Mitkä jouluruuat on "pakko" tehdä itse?
Tänä vuonna on töitä ennen joulua enemmän kuin muille jakaa ja jouluvalmisteluille ei jää juuri aikaa. Pitää siis paljon ostaa ihan valmiina.
Mitkä tuotteet tekisit itse, jos kaikkeen ei siis ole aikaa?
Kommentit (49)
joulutortut (helpot & nopeat)
riisipuuron (kiehuu itsekseen juuri ennen syömistä)
mutakakun (todella nopea ja voi tehdä päiviä ennen joulua valmiiksi)
Eipä näitä montaa tullut mieleen. En ole oikein jouluihminen saati jouluruuan ystävä.
jos olisi rahaa niin tilaisin siivouksesta lähtien kaikki! Olisi ihana mennä omassa kodissa valmiiseen pöytään.
rehellisyyden nimissä en ole kyllä koskaan kysellt paljonko valmiit ruuat maksaisi, jospa ensi vuonna!?
joku hyvä pitopalvelu voisi tuoda ruuat...
Ja olisihan siinä työllistävä vaikutus.
Pipareita ja torttuja jos jaksetaan.
Eikä ole käyny mielessäkään tehä laatikoita tms itse. Tai kävi. eivät olleet syömäkelpoisia, joten saarioisten äidit tekee oikein hyviä :)
Lanttulaatikon mä jo tein ja porkkanalaatikkoa en enää koskaan aio tehdä, sillä 15 vuotta yritin tehdä parempaa kuin Saarioisen, mutta en onnistunut vaikka tein riisillä, mannasuurimolla, porkkanaraasteella tai porkkanasoseella.
Itse kallistun ehkä noiden leipomusten pariin. Joulutortuista tykkään, kun on itsetehty rahkavoitaikina ja piparit on parempia kun on omatekemiä (paitsi Sjöbergit vai mitkä ne nyt onkaan, niin on tosi hyviä). Joku rahkapuolukkakakku vois olla kans kiva joulun pyhiksi ja joku kuivakakku (esim. konjakkinen hedelmäkakku).
Ruuat taidan ostaa suosiolla ihan kaupasta.
Niin ja sit jouluaattona on varmaan aikaa väsätä taas perinteisiä alkupaloja. Ne on mun jouluruuan kohokohta kyllä ja niitä ei nyt valmiina kaupasta saakaan.
Etikkakalat ja laatikot voi ostaa.
Oli yksi joulu jolloin olimme lähes koko joulukuun sairaita. Hyvä kun kauppaan jaksoimme joulun alla. Silloin huomasin, että joulu tuli ihan hyvin, vaikka kaikki ostettiin kaupasta.
niin vähän aikaa etten ymmärrä miten niitä ei kerkiäsi tekemään. Mä tekisin ainakin alku- ja jälkiruuat itse ja illan kahvipöytään herkut. Laatikot ovat varmaan ihan hyviä ostettuinakin. Maksalaatikon mä ostan aina kaupasta, oli aikaa tai ei.
Arvostan myös itsepaistettua kinkkua mutta en välttämättä tarvi sitä, jos ei ole aikaa paistella kinkkua.
valmistelen joulua. Oikaisen karjalanpiirakoissa ja käytän raakapakasteita, samoin joulutortut ostin valmiina tähtinä ja lisään vain hillot.
Laatikot teen itse, kinkun ja salaatit myös. Lohen paistan ja pipareita entaida leipoa lainkaan, ellen sitten nyt keskiviikkona töitten jälkeen intoudu.
esim. kunnollista englantilaista hedelmäkakkua ei saa kaupasta. Siis sellaista aikuiseen makuun tehtyä jossa hedelmät on liotettu alkoholissa.
jälkiruoan/kahvipöydän antimet tekisin myös. Muut voisin hyvin ostaa valmiina.
valmistelen joulua. Oikaisen karjalanpiirakoissa ja käytän raakapakasteita, samoin joulutortut ostin valmiina tähtinä ja lisään vain hillot.
Laatikot teen itse, kinkun ja salaatit myös. Lohen paistan ja pipareita entaida leipoa lainkaan, ellen sitten nyt keskiviikkona töitten jälkeen intoudu.
Vai onko joku ihan teidän oma tapa? En ole ennen kuullut moisesta? :)
Ei ole jotain yhtä menua jota jouluna noudatetaan.
Meillä esim. on aina valkosipuliperunoita, karjalanpaistia ja prinssinakkeja tarjolla.
Piparkakkuja taas ei koskaan.
- porkkana- ja lanttulaatikot teen soseesta pakkaseen joulukuun aikana
- perunalaatikon teen pakastetutsa perunamuusiaineksesta jouluaattona
- alkupalat teen jouluaattona
- mies paistaa kinkun aattoa edeltävänä yönä ja myös koristelee sen
- aattona paista kalkkunan ja lohen
-piparit tehdään jo marraskuun lopussa
- joulutortut teen valmiista taikinalevyistä juuri ennen tarjoilua
- rosollin ostan valmiina
-kalat (kylmäsavu-, lämminsavu-, ja graavilohi,sillit ja mäti)
-laatikoista porkkana ja lanttu
Muuten tehdään itse. Esim kinkkua/kalkkunaa en voisi kuvitellakaan ostavani valmiina. Samoin lihaton makaronilaatikko ja imelletty perunalaatikko on pakko tehdä itse.
koko Suomessa paitsi teidän suvussa
on vanha karjalainen tapa. Meille on tapa jäänyt isovanhemmilta jotka olivat kotoisin nykyisen rajan takaa.
Tärkeintä on huolehtia omasta jaksamisesta ja perheen leppoisahkosta tunnelmasta (tai no, se ei aina ole sitä, mutta ainakin mitä kokkaamiseen tulee).
KirkkoSisko suosittelee lämpimästi, että vapaahetkinäsi köllähdät sohvalle viltin suojiin ja juot lasin glögiä ja katselet kiitollisena jääkaapin ovea, jonka takana kimmeltelee valmislaatikoiden turvallinen rivistö :)
diakoni Meiju
Ah se ihana tuoksu kun paistetaan, ja molemmat ovat parhaimmillaan vasta paistettuna. Niin laatikotkin, mutta niissä ei ole niin suurta eroa.