Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ulkomaalaiset pizzeria yrittäjät, mistä kaikki he saavat rahat perustamiseen?

Vierailija
25.11.2012 |

Onkohan heillä helppo saada rahaa kun ovat perustamassa yritystä. Lainaako he pankista ottavat, ja miten he kaikki saavat sitä kun kaikkialla kadun kulmissa on ulkomaalaisten pitämiä pizzerioita.



Olisiko suomalaisella yhtä helppoa perustaa pizzeriaa, saada laina sitä varten, kukaan suomalainenko (työtön) ei halua ilmeisesti perustaa pizzerioita? Mutta ulkomaalaisilta niitä tulee kun sieniä sateella joka kulmaan...



Tiedän, että tekevät pitkiä päiviä, ei varmasti ole helppoa, palkkakin voi olla kehnoa, mutta kai he sillä elävät, mistä muualta rahaa saisivat.



Vai olenko ihan väärässä ajatusteni ja luulojeni kanssa.

Kommentit (42)

Vierailija
1/42 |
25.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

käsittääkseni samat palvelut heille kuuluu kuin kantaväestölle...

Vierailija
2/42 |
25.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

käsittääkseni samat palvelut heille kuuluu kuin kantaväestölle...

ettei kyse ole mistään rasismista vaan lähinnä mietin mikseivät suomalaiset työttömät sitten perusta työttömäksi jäätyään pizzerioita jos on niin helppoa että suomeen muuttavien ulkomaalaistenkin on niitä niin helppo avata useisiin paikkoihin, jopa syrjäisimmille paikoille.

Enkä kehtaa mennä kysymään, mietin vain että jos jollain olisi asiasta tietoa, täällä kun tietääkseni saa kysyä ja jutella mistä vaan maan ja taivaan välillä.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/42 |
25.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

paikkoja koska me vaan ollaan niin pirun laiskoja ettei haluta paiskia töitä palkan eteen vaan heti halutaan monen tonnin palkka sisäsiististä pikkuhommista...

Vierailija
4/42 |
25.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joillakin hyvillä kauppapaikoilla vain samat omistajat yli vuoden.

Vierailija
5/42 |
25.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuo on hyvä kysymys. Siinä SUkulan ohjelmassa oli juttu Kouvolalaisesta ravintolanpitäjästä, olisiko ollut armenialainen, ja sen työmoraali oli jotain ihan käsittämätöntä, ahkera kaveri ja teki pitkää päivää. Ei heti tulisi mieleen että suomalainen kykenisi vastaavaan. Meillä on jostain syystä ihan käsittämätön asenne, yhteiskunta tarjoaa ilmaisen koulutuksen, ja sen jälkeen itketään jos ei työpaikka tule kuin tarjottimella omalta alalta, että yhteiskunta on pettänyt.

Vierailija
6/42 |
25.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näetkö oikeasti tavallista suomalaista työtöntä, joka on liiton päivärahoilla, tekemässä ympäripyöreää päivää kyökissä ja hoitamassa siinä samalla muita firman juoksevia asioita, tuntipalkan jäädessä 6-7euroon? Liitosta saa tuplasumman kahden vuoden ajan.

Sille on kyllä syynsä miksi halvat pizzeriat ovat ulkomaisten omistuksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/42 |
25.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis tuollaista pitseriapitsaa. Ovat vähemmän yritteliäitä kuin ulkomaalaiset. Ei ne pitseriat tyhjän panttina seiso, eli vastaavat selvään tarpeeseen, kun suomalaiset kerran sitä pitsaa mussuttaa.

Vierailija
8/42 |
25.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja se on niille verotonta. Se on mukava kilpailuetu. Ja sukulaiset työttöminä saa työllistämistukea ja kun tuet loppuu, seuraava aloittaa lafkan uudella nimellä.



Ja ei tätä ole pakko uskoa, mutta näin se menee.



Kun ei ole työvoimakuluja on helppoa olla yrittäjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/42 |
25.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

"ulkomaalaiset ovat ahkeria ja suomalaiset laiskoja"



En ymmärrä sitäkään että yksittäisen ulkomaalaisen kohdalla yleistetään ahkeruus koskemaan koko ulkomaalaisväestöä. Sen sijaan ahkeran suomalaisen ollessa kyseessä paasataan vain että suomalaiset ovat laiskoja.



Vierailija
10/42 |
25.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

starttiraha? En tiedä varmaksi mutta monesti yhden suvun jokainen jäsen on vuorotellen omistajana, niin saavat aina starttirahan uudelleen. Tekisin minäkin niin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/42 |
25.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Töissä ollaan valmiita olemaan ns. "kellon ympäri".



Nuo pitseriat ovat usein myös sosiaalisia paikkoja, eli niissä käy omistajan tuttuja, ja usein pitseriaa pyörittää koko perhe. Eli vaikka työssä ollaan pitkiä päiviä, en usko sen olevan niin raskasta vert. jos olisi YKSIN sen koko päivän paistamassa pitsoja.



Suomalaisilla on hyvin tiedossa kaikki tauot ja lomat ym. mitä palkansaaja saa. Jokainen yrittäjä taas tietää, ettei yrittäjänä (ainakaan alkuvaiheessa) ole mahdollisuuksia samaan tapaan lomailla mitä palkansaajana, ja yleensä pitää tehdä pitkää päivää jotta menestyy.



Yksi syy on varmasti myös se, että maissa joissa ei ole suomen sosiaaliturvaa, on erilainen tapa tehdä töitä. Ei voi laskea sen varaan että yhteiskunta hoitaa, vaan on pakko itse menestyä, vaikka se sitten vaatisi ypäripyöreitä työpäiviä tmv. uhrauksia.

Vierailija
12/42 |
25.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osa työntekijöistä sukulaisia, jotka pakotetaan töihin jopa ilmaiseksi.

Näetkö oikeasti tavallista suomalaista työtöntä, joka on liiton päivärahoilla, tekemässä ympäripyöreää päivää kyökissä ja hoitamassa siinä samalla muita firman juoksevia asioita, tuntipalkan jäädessä 6-7euroon? Liitosta saa tuplasumman kahden vuoden ajan.

Sille on kyllä syynsä miksi halvat pizzeriat ovat ulkomaisten omistuksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/42 |
25.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja se on niille verotonta. Se on mukava kilpailuetu. Ja sukulaiset työttöminä saa työllistämistukea ja kun tuet loppuu, seuraava aloittaa lafkan uudella nimellä.

Ja ei tätä ole pakko uskoa, mutta näin se menee.

Kun ei ole työvoimakuluja on helppoa olla yrittäjä.

Saa suomalaisetkin ihan samaa starttirahaa ja työttöminä työllistämistukea.

Vierailija
14/42 |
25.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luuletko muka että kannattaisi, jos ei suomalaiset koko ajan niitä pitsoja ostaisi. Ei voi olla kovin pahaa, kateellisten laiskojen suomalaistyöttömien puhetta vain.



Ja samat hygieniasäädökset koskee ulkomaalaisiakin, kuten se kebabjupakka taannoin todisti. Kyllä niitä valvotaan ja ehdoton valtaosa toimii ihan kunnolla kuten suomalaisistakin ehdoton valtaosa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/42 |
25.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja voivat käyttää palkkatuella olevaa työvoimaa ja palkata vaikka perhettään ja sukuaan, ei siinä mitään. Ottakaapas strattirahasta ja muista mahdollisuuksistanne selvää, niin ei tarvitse pitserioiden pitäjiä kadehtia.



Suomalaisilla vain ei ole kiinnostusta elättää itseään työllä, kun ajatellaan, että palkkaa pitää saada ensimmäisestä kk:sta alkaen se kolme tonnia vähintään. Yrittäminen on raskasta ja aikaavievää. Syitä suomalaisten yrittämättömyyteen on monia, mm. tottumus ok-elintassoon työmarkkinatuella tai sossun etuuksilla. Täällä työttömyys ei ole niin suuri häpeä. Ja ollaan mieluummin palkkatyössä kuin yrittäjinä, ei uskalleta ottaa riskejä.

Vierailija
16/42 |
25.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

saa palkkaa alle 2500 €/kk, joten mistä ihmeestä olet keksinyt että suomalainen ei töihin mene jos ei palkka ole vähintään 3000 €/kk?

ja voivat käyttää palkkatuella olevaa työvoimaa ja palkata vaikka perhettään ja sukuaan, ei siinä mitään. Ottakaapas strattirahasta ja muista mahdollisuuksistanne selvää, niin ei tarvitse pitserioiden pitäjiä kadehtia.

Suomalaisilla vain ei ole kiinnostusta elättää itseään työllä, kun ajatellaan, että palkkaa pitää saada ensimmäisestä kk:sta alkaen se kolme tonnia vähintään. Yrittäminen on raskasta ja aikaavievää. Syitä suomalaisten yrittämättömyyteen on monia, mm. tottumus ok-elintassoon työmarkkinatuella tai sossun etuuksilla. Täällä työttömyys ei ole niin suuri häpeä. Ja ollaan mieluummin palkkatyössä kuin yrittäjinä, ei uskalleta ottaa riskejä.

Vierailija
17/42 |
23.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuri äskettäin tehtiin laaja ratsia  174 pizzeriaan. Niistä 114 päätyi rikosilmoitusharkintaan. Maksamattomia veroja ja muuta harmaata taloutta. 

Vierailija
18/42 |
23.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö jossain vaiheessa ollut joku starttiraha, jota sai 6 kk, kun perusti yrityksen. En tiedä, onko enää.

Mutta onhan ne ahkeria työntekijöitä. Monesti ovat auki joka päivä ja 10 tuntia päivässä. Harva kantasuomalainen tuollaista päivää painaa. Ja ilman lomia..

Vierailija
19/42 |
23.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka vatun ääliö oikeasti kuvittelee että yksi 6€ pizza pizzeria elättää kaikkia niitä kymmeniä, jotka siellä ovat töissä? Pitää olla aivan järjettömän tyhmä jos luulee että nuo kaikki maksavat verot yms niinkuin suomalainen yrittäjä JOUTUU. Pässit. 

Vierailija
20/42 |
23.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mene perustamaan pizzamesta Oulun pizzamafian läheisyyteen🤣