Punajuuri-aura -vuokaa, raa'atko juurikkaat???
Auttaisitteko hyvät äitikollegat!
Minun pitäisi laatiman perheelleni punajuurista ja aurajuustosta ehtoisa lisäke jouluaterialle. Ohjeita on netissä vaikka kuinka paljon. Mutta tarkoitetaanko punajuurilla täysin raakoja punajuuria? Meidän kaupassa ei ole... Vain esikypsennettyjä. Voikohan niitä käyttää ja mite?
Onko kukaan tehnyt etikkapunajuurista?
Kiitos jo etukäteen.
Kommentit (6)
Lanttuja ja porkkanoita pilkon parhaillaan laatikoihin. Ne siis löysin ;-)
Mutta esikypsennetyt varmaan kyllä. Itse teen niin, että keitän raa'at juuret ensin kypsiksi, annan jäähyä, nyljen kuoret pois ja viipaloin. Näistä viipaleista teen kiysaukset ja laatikot. Makukin on parempi kuin jos tekisin raa'asta uunissa suoraan.
etikkapunajuurista tulisi aivan kauhean makuista.
En ole koskaan nähnyt kauppaa, jossa ei myytäisi punajuuria. Mutta jos ne teidän kaupan esikypsennetyt punajuuret EI ole etikkaisia tai muutenkaan maustettuja, niin voinet varmaan käyttää niitä. Vähennä silloin nesteen määrää vuoassa ohjeeseen verrattuna jonkun verran - paistoaikaa joutunet myös rukkaamaan, mutta en osaa suoralta kädeltä sanoa, paljonko. Tunnustele...
Vanhat kysymykset mutta vastaan silti. Esikypsennetyt on helpotus. Uunivuokaan, öljyä ja mausteita, haistamalla oppii oikean kypsyttämisajan. Kaupoissa harvemmin esikypsennettyjä muta kun on niin ostan heti.
juureshyllyssä.