Kunnon pähkinä tässä teille pätevät kotikokit ja gastronomit !
T Ideoita adventtiateriaksi 20 hengelle ! arvitaan kiireellisesti ideoita adventtiateriaan 20 hengelle
kovat vaatimukset:
ei kalaa pääruokana, mielelläään kyllä jotain suolakalaa lisukkkeena (onko kukaan tehnyt graavilohta pakkasen kautta ?)
erityisesti ei lipeäkalaa
kokolihaa jotenkin laitettuna, riistaa tai nautaa
melko juhlavaa
jossain määrin jouluista (edes lisukkeet !)
etukäteen valmistettavaa (yövieraita ennen ko. päivää)
helposti syötävää
suht suomalaista perussafkaa, ei mitään limeruohosoppaa
hyvä kaunis jälkruoka) puolukkaa ?
ei näpertelyä
Kaiken toteuttaa keskivertotumpula, joka pitää uunista
jotain sekaliaisa ja sekavia ajatuksia:
katajaa kastikkeeseen + koristeluun
sienisalaattia
blinejä alkupalaksi ajattelin muuten mutta 20 henkeä on iso porukka
lihapullia lienee pakko tehdä yhdeksi lisukkeeksi
Kommentit (11)
teet sellaisia pikkuleipäsiä alkupaloiksi. Myös siika tai sienitäytteellä ovat hyviä. Tai lohirulla tuorejuustotäyttteellä pakkaseen ja sitten juhlapäivänä sulamaan ja tarjolle.
MIten olisi bataattilaatikko/vuoka ja hirvi/poronkäristys?
Jälkiruoaksi jääkarpaloita kuumalla kinuskikastikkeella
Miltäs kuulostaa?
lohirulla on hyvää, se pääsee listoille
pikkuleipäset toimisi ehkä 10 hengelle, ei 20 henelle, olen sellainen näpertelijä että sipulin pilkkominen riittäväm pieniksi vaatiia ina keskittymistä
samoin jääkarpalot ja KUUMA kinuski ei ehkä toimi 20 hengelle
h---nmoinen käristäminen käristyksessä
On tehty sadalle hengelle, joten 20 menee kepeästi :) Googlaa, löytyy paliskuntain yhdistyksen sivuilta.
Käviskö jälkkäriksi kakku? Key lime pie, Baileys-juustokakku tai vaikka jouluisempi glögi-juustokakku?
lohirulla on hyvää, se pääsee listoille pikkuleipäset toimisi ehkä 10 hengelle, ei 20 henelle, olen sellainen näpertelijä että sipulin pilkkominen riittäväm pieniksi vaatiia ina keskittymistä samoin jääkarpalot ja KUUMA kinuski ei ehkä toimi 20 hengelle h---nmoinen käristäminen käristyksessä
Alkuruoka:
Lohipastrami, sienisalaatti, ruislastuja, yrttiöljy
Pääruoka:
Hirven jääpaistia, Perunamuusi,porkkanapyre, Punaviinikastike maustettuna katajanmarjalla
Jälkiruoka:
Puolukkavispipuuro, puolukoita ja kermavaahtoa
alkupala
lohirullia
mäti, sipuli, smetana
pääruoka
tuoresalaatti; käytä erilaisia salaatteja
naudan paisti uunissa
kermaperunat; voi ostaa valmiina lisää vain mausteet
punaviinikastike; käytä pussia tai valmist kastiketta
jälkiruuaksi
britakakku
Tämä lista on helppo ja nopea toteuttaa, pomminvarma ja ennenkaikkea sinulla on aikaa seurustella vieraiden kanssa.
mietin olisiko olemassa joku kaunis kiiltävä puolukkainen kakku ilman liivatetta ? joskus olen nähnyt sellasen
ohjetta johon ei tule liivatetta :)
<a href="http://www.maku.fi/resepti/domino-juustokakku" alt="http://www.maku.fi/resepti/domino-juustokakku">http://www.maku.fi/resepti/domino-juustokakku</a>
Sorry!
en jaksa menu kokonaisuuksia alkaa miettimään, mutta hyviä, etukäteen valmistettavia ruokia on juurikin tuo mainitsemasi graavi lohi, myös kermaperunat on helppo vain lämmittää ennen tarjoilua, kun sen on ed. päivänä valmistanut. tartar -tyyppiset (esim katkaravuista) mössöt on myös hyviä lisukkeita ja on jopa paremman makuisia seuraavana päivänä. Liharuoaksi varmasti joku pataruoka, joka valmistuu ikäänkuin itsekseen, tai jos vaan tykkäätte, niin miltä kuullostaisi, esim riimipeura? vaikka lisäkkeeksi... jälkiruuaksi ehdottaisin jotain kermahyytelöhuttua puolukkasurvoksen/hiilon kera...
toivottavasti oli apua :)
miksi graavi pitää laittaa pakkasen kautta? laita alkuruuaksi graavi, suolakaloja ja saaristolaisleipää.