Kentucky-kakku
Ohje on ollut joskus vuosi pari sitten Pirkassa. Muutkin versiot käyvät. Sisältää siis mm. taatelia ja mantelia.
Kiitos, jos joku ohjeen löytää!
Riltti
Kommentit (4)
et sieltä pirkka.fi sivuilta kyseine resepti löytyy myös..
Kentuckyn kakku
Määrä Aines
150 g voita tai leivontamargariinia
3 dl sokeria
3 munaa
1 1/2 dl maitoa
1 dl mantelirouhetta
1 ps (250 g) taateleita (Pirkka)
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Kuorrutus
2 rkl sokeria
50 g voita tai leivontamargariinia
1/2 dl kuohukermaa
noin 4 dl (230 g) tomusokeria
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus 1,8 l). Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja sekoita ne mantelirouheen joukkoon.Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita pari ruokalusikallista jauhoseosta taateleiden ja manteleiden joukkoon. Lisää jauhoseoksen loppu ja maito vuorotellen varovasti sekoittaen, lopuksi taateli-mantelirouheseos. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri sekoittuvat. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Kumoa kakku haaleana.
Ruskista sokeri teräskattilassa (Ensin sokeri sulaa, sitten se muuttuu keltaiseksi, sen jälkeen ruskeaksi ja lopulta palaa.) Ota kattila liedeltä kun sokeri on ruskeaa, lisää rasva ja anna sen sulaa. Lisää kerma ja kiehauta seos sitä koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Jos se näyttää paakkuiselta, lämmitä kuorrutusta hieman koko ajan sekoittaen. Anna kuorrutuksen jäähtyä pari minuuttia. Se saa olla melko paksua.
Levitä kuorrutusta ensin kakun sisäreunaan ja sitten päälle. Ensin ohut kerros ja loppu kuorrutus paksuhkona kerroksena. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit lämmittää sitä, jolloin se taas notkistuu.
Kentuckylainen kakku
200 g margariinia
4dl sokeria vaahdotetaan
3 munaa lisätään yksitellen hyvin vatkaten
6,5 dl vehnäjauhoja. + 2 tl leivinjauhoa.
2,5 dl kermamaitoa lisätään vuorotellen jauhot + neste
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl rusinoita pienittynä
1,5 dl mantelirouhetta lisätään edellisiin
1. Paistetaan 175 asteessa noin yksi tunti.
Kuorrutus:
1 dl kermaa
100 g voita
2 dl sokeria
300 g pölysokeria
2. Kerma ja voi kiehautetaan kattilassa.
3. Sokeri paahdetaan tummaksi ja lisätään kerma-rasva-seokseen.
4. Seos kaadetaan vähitellen siivilöidyn pölysokerin joukkoon.
5. Vatkataan kiiltäväksi ja tasaiseksi.
6. Levitetään kakun päälle veitsen avulla nopeasti.
7. Koristellaan mantelilastuilla.