Kiillevaurio lapsen hampaissa

Vierailija

Mistä se johtuu? Hammaslääkäri sanoi, että syy löytyy raskausajalta ja syntymästä jo.

Kommentit (13)

Vierailija

Kaikki maitohampaat kehittyvät aika pitkälle sikiöajalla, myös osa pysyvien hampaiden kiilteestä.Vaurio voi aiheutua tuona aikana tapahtuneesta häiriötekijästä, kuten äidin/lapsen sairaudesta (korkea kuume, jokin infektio tms.), lääkityksestä tai ihan sattumasta. Pysyvien etuhampaiden kruunun alueella nähdään joskus syntymän aiheuttaman stressin jättämä jälki eli hampaan kehitys on silloin pysähtynyt hetkeksi.Aika tavallisia nuo on, eikä välttämättä mitään isoa haittaa. Usein vain esteettinen juttu mutta valitettavasti joskus toki muutakin.Varsinaiset kehityshäiriödiagnoosit eli kiilteen tai hammasluun synnynnäiset kehityshäiriöt ovat vakavampi juttu. Mutta ilmeisesti et tarkoittanut niitä jos kysymyksesi oikein tulkitsin.

Vierailija

unohdin sanoa, että usein johonkin kehitysvaiheeseen liittyvä häiriötekijä (vaikka lääkekuuri) aiheuttaa symmetrisen kiillehäiriön. Silloin se löytyy sekä vasemmalta että oikealta samoissa hampaissa.

(Toisin kuin esim. maitohammastapaturman aiheuttama laikku pysyvässä hampaassa, joka taas näkyy tietysti vain kyseisen hampaan kohdalla.)

Vierailija

kiillehäiriö poskihampaissa. Esikoisella pahemmin kuin kuopuksella ja huolellisesta harjaamisesta huolimatta esikoisella paikattiin jo ekalla muutama reikä poskihampaista. Hammaslääkärin mukaan emme olisi voineet tehdä mitään toisin, kiille niissä hampaissa vain on niin pehmeää, että reikien tuleminen on todennäköisempää kuin se ettei niitä tulisi.

Vierailija

mutta noin yleisesti ottaen se kiillevaurio voi olla myös hankittu. Siis aiheutettu happamalla syömisellä ja juomisella.Meillä kuopuksella on maitohampaissa kiillevaurio ikenen juuressa. Ei lapsena juonut oikein millään vettä, maitoa ei ollenkaan. Annoin vedellä laimennettua kalsium-mehua, ja se oli huono ratkaisu.Vierailija

Saattaa tosin johtua paskasta ravinnosta jossa ei ole rakennusaineita riittävästi, hammashoito puutteellista, jatkuvaa happohyökkäystä?Kai sitä on hampaita harjattu ja annettu purkkaa ja hammaspastilleja?Varmaan imettänyt olet päälle vuoden ikäistä?

Vierailija

hoksannu et lapsen hammastahnassa ei saa olla kuin hieman fluoria ettei tulis noita vaurioita!

Mulla on koko ikäni ollu etuhampaissa kiillevauriot mutta jos niihin on ite tottunu pienestä pitäen niin ei se niin haittaa. Enkä oo koskaan kuullut keneltäkään että olis kiinnittäny huomiota tai haukkunu tms. päinvastoin, hampaita on monesti kehuttu muuten.

Vierailija

Hampaiden hoito on ollut hyvää, mutta nuo vauriot on tullut raskauden ja syntymän aikana.Lasta ei ole imetetty, on joutunut lastenkotiin viisipäiväisenä.ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat