Vierailija

Minua häiritsee se, että en löytänyt netistä - siis ei edes Wikipediasta - mitään kunnollista n k kristillisistä arvoista, en edes Suomessa vallitsevista, joten voisikos sellaisen artikkelin järjestää sinne ja avata asiasta kunnollisen keskustelun.Tämä aihe sai alkunsa kun en osannut suoralta kädeltä vastata minkälaisille "kristillisille arvoille" elämäni muka perustan -- voisiko joku siis kyseenalaistaa, että en ole edes kunnon kristitty tällä perusteella?Minua tämä vähän häiritsi ja aloin katsella, mitä Wikipedia ja netti asiasta sanoo. Mutta löysinkin Wikipediasta vain nämä, Kristillinen etiikka ja Kristillinen sosialismi:http://fi.wikipedia.org/wiki/Kristillinen_etiikkahttp://fi.wikipedia.org/wiki/Kristillinen_sosialismiTämmöisiinkin otsikkoihin törmäsin: EU hautasi kristilliset arvot, Kristilliset perhe- ja perusarvot, Kristilliset arvot kuten usko, lähimmäisenrakkaus, raittius, perhe, auttaminen, rehellisyys jne.Tuo Kristillinen sosialismi hätkähdytti minua suuresti, koska liitän sosialismin ateismiin, enkä itse halua sotkea kristinuskoa ja sosialismia / marxismia.Minuun puolestaan kolahti "Raamatullinen jumala- ja ihmiskäsitys", 10 käskyä, kultainen sääntö (Matt. 7:12) ja rakkauden kaksoiskäsky (Mark. 12:28-34), vaikka mitään en muista edes rippikoulusta. Rippikoulussa annettiin synnin määritelmäksi, että syntiä on sellaista, mikä erottaa ihmisen hänen Jumalasuhteestaan.SIIS ONKO TÄSSÄKIN ASIASSA JOTAIN OMITUISTA SEKASOTKUA NIIN KUIN MELKEIN KAIKESSA NYKYÄÄN? LUODAANKO NÄILLÄKIN ASIOILLA JOTAKIN MARKKINOITA, JONNE IHMISET TULEVAT SITTEN "OSTAMAAN" KUKA MINKIN ITSELLEEN SOPIVAN IDEAN????http://www.vauva.fi/keskustelut/alue/2/viestiketju/1532698/minkalaiset_e...Voisitteko kehitellä Wikipediaan artikkelin ainakin Suomessa vallitsevista yhteisistä n k kristillisistä arvoista, vai eikö sellaisia ole. Jos ei ole niin kirjoittakaa sinne sitten se!Kommentit (3)

Lainaus:


Tuo Kristillinen sosialismi hätkähdytti minua suuresti, koska liitän sosialismin ateismiin, enkä itse halua sotkea kristinuskoa ja sosialismia / marxismia.


Marxismi ei ole sosialismia...Raamattu ei arvosta omistamista, päinvastoin. Lähimmäisen rakkaus tarkoittaa sitä, että mikä on sinun on myös minun = sosialismi... Tai edes että autetaan heikompaa! Jeesushan arvosti juuri heikompia kaikkein eniten! Kyllä sosialismi-aatteessa ja Kristinuskon arvoissa (etenkin Jeesuksen puhumissa) on yhtäläisyyksiä.

että tunnut pitävän lähimmäisenrakkautta, auttamista ja rehellisyyttä nimenomaan kristillisinä arvoina. Minusta nuo ovat yleismaailmallisia inhimillisiä arvoja, eivät kristittyjen yksinoikeus.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat