Mitä hyvin säilyvää voisi valmistaa jouluksi?
Ollaan siis menossa anoppilaan aattoa viettämään ja lähdetään edellisenä päivänä reissuun. Keittiöön ei siellä noin niin kuin nätisti sanottuna ole asiaa, mutta jotain olisi silti kiva viedä tarjolle. :)
Mitä siis voisi kokkailla/leipoa/valmistaa aattoa edeltävällä viikolla ja kuskata sellaisenaan tai kylmälaukussa perille? Osa sukulaisista tulee paikalle vasta aaton jälkeen, eli ei haittaisi vaikka oikeasti säilyisi tuon 5-7 päivää.
Mitä tekisitte? Ajattelin jotain keksejä ja karkkeja, mutta millaisia? Saisivat olla sellaisia, että voi vain viskata laatikkoon ilman että tarttuvat kuljetuksen aikana toisiinsa tai menevät muuten rikki. Hankkisinko kuivakakkuvuoan ja tekisin jonkun brittiläisen joulukakun? Joulusinappia, vai kannattaako ensikertalaisen edes yrittää? Jotain muuta suolaista pöytään? Apua, en tiiä!
Kommentit (2)
eli laatikot, juustot, piirakat jne. maistuvat. Ei mitään hienostelua, mutta ymmärretään haisevien juustojen päälle, jos nyt jotenkin kuvaisi. :) Sekä suolainen että makea käyvät, mutta juuri tuo säilyvyys ja kuljettaminen ovat tässä kynnyskysymyksiä. ap
Tai minkä tyyppisiä ihmisiä sinne tulee? Tykkäävätkö suolaisesta vai makeasta? Onko enempi aikuisia vai myös lapsia?
Meidän suku esim ei ole makean perään. Jos en yhtään tietäisi ihmisistä niin luultavasti ostaisin ison keksi(suola)lajitelman ja erilaisia juustoja, joitakin hedelmiä mukaan myös.