Huomenna raclettea illalliseksi, mitä sen kanssa?
Kommentit (36)
ei kuulu racletteen, mutta toimii erinomaisesti lisukkeena jos siinä on mukana hapokas kastike. Eli salaatti itsessään on kevyttä ja salaatinkastikkeen happo "leikkaa" racleten rasvaisuutta ja keventää ateriakokonaisuutta.
Tämä siis on sen lisukkeen idea, ellei sitten halua vetää itseään ähkyksi juustosta ja turvonneeksi kaikesta suolamäärästä.
t. kokki
Meilläkin on tuollainen raclette-grilli. Se raclette on siis juustoa, jota sulatetaan ja syödään noiden lisukkeiden (peruna-liha-suolakurkku-hillosipuli yms.) kanssa. Eli siis se juusto on siinä se pääasia ja sen lisukkeena voi käyttää oman makunsa mukaan mitä vaan. En tiedä muista, mutta meillä käytetään Gouda-juustoa tuossa ruuassa.
jos oikein "aluperäisesti" syödään raclettea, se sulatetaan puolikkaasta tahkosta takkatulen ääressä sitä varten tehdyssä telineessä. Se pöytägrilli on nykyajan hömpötystä.
Ei se grilli ole se raclette, vaan se juusto!!jos oikein "aluperäisesti" syödään raclettea, se sulatetaan puolikkaasta tahkosta takkatulen ääressä sitä varten tehdyssä telineessä. Se pöytägrilli on nykyajan hömpötystä.
Ei se grilli ole se raclette, vaan se juusto!! jos oikein "aluperäisesti" syödään raclettea, se sulatetaan puolikkaasta tahkosta takkatulen ääressä sitä varten tehdyssä telineessä. Se pöytägrilli on nykyajan hömpötystä.
Juuri näin, raclette on se juusto joka kaavitaan lisukkeiden päälle, raclettegrilli on väline jolla sulatetaan juusto (ja lämmitetään/grillataan lisukkeita).
Olen syönyt raclettea lapsesta asti, mutten ikinä kuullut että siihen liittyisi noin tiukkoja reunaehtoja. Että jos syöt raclettea niin salaattia ei saa olla keventäjänä vieressä...? Oikeesti, kuinka lampaita te olette, jos mitään liikkumavaraa ei ole?
Koskeeko tämä myös muita ruokalajeja? Esim. että koska spagetti carbonaraan ei kuulu salaattiaineksia, myöskään lisänä ei saa tarjoilla salaattia? Lukeeko jossain teidän raamatussanne että pihvin kanssa saa tarjota salaattia mutta lasagnen kanssa ei, vai miten te näitä sääntöjänne kehittelette?
siinä tapauksessa lisukkeilla tarkoitetaan kyllä yleensä juuri jotain vihanneksia tai salaattia, eikä jotakin ruoan ainesosaa kuten lihaa tai perunoita
osalle racleten syöjistäkään ei ole selvää mitä se ruoka on...tulkaa ottamaan mallia täältä keski-euroopasta, niin ei tarvitse hienostella ihan vain sen takia, että on tajunnut ostaa hienon grillin kotiin.
Me täällä sveitsissä käytämme raclette juustoa, yleensä juuston seuraksi sipulia siihen pannulle. Muuten pöydästä löytyy keitettyjä perunoita, suolakurkkuja, säilykemaissia, paprikaa joskus tuoreena, joskus mausteena ja se juusto kaadetaan siihen pottujen päälle. Vinkkinä sellainen, että jos on edelliseltä päivältä jäänyt ylimääräisiä pottuja, niin seuraavana päivänä potut, suolakurkut, maissit, paprikat ja vaikka jotain lihaakin vuokaan, raclette juustoa palasina päälle ja väliin ja uuniin n. tunniksi - on hyvää ja helppoa!
ananasta, sisäfilettä(naudan) , pekonia. ja se raclettejuusto on ihan sairaanhyväää, se kruunaa koko jutun:) Oikeesti siinä pitäis olla keitettyjä perunoita, mut meillä syödään sen kanssa valkosipuliperunoita.+ kaikkee mitä kaapista löytyy, mit siis voi heittää pannulle.
Katselin silloin nuorena saksassa mikä ihmeen pannu toi noin, mut en silloin uiskaltanut sitä ostaa. saatiin sitten häälahjaksi ;)
t. edellinen
jota nykyään saa jopa melko pienistäkin kaupoista. Meillä pöytään tulee kruunuvihanneksia, broilerin fileitä, ananasta ja lohkoperunoita. Pitääkin grillata joku ilta, näin syysiltoina ihanaa!
Meilläkin on tuollainen raclette-grilli. Se raclette on siis juustoa, jota sulatetaan ja syödään noiden lisukkeiden (peruna-liha-suolakurkku-hillosipuli yms.) kanssa. Eli siis se juusto on siinä se pääasia ja sen lisukkeena voi käyttää oman makunsa mukaan mitä vaan. En tiedä muista, mutta meillä käytetään Gouda-juustoa tuossa ruuassa.
Raclette on sveitsiläinen ruoka ja gouda on hollantilainen juusto. Lisäksi gouda on rakenteeltaan täysin erilainen kuin raclettejuusto. Mutta kuinka vaan haluatte.
Hmm, onpa taas ihanan avarakatseista kommentoijaa täällä jos jonkinlaista =D
Ihan varmasti Raclette on alunperin hyvinkin tarkasti rajattu, tietynlainen ruokalaji, josta onneksi voi mielikuvituksella ja kokeilunhalulla tehdä jokainen mieleisensä! Me emme onneksi tiedä mitä sen ehdottomasti pitäisi tai ei pitäisi olla, vaan teemme näin koska se sopii meille ja maistuu suussa hyvälle;
keitettyä perunaa, parsaa, kukkakaalia, valmiiksi paistettua tai Raclette-grillin paistolevyllä kypsennettävää lihaa, kanaa ja kalaa. Lisäksi cocktail-kurkkuja, hillosipulia, tavallista sipulia, ananasta, pikkutomaatteja, paprikaa, tuoreita herkkusieniä, kesäkurkkua, sekä mitä tahansa vihanneksia mikä kaupan hyllyltä kullakin kerralla sattuu tarttumaan mukaan, voipa grillissä kokeilla hedelmiäkin jos haluaa =) Lisäksi tietysti Raclette-juustoa, sekä Aura-juustoa niille jotka siitäkin pitävät.
Loistava kombinaatio illanistujaisiin, joihin osallistuu lihan-, ja kalanystäviä, kuin myös kasvissyöjiä, näin jokaiselle löytyy mieleistä ja sopivaa syötävää. Niin, ja "vääräopppisesti" me myös ladomme jokainen oman mieleisensä kokoelman syötäviä pannuun, juustot päälle ja grilliin kuumenemaan ja hetkeksi kypsymään, nami-nami!
[quote author="Vierailija" time="03.12.2013 klo 14:49"]Hmm, onpa taas ihanan avarakatseista kommentoijaa täällä jos jonkinlaista =D Ihan varmasti Raclette on alunperin hyvinkin tarkasti rajattu, tietynlainen ruokalaji, josta onneksi voi mielikuvituksella ja kokeilunhalulla tehdä jokainen mieleisensä! Me emme onneksi tiedä mitä sen ehdottomasti pitäisi tai ei pitäisi olla, vaan teemme näin koska se sopii meille ja maistuu suussa hyvälle; keitettyä perunaa, parsaa, kukkakaalia, valmiiksi paistettua tai Raclette-grillin paistolevyllä kypsennettävää lihaa, kanaa ja kalaa. Lisäksi cocktail-kurkkuja, hillosipulia, tavallista sipulia, ananasta, pikkutomaatteja, paprikaa, tuoreita herkkusieniä, kesäkurkkua, sekä mitä tahansa vihanneksia mikä kaupan hyllyltä kullakin kerralla sattuu tarttumaan mukaan, voipa grillissä kokeilla hedelmiäkin jos haluaa =) Lisäksi tietysti Raclette-juustoa, sekä Aura-juustoa niille jotka siitäkin pitävät. Loistava kombinaatio illanistujaisiin, joihin osallistuu lihan-, ja kalanystäviä, kuin myös kasvissyöjiä, näin jokaiselle löytyy mieleistä ja sopivaa syötävää. Niin, ja "vääräopppisesti" me myös ladomme jokainen oman mieleisensä kokoelman syötäviä pannuun, juustot päälle ja grilliin kuumenemaan ja hetkeksi kypsymään, nami-nami! [/quote]
Jep, just näin :) Meillä ollut raclettegrilli (toki ei enää se eka käytössä) parikymmentä vuotta, ranskassa asuvilta ystäviltä sen aikanaan saimme ja myös "opimme" sitä käyttämään moukkamaisella tavalla.
Meillä grillitason päällä grillataan naudan sisäfilettä, herkkusieniä, sipulia, ihan ohuen ohuiksi leikattuja perunasiivuja, vähän kuin sipsejä, ne kyspyy siinä pannulla, katkarapuja, paprikaa...mitähän vielä. Pitääkin taas tehdä raclettea.
Jokainen siinä niitä vähän hämmentelee ja valitsee mitä haluaa ottaa (vähän samalla periaatteella kuin japanilaisessa yakinikussa).Juusto sulatetaan siinä alhaalla "uunissa" pienissä kipoissa ja kipataan noiden päälle.
Lisäksi meillä on yleensä suolakurkkua, tomaattia, kurkkua ja tuorettakin paprikaa. En keksi miksi salaatti ei sopisi ihan hyvin lisukkeeksi aika tuhdin racletten kanssa?
Lapsille oli pienenä just esim. gouda- tai turunmaa -juustoa kun eivät tykänneet raclette -juustosta, nyt se on suurta herkkua.
Raclette on mainittu keskiaikaisissa kirjoituksissa erityisen ravitsevana ateriana, jota sveitsiläiset talonpojat söivät. Tuolloin se tunnettiin saksankielisellä alueella nimellä Bratchäs (paistettu juusto). Perinteisesti sveitsiläiset lehmäpaimenet ottivat juustoa mukaansa kulkiessaan karjan mukana. Iltaisin leirinuotion äärellä he sulattivat juustoa ja kaapivat sitä leivän päälle.
Eli voi kaikkea mistä tykkää laittaa lisukkeeksi....
enkä ole koskaan syönyt tuota. Mitähän mahtaa olla?
keitettyjä perunoita, kinkkua ja suolalihaa, suolakurkkua ja hillosipulia.
keitettyä perunaa, jotain lihaa (esim. ylikypsää kylkeä), oliiveja, hillosipuleita, paistettuja kirsikkatomaatteja, minisuolakurkkuja
Keitettyjä perunoita ja siihen päälle sulatettu raclette. Lisäksi meillä on aina erillaisia kinkkuja ja "metvurstia". Niiiiiin hyvää!
Sen olennainen ainesosa on juusto, joka tungetaan sinne uuniin + lisäksi syödään tiettyjä vakiintuneita lisäkkeitä, kuten lihaa, perunaa ja niitä coctailkurkkuja / herkkusieniä / paprikaa. Mitä lisukkeitä vielä kaipaat?