Massiivipuutasoista keittiössä
Hei sisustajasiskot!
Keittiön tasot pitäisi päättää, ja silmää miellyttäisi massiivipuinen
taso. Onko kestävyydessä eroa öljytyn ja vahatun välillä?
Entä hoidossa?
Elämisen jäljet eivät kohtullisessa määrin haittaa, mutta tietty
joku mustikkapiirakka väärinpäin tasolla yön yli pistäisi silmään..
Kokemuksia?
Kommentit (4)
Massiivipuutaso ehdottomasti kaunein. Meillä jäi kuitenkin ottamatta, koska vaatii huomattavasti enemmän hoitoa kuin muut tasot. Kestää ruuanlaiton, mutta likaa ja roiskeita ei saa jäädä sen pidemmäksi aikaa. Jos laskee pohjasta kostean vesilasin massiivipuutasolle ja unohtaa sen siihen päiväksi, on renkaan kuva pöydässä seuraavaan hiomiseen saakka. Eli sopii siisteille keittiöihmisille, muttei meidän perheelle. Edellisen kivitaso-puutaso vaihtelu voisi olla toimiva ratkaisu lähes kaikille.
puutasoa. Ostimme koivutason käsittelemättömänä ja käsittelimme sen Nostalgia sarjan tuotteilla. (Me ostimme myös ruokapöydän sekä tuolit raaka-valmiina, koska ne olivat eri sarjoista ja halusimme yhteinäisen ilmeen, sama syy oli myös tuossa koivutasossa).
Pari kertaa vuodessa olemme sen öljyneet uudestaan, ensin sellaisella puhdistusaineella ja lopuksi öljy päälle. Ja meillä tehdään paljon ruokaa, keitetään marjoista kiisseleitä yms, mutta taso on kuitenkin säilynyt hyvänä. Myöskään mitään renkaiden jälkiä ei tasosta löydy.
Pinta on varmaankin niin moneen kertaan vedetty, että siitä lähtee kaikki pyyhkimällä vaikka monesti ne ovatkin jo parikin päivää vanhoja jälkiä. Eli joka tarhan jälkeen ei pyyhitä, kouluikäiset kun tekevät välipaloja yms niin heille ei oikein istu rätti käteen...
Onneksi teimme myös yhden tason kivitasolla, jossa pyörät alla. Tämä tehtiin siksi, että pääsen sen kanssa leivinuunin luokse, ja toimii siinä aputasona. Onneksi, nimittäin leipomista suoraan öljytyn tason päällä ei suositella, koska siitä voi lähetä taikinaan öljyä....
Muistan kyllä miten itse myös ajattelin että näyttääkö taso parin vuoden päästä ihan kauhealta, mutta valintaa en ole katunut.
Meillä on keittiössä vain massiivipuuta työtasoina ja tiskiallas myös upotettuna pyökkitasoon. Tasoa on hoidettu oikeilla öljyillä säännöllisesti ja varottu ettei vesi jää lillumaan puun pintaan. Itse vain inhoan näitä tasoja enkä ikinä enää niitä ottaisi. Kauniitahan ne on katsella, mutta mielestäni vaativat hirveästi työtä ja huoltoa, etenkin perheessä jossa laitetaan paljon ruokaa ja leivotaan paljon.
Juuri viime viikolla puhuin keittiösuunnittelijan kanssa, joka sanoi ettei suosittele ollenkaan massiivipuuta keittiöihin. Hän sanoi, että massiivipuutasot ovat kauniita ns. messukeittiöissä joita ei sitten paljoa käytännössä ruuanlaitolla kuluteta.
Seuraavan talomme keittiöön otan ehdottomasti osan kiveä ja osan helppohoitoista ikilevyä. Eli henkilökohtaisesti olen ollut todella pettynyt tasoihimme.
Meillä on tasoina sekä massiivipuuta että kiveä (+iso teräksinen tiskipöytä). Tuo kivasti rytmiä ja vaihtelua keittiöön ja kaikki toimivat eri tarkoituksissa hyvin. Lieden ympärillä on kiveä, joten kaikki hellalta voi laskea käsistään suoraan tasolle. Baaritiskimme on öljyttyä puuta. Itse en kaikkia tasoja halunnut ottaa puisina, sillä arvelin, että käyttömme jäljet näkyisivät liikaa. Kivi onkin ollut tosi kiitollinen, sillä siinä ei näy yhtään mikään. Puutasoa on öljytty säännöllisesti ja se on pysynyt siistinä.