Miten tehdään karppipitsa?
Kommentit (12)
Vatkaa neljä kananmunaa vaahdoksi ja levitä vaahto leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa 225 asteessa noin 5-10 minuuttia, että pinta tulee kovaksi. Levitä pohjan päälle tomaattipyrettä ja haluamasi täytteet. Minun lempitäytteeni on kinkku, tonnikala, aurajuusto, paprika, mozzarellajuustoraaste. Paista uunissa vielä parikymmentä minuuttia. Tämän reseptin ovat omineet monet ei-karpit ystävänikin, koska se on kevyempi kuin tavallinen pitsa, mutta todella maukas.
karppaajan pitsaan, jossa pitsapohja oli tehty jauhelihasta (seassa kananmunaa) ja päällä sitten rutkasti juustoa ja salamia ja ties mitä. Oli aivan hirveän näköinen rasvalätty. Silloin kävi toden teolla sääliksi karppaajia :) Oli kai Nyt-liitteessä tai sitten jossain netissä.
Työnnät kielesi ulos suusta, läntäät kielelles kinkkuviipaleen, tomaatinviipaleen ja juustoviipaleen ja nielaiset. Avot! Maukas pitsa-ateria täyttäny ravintotarpeesi ;)
Sokeriliemi vaan valui suunpielistä ja hänen nenässäänkin oli vaaleanpunaista töhnää. Kun hän avasi suunsa, hampaiden välissä oli vadelmahillon kiviä. Sitten huomasinkin, että katselin itseäni leipomokahvilan peilistä. :O
Pizzapohjaohje pellilliseen:
2 luomu(suosin)kanamunaa, 250g sekoitus rasvaista (turkki)jugurttia ja pehmeää rahkaa tai 250g pehmeää rahkaa.
2 rkl vehnälesettä
2 rkl kaura kuitunen valmistetta / tai pellavansiemenrouhetta
2-3 rkl täysjyvävehnäjauhoa / täysjyväruisjauhoa
150g esim, emmental/mozzarella juustoraastetta
vajaa tl leivinjauhetta (ei pakollinen)
Mausta "taikina" pizzamausteella, chilillä ja sipulijauheella tms. haluamillasi mausteilla.
Paista pohjaa 200 asteessa noin 10-12min, kulpii ja hieman ruskistuu juuston voimasta.
Jonka jälkeen lataa mieleisesi täyteet, muista juustoraasteesta puolet ennen täytteitä ja loput päälimmäiseksi. Eli täytejuustoa noin 150g.
Pinnalle mustapippuria ja cayennea hiukan. Paista vielä noin 12-15min, rusketuksen mukaan. :-). Maistuu taatusti kaikille. Tarjoa hiukan jäähtyneenä tai jopa seuraava päivänä, jolloin pohja tiivistyy.
Ja pizzan jälkeen sitten vähän pullaa
niinkuin ne muutkin karppaajat.
Ei ole tarkoitus laihduttaa ja päivän hiilarit jää silti alle 100g.
Taitolaji.
tulee mieleen, että jos kerran karppaa, niin miksi pitäisi sitten saada tehtyä joku pitsa? Eikö karppauksen idea ole syödä kasviksia ja proteiinia jne.? Söisin joko kunnon vehnäpitsan tai olisi kokonaan syömättä. Kepuli viritykset ei koskaan ole hyviä.
Kepuli viritykset ei koskaan ole hyviä.
Tämä pätee erityisen hyvin keinorasvojen osalta, korvikkeet eivät koskaan ole aidon veroisia. Voita ei mikään voita!
Mantelijauhoista ja rahkasta, on muuten ihan hyvää.
t. ei-karppi joka syö joskus ystäväkarpin luona
2 dl rahkaa
2 kananmunaa
yht 2 dl mantelijauho/ruisjauho/vehnälese
2 tl leivinjauhe
halutessa tuorejuustoa tai juustoraastetta
sekoita rahka ja kananmuna sekä jauhot + leivinjauhe toisessa kipossa. yhdistä ja lisää halutessasi juustot. taikina on löysää, lusikoi se leivinpaperin päälle ja levitä. paista pelkkää pohjaa 200 ast uunissa n. 10min, lisää täytteet ja paista vielä 15-20min.
jos ei halua käyttää ruisjauhoja niin voi tehdä pelkästään mantelijauhosta ja vehnäleseestä tai laittaa ruisjauhon tilalle pellavansiemenrouhetta, maistuu kyllä aika voimakkaasti läpi.