olio kampaa pää valkoiselle paperille...saivari eli se muna on taas valkoinen ja tarttuu hyvin jämäkästi kiinni hiukseen eli ei lähde pois kuin vetämällä hiusta pitkin.

Vierailija

parin millin pituisia pikku kärpäsiä. Munat on millin kokoisia vaaleita paakkuja lähellä päänahkaa, aika tiukasti hiuksissa kiinni. Täit liikkuu kyllä. Eniten niitä on pään lämpimissä kohdissa kuten niskassa ja korvien takana. Niitä voi pyydystää helpoten tiheällä kammalla vaalean paperin päällä kampaamalla.

Vierailija

Pelkkä pesu ei riitä, vaan pitää kammata päivittäin muistaakseni kahden viikon ajan, poistaa elävät täit joita voi vielä kuoriutua pesun jälkeen, ja pyrkiä poistamaan saivareet.Meillä oli lapsilla kesällä täitä ja kyllä sain ne kerralla pois, kun noudatin ohjeita. Mutta tosiaan vielä viikko pesusta saattoi löytyä päästä elävä täi.Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat