Paras jouluinen jälkiruoka? Täytekakku, juustokakku, piirakka tms? Jakaisitko vinkkisi :)
Kommentit (21)
syödään parin tunnin päästä päivällisestä, joten en tiedä lasketaanko se jälkkäriksi, mutta täytekakku on kyllä ehdottomasti paras, vaikkei ehkä maultaan niin on kaikkein juhlavin tarjottava. Saadaan se joululahjaksi naapurilta joka vuosi.
Hui, miten raskaita vaihtoehtoja... Meillä on jälkiruokana karpalokiisseli, päällä pieni nokare kermavaahtoa ja muutama kokonainen karpalo. Hyvää :)
joulu on kerran vuodessa vaan...
Hui, miten raskaita vaihtoehtoja... Meillä on jälkiruokana karpalokiisseli, päällä pieni nokare kermavaahtoa ja muutama kokonainen karpalo. Hyvää :)
Mausteinen glägitorttu, Pannacotta, tiramisujäädyke, munatotitriffle.
Teen ensi viikonloppuna tällaisen:
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/25025-mausteinen-glogitorttu
En siis ole vielä kokeillut, mutta vaikuttaa kivalta ja melko helpotakin kun tekee edellisenä päivänä hyytymään.
Vuokko Väytysen valkosuklaa-juustokakkua. Kuulostaa ihanalta, hauska ajatus tarjoilla vieraille Paavo Väyrysen suosikkikakkua;)
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Vuokko+Väyrysen+valkosuklaaka…
pakko ahtaa kupu liian täyteen joulunakaan, se on määrä joka ratkaisee.
Karpalojäädyke, tai piparkakkujäädyke sopii mielestäni hyvin joulun jälkiruoaksi.
meidän karpalokiisselistä! Meillä on jo minun lapsuudenkodissa ollut jouluaterian jälkiruokana karpalokiisseli. Kyse on siis perinteistä, ei painoindekseistä tms. Itse rakastan jouluruokaa ja olen jo pääruuan jälkeen niin täynnä, etten jaksaisikaan kovin raskaita jälkiruokia syödä. Erikseen sitten napsitaan suklaakonvehteja illan aikana ja myöhemmin juodaan kahvit torttujen, piparien ja jouluhalon kanssa.
Teen ensi viikonloppuna tällaisen:
<a href="http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/25025-mausteinen-glogitorttu" alt="http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/25025-mausteinen-glogitorttu">http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/25025-mausteinen-glogitorttu</a>En siis ole vielä kokeillut, mutta vaikuttaa kivalta ja melko helpotakin kun tekee edellisenä päivänä hyytymään.
Hieman vain muunnellut. On todella hyvää.
on ollut luumurahkaa. Tänä vuonna ajattelin tehdä siskoni vinkkaamaa jälkkäriä, johon tulee kermavaahtoa, pipareita ja marenkia. En tiedä, onko tuolla ruualla joku nimikin mutta nuo tosiaan sekoitetaan keskenään (pparit ja marengit murustellaan kermavaahdon sekaan).
glögillä maustettuja luumuja vaniljavaahdolla. En tiedä tarkemmin, miten se ne tekee, mutta herkullisia ovat, ja tarpeeksi pieni jälkkäri, jotta sen jaksaa raskaan aterian jälkeen. Kahvin kanssa sitten ihan vaan joulutorttuja, piparia ja suklaata.
kakut jälkiruuaksi? Siis heti aterian päälle? Meilläkin löytyy kakkua, mutta se syödään kahvin kanssa myöhemmin eikä se silloin ole mikään jälkiruoka.
sillä lähinnä sellaista kahvin kanssa herkuteltavaa juttua tarkoitin. Aika herkullisia vinkkejä onkin jo tullut :) Tuota glögitorttua itse mietin jo aiemmin tänään, mutta siitä ei ole ennestään kokemuksia. Onko tosi hyvää? Tarviiko olla suuri glögin ystävä siitä pitääkseen? T:AP
No kyllähän täällä nyt loukkaannuttiin meidän karpalokiisselistä! Meillä on jo minun lapsuudenkodissa ollut jouluaterian jälkiruokana karpalokiisseli. Kyse on siis perinteistä, ei painoindekseistä tms. Itse rakastan jouluruokaa ja olen jo pääruuan jälkeen niin täynnä, etten jaksaisikaan kovin raskaita jälkiruokia syödä. Erikseen sitten napsitaan suklaakonvehteja illan aikana ja myöhemmin juodaan kahvit torttujen, piparien ja jouluhalon kanssa.
Meillä on perinteenä luumurahka tuohon heti jouluruoan perään :) Eli tarkoitin siis tuota teidän jouluhalkohetkeänne :)
laittaa pakastekarpaloita kauniisiin lasimaljoihin ja hyytelösokerista se hyytelö päälle!
Vielä pursotus kermavaahtoa päälle ja siinä se.
sillä lähinnä sellaista kahvin kanssa herkuteltavaa juttua tarkoitin. Aika herkullisia vinkkejä onkin jo tullut :) Tuota glögitorttua itse mietin jo aiemmin tänään, mutta siitä ei ole ennestään kokemuksia. Onko tosi hyvää? Tarviiko olla suuri glögin ystävä siitä pitääkseen? T:AP
No kyllähän täällä nyt loukkaannuttiin meidän karpalokiisselistä! Meillä on jo minun lapsuudenkodissa ollut jouluaterian jälkiruokana karpalokiisseli. Kyse on siis perinteistä, ei painoindekseistä tms. Itse rakastan jouluruokaa ja olen jo pääruuan jälkeen niin täynnä, etten jaksaisikaan kovin raskaita jälkiruokia syödä. Erikseen sitten napsitaan suklaakonvehteja illan aikana ja myöhemmin juodaan kahvit torttujen, piparien ja jouluhalon kanssa.
Meillä on perinteenä luumurahka tuohon heti jouluruoan perään :) Eli tarkoitin siis tuota teidän jouluhalkohetkeänne :)
Se on taivaallisen hyvää. Ja jos ei siitö glögistä niin tykkää niin sen voi aina korvata jollain muulla. Vaikka appelsiinimehulla, koska sitä makua jo on kakussa. Tai joku karpalo tms.
Vuokko Väytysen valkosuklaa-juustokakkua. Kuulostaa ihanalta, hauska ajatus tarjoilla vieraille Paavo Väyrysen suosikkikakkua;) <a href="http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Vuokko+Väyrysen+valkosuklaaka…" alt="http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Vuokko+Väyrysen+valkosuklaaka…">http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Vuokko+Väyrysen+valkosuklaaka…;
koska ne voi tehdä etukäteen pakkaseen eivätkä siis vie tilaa jääkaapissa. Piparijäädyke ja glögijäädyke on kokeiltu, viime vuonna tein Jonkun Minttu-Baileys-jäädykkeen. Meillä otetaan heti ruoan päälle vähän jotain makeaa, ja sitten juodaan kahvit kakkuineen myöhemmin. Tuo jäädyke on kivan raikas, vaikka se ei ihan kevyt olisikaan.
Mutakakku ja jälkkärinä marinoituja hedelmiä.
Meillä on jälkiruokana karpalokiisseli, päällä pieni nokare kermavaahtoa ja muutama kokonainen karpalo. Hyvää :)