Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Prkleen kylmäpuristettu rypsiöljy pilasi leipomukseni!

Vierailija
21.12.2011 |

OStin pullon joku aika sitten, ja olen käyttänyt sitä voin joukossa paistamiseen. Nyt sitten lurautin osan kakkuun tulevasta rasvasta tuon rypsiöljyn muodossa. Siis 3/4 taikinan rasvasta on oivariinia, ja 1/3 tuota öljyä. Ja silti taikina haisee kamalalalle ja siinä on myös tuon kamalan öljyn sivumaku.



Haihtuuhan tuo maku vähän paistaessa, haihtuuhan!!?

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
21.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ihmettä varten menit tummosia sotkuja laittamaan? Voita sen olla pitää

Vierailija
2/15 |
21.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei kannata käyttää leivontaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
21.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on niin hapettumiselle herkkää, että härskiintyy jopa huoneenlämmössä. Maku ei haihdu paistettaessa, valitan. Voita pitää käyttää leivontaan, jos haluaa hyvää.

Vierailija
4/15 |
21.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee uusi taikina ja käytä voita. Ei kävisi mielessäkään laittaa kakkuihin mitään öljyä.

Vierailija
5/15 |
21.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

se maku/haju siitä vähän miedontua paistossa

Vierailija
6/15 |
21.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

käytän lähes aina kylmäpuristettua öljyä pizzaan, eikä se maistu siinä ollenkaan. ja ihan reilusti käytän sitä. mutta riippuu vähän siitäkin mitä olet leipomassa, että häiritseekö se siinä vai ei.. ja siitä kuinka paljon laitoit

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
21.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmäpuristettu rypsäri ei kyllä ole tarkoitettu leipomiseen.



Leivontamargariinit on erikseen. Ne toimii hyvin.



Normaalisti silti sanoisin että kannattaa leipoa nimenomaan voilla, mutta nythän se on loppu lähes kaikkialta.

Sanon siis että Sunnuntai ja Sunnuntai.

Vierailija
8/15 |
21.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tosin se ei ole kylmäpuristettua, vaan tavallista rypsiöljyä. Ja ihan hyvää tulee. Ei ehkä säily hyvänä yhtä kauan kuin voilla leivottu, mutta heti ne kakut kuitenkin syödään. Enkä ole ostanut voita vuosikausiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
21.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

VOITA ja aitoa voita, eikä mitään sohjoja!

Vierailija
10/15 |
21.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

en ikinä leipoisi varsinkaan makeita leivonnaisia rypsi´öljyllä..leivontaan on ihan omat rasvat..



rypsiöljyä käytän esim pizzataikinan tms leipomiseen.. muuten juoksevaa leivontamargariinia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
21.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmäpuristettu on tarkoitettu käytettäväksi sellaisenaan, kuumentamatta. Esim. salaatin päälle. Minä en kyllä siitäkään tykkää, tuo terveellinen paskaöljy pilaa koko salaatin.



Leivontaan parempaa on tavallinen rypsiöljy tai Keijun sininen margariini.

Vierailija
12/15 |
21.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

te jotka vaahtoatte "oikeasta voista". Karppipellet... Voista tulee vain härski haju ja paha maku. Margariinia sen olla pitää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
21.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Margariinia sen olla pitää.

Vierailija
14/15 |
21.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos haluat kasvisrasvaa kakkuun, niin ehdottomasti 70% keiju, joka on täysin vegaaninen ja sopii loistavasti leivonnaisiin. Rypsiöljyn maku tulee läpi, eikä sen ominaisuudet sovi kuohkeisiin leivonnaisiin. Olen käyttänyt rypsiöljyä pullassa, jossa se jotenkuten menee mutta ei ole paras valinta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
21.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta (OT, sori), kyllä tavallista rypsiöjyä voi käyttää leivonnassa, ainakin joissakin kakuissa.



Esim. tämä suklaakakku onnistuu ihanasti rypsiöljystä

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/168705/suklaa%20kes%C3%A4kurpit…



Kuin myös tämä porkkanakakku

http://chocochili.net/2010/09/sadepaivan-porkkanakakku/

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi viisi kuusi