Tosi hyvää uunilohiohjetta? =)
Haluaisin vaihtelua lohiruokiin, mulla on vain muutama suosikkiohje joiden mukaan teen. Olisiko kellään mitään kivaa? Ei niitä sitruunapippurilohia sitten, kiitos!
Kommentit (14)
1. kunnolla suolaa. siis KUNNOLLA
2. pääälle smetana tai ranskankermakerroksen
Mausteeksi smetanaan voi sitten sekoittaa maun mukaan tilliä, ruohosipulia, persiljaa ja kalan pintaan sitruunamehua, valkopippuria.
Jos haluaa vaihtelua, niin sitten sotkee smetanan joukkoon esim. katkarapua tai Aura-juustoa.
Tero
en nykyään enää laita uuniin vaan paistan pannulla voissa. Siihen tulee rapee pinta ja sisältä jää meheväks, ai nam kun on hyvää!
päälle vain mausteita (chiliä, pippuria) ja suolaa. jos haluaa niin vähän sitruunaa. Kaveriksi sitten yrittikermaviilikastike (Eli kermaviiliin sekoitetaan kourallinen yrttisilppua esim tilliä ja timjamia tai rosmariinia, vähän sinappia tai mätitahnaa tai sitrunaa ja ripaus suolaa)
TOinen on pinaattitäytteinen kala, eli ei tehdä fileestä vaan kokonaisesta kalasta. Täytetään kuullotetulla, valkopippurilla ja suolalla maustetulla pinaatti-sipuliseoksella. TÄn voi paistaa uunissakin.
Tosi herkkua!
Osta lohifilee. Laita päälle pikkasen mustapippuria. Sitten valelet sen teriyakikastikkeella ja uuniin. Nam!
Paistamisen aikana kannattaa pari kertaa valella sitä pannulle valunutta kastiketta kalan päälle.
- pestolohi: lohifileen päälle punaista pestoa ohut kerros, uunissa 175 asteessa n. 20-30min.
- rosepippurilohi: lohifileelle suolaa, pippuria, hieman hunajaa, runsaasti rouhittua rosepippuria. Sama paisto-ohje.
lohesta parempaa kuin tekemällä ihan perinteiset eli hieromalla fileen pintaan runsaasti suolaa ja pippuria ja paistamalla uunissa sellaisenaan. Vuuan päälle folio, jos ei tykkää, että pinta rapeutuu.
suositteli kolmen juuston ruokakermaa lohen päälle. Olen sillä ohjeella tehnyt parhaan ruoan. Lisään kerman joukkoon mausteet (valkosipuli ym.) - tosi hyvää!
lohesta parempaa kuin tekemällä ihan perinteiset eli hieromalla fileen pintaan runsaasti suolaa ja pippuria ja paistamalla uunissa sellaisenaan. Vuuan päälle folio, jos ei tykkää, että pinta rapeutuu.
Ei tuo maistu oikein miltään. Lohi kuivuu uunissa ja menettää sen vähäisenkin maun mitä siinä on. Parempaa on jopa filekalapuikot kuin tuo
lohesta parempaa kuin tekemällä ihan perinteiset eli hieromalla fileen pintaan runsaasti suolaa ja pippuria ja paistamalla uunissa sellaisenaan. Vuuan päälle folio, jos ei tykkää, että pinta rapeutuu.
Ei tuo maistu oikein miltään. Lohi kuivuu uunissa ja menettää sen vähäisenkin maun mitä siinä on. Parempaa on jopa filekalapuikot kuin tuo
sitten tuli mieleen, että sweet thai chili-kastikeskin saattaisi ajaa asiansa, makean soijakastikkeen kera.
Tero
No voi harmi =(
Ne mun parit suosikit on vuohenjuusto-, homejuusto-, pesto-ja parmesaanilohi uunissa. Pannulla tykkäisin paistaa perhosena mutta se ei nyt valitettavasti onnistu, siksi uuniohjetta yritin etsiä.
Ja juu, osaan itsekin hakea netistä ja myös sieltä Pirkan sivuilta jotka joku linkitti, mutta toivoin ihmisten omia kokemuksia. Usein niin löytyy uusia ja parempiakin ohjeita!
Kiitos kuitenkin että vastasitte!
Lohta ei kannata uunnin laittaa, se kuivuu. Höyrytä mielummin pannulla, eli siis vettä loraus pannun pohjalle ja kansi päälle. On valmista 15 minuutissa ja sähköä säästyy