Paistettava kala sätki pannulla :s
Käytiin perheen kanssa pilkillä ja saatiin ahvenia saaliiksi. Kotona perkasin kalat ja aloin paistamaan pannulla, niin ahven alkoi vielä pannulla sätkimään. Aika karun näköistä kun perattu, suolistettu ja nyljetty päätön kalaa alkaa vielä pannulla sätkimään, huih!
Kommentit (7)
hypätä kattoon kun mummun uunissa paistama kala hyppäsi vuoalta lattialle.
Siis oikeasti hyppäsi, vaikka oli muutamaan kertaan jo tapettu.
Miksi tekevät muuten noin?
Kaupan kalat harvoin hyppii tai sätkii... :/
Kaupan kalat harvoin hyppii tai sätkii... :/
Jos te käyttäisitte sitä ahventa mutkan Kiinassa ennen pannulle laittoa niin kuin norjanlohia, niin eipä sätkisi enää. Tai pakastaisitte.
Mistäkö johtuu? Vaikea selittää, mutta eräänlaisia "kuolinkouristuksia" ne ovat, kun lihassäikeet eivät ole vielä "mädäntyneet" niin että ei ole mitään toimintaa.
Kakarana muistan miten kampelan pyrstö sätki vielä uunissa. Kilkki oli inha otus. Yksi kilkki päätyi sisälle asti ämpärissä kalojen mukana, jolloin faija veti sen pöntöstä alas. Arvaa, uskalsinko mennä vessaan vähän aikaan.
Kalan lihaksissa on ns lihasmuisti. Jotenkin ne lihassyyt katkeilevat ja saavat kalan liikkumaan.
Tästä tietää, että kala on tuore eikä mikään maailman matkaaja😍
Minä lapsena itkin pannun vierellä, kun.äiti paistoi kalaa, kun luulin, että sitä sattuu😅
Aika kolkkoa kyllä.