Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kunnon pähkinä tässä teille pätevät kotikokit ja gastronomit !

Vierailija
02.11.2011 |

T Ideoita adventtiateriaksi 20 hengelle ! arvitaan kiireellisesti ideoita adventtiateriaan 20 hengelle



kovat vaatimukset:



ei kalaa pääruokana, mielelläään kyllä jotain suolakalaa lisukkkeena (onko kukaan tehnyt graavilohta pakkasen kautta ?)

erityisesti ei lipeäkalaa

kokolihaa jotenkin laitettuna, riistaa tai nautaa



melko juhlavaa

jossain määrin jouluista (edes lisukkeet !)

etukäteen valmistettavaa (yövieraita ennen ko. päivää)

helposti syötävää

suht suomalaista perussafkaa, ei mitään limeruohosoppaa

hyvä kaunis jälkruoka) puolukkaa ?

ei näpertelyä



Kaiken toteuttaa keskivertotumpula, joka pitää uunista



jotain sekaliaisa ja sekavia ajatuksia:



katajaa kastikkeeseen + koristeluun

sienisalaattia

blinejä alkupalaksi ajattelin muuten mutta 20 henkeä on iso porukka

lihapullia lienee pakko tehdä yhdeksi lisukkeeksi

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
02.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

miksi graavi pitää laittaa pakkasen kautta? laita alkuruuaksi graavi, suolakaloja ja saaristolaisleipää.

Vierailija
2/11 |
02.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

teet sellaisia pikkuleipäsiä alkupaloiksi. Myös siika tai sienitäytteellä ovat hyviä. Tai lohirulla tuorejuustotäyttteellä pakkaseen ja sitten juhlapäivänä sulamaan ja tarjolle.



MIten olisi bataattilaatikko/vuoka ja hirvi/poronkäristys?



Jälkiruoaksi jääkarpaloita kuumalla kinuskikastikkeella



Miltäs kuulostaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
02.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

lohirulla on hyvää, se pääsee listoille



pikkuleipäset toimisi ehkä 10 hengelle, ei 20 henelle, olen sellainen näpertelijä että sipulin pilkkominen riittäväm pieniksi vaatiia ina keskittymistä



samoin jääkarpalot ja KUUMA kinuski ei ehkä toimi 20 hengelle



h---nmoinen käristäminen käristyksessä

Vierailija
4/11 |
02.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

On tehty sadalle hengelle, joten 20 menee kepeästi :) Googlaa, löytyy paliskuntain yhdistyksen sivuilta.



Käviskö jälkkäriksi kakku? Key lime pie, Baileys-juustokakku tai vaikka jouluisempi glögi-juustokakku?

Vierailija
5/11 |
02.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

lohirulla on hyvää, se pääsee listoille pikkuleipäset toimisi ehkä 10 hengelle, ei 20 henelle, olen sellainen näpertelijä että sipulin pilkkominen riittäväm pieniksi vaatiia ina keskittymistä samoin jääkarpalot ja KUUMA kinuski ei ehkä toimi 20 hengelle h---nmoinen käristäminen käristyksessä

Vierailija
6/11 |
02.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkuruoka:

Lohipastrami, sienisalaatti, ruislastuja, yrttiöljy

Pääruoka:

Hirven jääpaistia, Perunamuusi,porkkanapyre, Punaviinikastike maustettuna katajanmarjalla

Jälkiruoka:

Puolukkavispipuuro, puolukoita ja kermavaahtoa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
02.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

alkupala

lohirullia

mäti, sipuli, smetana



pääruoka

tuoresalaatti; käytä erilaisia salaatteja

naudan paisti uunissa

kermaperunat; voi ostaa valmiina lisää vain mausteet

punaviinikastike; käytä pussia tai valmist kastiketta



jälkiruuaksi

britakakku



Tämä lista on helppo ja nopea toteuttaa, pomminvarma ja ennenkaikkea sinulla on aikaa seurustella vieraiden kanssa.

Vierailija
8/11 |
02.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset


mietin olisiko olemassa joku kaunis kiiltävä puolukkainen kakku ilman liivatetta ? joskus olen nähnyt sellasen



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
02.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ohjetta johon ei tule liivatetta :)



http://www.maku.fi/resepti/domino-juustokakku



Vierailija
10/11 |
02.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
02.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

en jaksa menu kokonaisuuksia alkaa miettimään, mutta hyviä, etukäteen valmistettavia ruokia on juurikin tuo mainitsemasi graavi lohi, myös kermaperunat on helppo vain lämmittää ennen tarjoilua, kun sen on ed. päivänä valmistanut. tartar -tyyppiset (esim katkaravuista) mössöt on myös hyviä lisukkeita ja on jopa paremman makuisia seuraavana päivänä. Liharuoaksi varmasti joku pataruoka, joka valmistuu ikäänkuin itsekseen, tai jos vaan tykkäätte, niin miltä kuullostaisi, esim riimipeura? vaikka lisäkkeeksi... jälkiruuaksi ehdottaisin jotain kermahyytelöhuttua puolukkasurvoksen/hiilon kera...

toivottavasti oli apua :)