Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Minä en ymmärrä hiilihydraattitaulukkoa!

Vierailija
08.11.2011 |

Yhdessä perunassa on n.10g hiilareita. Mutta samanverran on suurimmassa osassa kasviksia ja marjojakin. Pastassa ja riisissä myös.



Vääntäkää minulle nyt rautakangesta mitä ihmettä karppaaja sitten voi syödä ja mitä määriä.



Esimerkkinä vaikka yhden päivän ruoat..



Olen nyt yrittänyt ottaa selvää vhh-ruokavaliosta, mutta ne määrät on ihan hepreaa; mikä on paljon hh:ja tuotteessa ja mikä vähän.



Kuvittelisi esim. caecar-salaatin olevan hyvä, mutta siinäkin hiilareitä yli 7g. Paljon? Vähän? Sopivasti?

Jauhokastikkeet, makaronilaatikot, perunamuusi, riisi ja pasta lisukkeena siis pannaan kokonaan? Mitä tilalle, raakoja kasviksia? (niissäkin on hiilareita)



Paljonko hiilareita tarvitaan päivässä? Riittääkö kun tuotteiden tuoteselosteista katsoo hiilarit yhteensä, vai onko väliä mitä hiilareita ne on (sokerit, laktoosi..)?



Miten siis kuvitellakaan aloittavansa karppausta jos ei alkeetkaan mene jakeluun ei sitten millään.



Tiedän, että tästä nyt jauhetaan täällä enemmän kuin joku jaksaa lukea, mutta jos joku vielä jaksaisi vastata mahd. tyhjentävästi ja auttaa minut alkuun.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
08.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

hiilihydraatteja/vrk.

Vierailija
2/9 |
08.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

nostavat hiilarimäärää. Lisäksi kastikkeet sun muut.

Käy katsomassa fineli.fi sivustolla eri raaka-aineiden hiilaripitoisuudet.



Esimerkiksi lehtisalaatissa on 1g hiilareita/100g eli tosi vähän.

tomaatissa enemmän 3,5g/100g

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
08.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aivot tarvitsevat toimiakseen 130g

hiilihydraatteja/vrk.


Paskapuhetta, eivät tarvitse yhtään hiilihydraattia.

Vierailija
4/9 |
08.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

liha, kala, kana, muna. Kerma, rahka, turkkilainen jogurtti. (kasviksissa niin vähän, että niitä ei lasketa)Paljon vihreää kasviksia!!

Voi, kasvikset, täysjyväruisleipä vaikka 1/pvä.

Juusto, herkkuina punkku ja tumma suklaa. :)

Vierailija
5/9 |
08.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=2033&lang=fi



Mitä tästä luetaan, haetaan, etsitään? Aivan hepreaa aloittelevalle.

Sitten kun etsit kaiken muunkin mitä suuhusi aiot pistää, niin muuta et ehdi tekemäänkään..



Ei voi olla näin vaikeaa, eihän??? En vaan tajua.



t. ap

Vierailija
6/9 |
08.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

liha, kala, kana, muna. Kerma, rahka, turkkilainen jogurtti. (kasviksissa niin vähän, että niitä ei lasketa)Paljon vihreää kasviksia!! Voi, kasvikset, täysjyväruisleipä vaikka 1/pvä. Juusto, herkkuina punkku ja tumma suklaa. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
08.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyrkkisääntönä kaupassa kun luet ravintosisältöjä, niin vapaasti sellaisia tuotteita joissa hiilareita vähemmän kuin 5g/100g.

Älä välitä kasvisten hiilareista, et niitä niin paljon pysty syömään että liikaa hh niistä tulisi. Kasviksia niin paljon kuin jaksat. Juureksissa on aika paljon tärkkelystä, niitä maltilla, vaikka herkkua ovatkin.

Vaihda tuotteet täysrasvaisiksi, määrien kanssa ei tarvitse hullutella, käytä samoja määriä kuin vähärasvaisia tuotteita.

Varo syömästä liikaa proteiinia.

Hiilareita ei tarvitse poistaa kokonaan, vain vähentää.



Hiilihydraattiaivolle, aivot tarvitsevat glukoosia, mutta grammaakaan siitä ei tarvitse tulla ravinnosta. Maksa hoitaa kyllä aivoille ravintonsa, vaikka ei hiilareita söisikään.

Vierailija
8/9 |
08.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä tästä luetaan, haetaan, etsitään? Aivan hepreaa aloittelevalle.

Sitten kun etsit kaiken muunkin mitä suuhusi aiot pistää, niin muuta et ehdi tekemäänkään..

Ei voi olla näin vaikeaa, eihän??? En vaan tajua.

t. ap


Noista sinulle hyödyllisin tieto on imeytyvän hiilihydraatin määrä, joka tässä on reippaan puoleinen. Kyllä se siitä aukeaa, itse olin ihan ummikko myös vielä vähän aikaa sitten.

Eikä se olekaan vaikeaa. Muutaman kerran kun olet tuotteet käynyt läpi, muistat jo mikä kannattaa mikä ei. Vähän työtä se aluksi vaatii, mutta kohta muistat jo ulkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
08.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

omena 8,3

smetana 2,2



Eli rasvaista suositaan, kuitupitoista vältetään?

Smetanaa saa siis lisätä liharuokaan makua antamaan, mutta omppua ei?

Näin jos on, niin viimeinkin ymmärrän karppauksen syvimmän periaatteen.



t. ei ap