Satuhäät (YLE) tänään 12.3. klo 21.00

Vierailija

Johanna Merjomaa ja Kim Grönberg ovat tunteneet alle vuoden sanoessaan tahdon. Kaikki eivät aluksi suhtaudu myönteisesti parin avioliittoon, mutta lopulta kaikki on hyvin...

Sivut

Kommentit (71)

Vierailija

Tunnen/tiedän toisen näistä jakson juhlakaluista: mielenkiintoista meininkiä saattaa olla tulossa mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa.

Vierailija

Satuhäiden omilta netisivuilta kopioituna:"28-vuotiaat Johanna Merjomaa ja Kim Grönberg vihitään Hangon kirkossa. Pari on häiden aikaan seurustellut yhdeksän kuukautta. Vihkimisen jälkeen häitä juhlitaan Kimin omistamassa ravintolassa.Suuren päivän jakaa 60 juhlavieraan joukko. Juhlinnassa ovat mukana myös uusperheen lapset Kimin ja Johannan aikaisemmista suhteista. Vauhdikkaat häät ovat kaksikieliset, sillä sulhasen suku on suomenruotsalainen.

Perheeseen kuuluu kolme lasta: viisivuotias Liinu Johannan edellisestä suhteesta sekä Kimin ensimmäisestä avioliitosta syntyneet kuusivuotias Mi ja kolmevuotias Agnes. Kimin tyttäret asuvat joka toinen viikko isänsä luona, jolloin uusperhe on vauhdikas suurperhe.Pari viettää lähes kaiken aikansa kokiksi opiskelleen Kimin omistamassa ravintolassa, jonne terveydenhoitajaksi kouluttautunut Johanna on mennyt töihin jätettyään aiemman työpaikkansa.Johannan ja Kimin rakkaustarina alkoi vajaa vuosi sitten Hangon Regatassa, jonne Johanna oli tullut hurvittelemaan viikonlopuksi siskonsa Pauliinan kanssa.- Tanssittiin paljon. Sitten minä mainitsin, että minulla on ravintola, ja kutsuin ne sitten sinne syömään, muistelee Kim.

Siskokset saapuivat seuraavana päivänä Kimin ravintolaan. Siitä alkoi porukan yhteinen viikonloppu, joka päättyi Johannan yllätykseen.

- Suulle tuli pusu. Minä ihmettelin, että mitä toi nyt oli, Kim muistelee.Suukon jälkeen Johanna poistui Pauliina-sisarensa kanssa juhlahumusta. Johannalle Kim jäi mukavana muistona mieleen, mutta Kimiin Johanna oli tehnyt isomman vaikutuksen. Kimin kiinnostus tätä villiä ja vapaata naista kohtaan oli toden teolla herännyt.Johanna, jolla oli huonoja kokemuksia miehistä, vastasi Kimin pommittamiin viesteihin satunnaisesti, puheluihin ei lainkaan.- Ajattelin, että kauheaa jos minä ihastunkin siihen. Minun on nyt hyvä olla Liinun kanssa kahdestaan ilman miestä, muistelee Johanna.Kuukausi ensikohtaamisesta Johanna kuitenkin vastasi Kimin puheluun. Tuosta puhelusta ehti kulua viikko, kun Johanna matkusti Hankoon. Muutaman siiderin, grillailun ja intensiivisten keskustelujen jälkeen ensimmäinen yhteinen ilta oli kuin suoraan satukirjasta.Tuon maagisen illan jälkeen alkoi suhde edetä vauhdikkaasti. Kimin ja Johannan tytöt tutustuivat myös pian toisiinsa ja Kim pyysi Johannaa muuttamaan Liinun kanssa luokseen Hankoon. Muutaman päivän emmittyään suuren elämänmuutoksen aiheuttavaa ehdotusta päätti Johanna myöntyä Kimin kutsuun. Johanna muutti Liinun kanssa Kimin luokse vain kaksi kuukautta seurustelun alettua.Yhteiseloa Hangossa oli ehtinyt kulua muutama viikko, kun parin rakkaustarina eteni seuraavaan vaiheeseen.

- Saunassa kysyin Johannalta menisikö hän kihloihin, muistelee Kim.

- Minä häkellyin siitä kun se kysyi yllättäen. Olin vähän aikaa hiljaa ja sitten sanoin että, joo, kertoo Johanna.Häiden suunnittelu alkoi heti kihlojen jälkeen. Vaikka häät ovatkin onnen, rakkauden ja ilon juhlaa, Johannan ja Kimin suureen juhlaan valmistautumisen tunnelmaa synkentää kuitenkin yksi tumma pilvi. Kaikki eivät suhtaudu myönteisin mielin Johannan ja Kimin avioliittoon."

Vierailija

Lainaus:

mutta kuolee sitten kolarissa. Eli ei ole enää pilviä.
Aikamoinen tragedia. Siis miehen äiti vastustaa suhdetta mutta kuolee lopulta auto-onnettomuudessa?

Vierailija

Lainaus:

Lainaus:

mutta kuolee sitten kolarissa. Eli ei ole enää pilviä.
Aikamoinen tragedia. Siis miehen äiti vastustaa suhdetta mutta kuolee lopulta auto-onnettomuudessa?
Lehdessä oli joskus juttu.

Vierailija

Lainaus:

joka ei suhtaudu yhtä myötämielisesti parin avioitumiseen?Heti ekaks tulee mieleen pariskunnan edelliset suhteet.
mutta itse ymmärrän sanonnan "kaikki eivät suhtaudu" että vaikka vain yksi suhtautuu nurkinkurisesti. Tällöin kaikki eivät suhtaudu myötämielisesti. Ei tarvita useamman ihmisen joukkoa tämän toteutumiseen.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat