Ruoanlaitosta kysymys (lihapadasta)
Söin kaverin luona lihapataa ja ihmettelin, kun hänen liemensä oli ihan kirkasta. Mulla liemestä tulee aina hiukan ruskeaa ja sakeaa. Samaten hänen lihansa oli vähän kuivahkoa (vaikka hajoilikin), vaikka oli kypsynyt tuntikaupalla (tiedän, että hän oli tehnyt padan jo edellisenä iltana ja kypsyttänyt koko aamun). Minulla lihasta tulee mureampaa. Mistä voi jothua???
Kommentit (6)
voi pinnalle kertyä vaahtoa. Tuon vaahdon kun kuorii hitaasti, niin liemestä tulee ihan kirkas. Ystäväsi on toki voinut paistaakin lihat ihan läpikypsiksi, jos olivat kuivia pinnasta.
No miten sitten kannattaisi tehdä? En esimerkiksi tiennyt, että lihan voi paistaa liian kypsäksi ennen keittämistä. Kannattaako laittaa teidän mielestä kuumaa vai kylmää vettä paistetun lihan päälle?
ap
että liha pitää ruskistaa ennen kuin siihen laittaa vettä? Tulisiko ruoasta yhtä hyvää tai parempaakin, jos laittaisi lihat pataan ja vettä vaan päälle suoraan?
ap
että liha pitää ruskistaa ennen kuin siihen laittaa vettä? Tulisiko ruoasta yhtä hyvää tai parempaakin, jos laittaisi lihat pataan ja vettä vaan päälle suoraan?
ap
Jos laitat lihat ruskistamatta, tulee samanlaista kuin vaikka karjalanpaisti. Ruskistaa kannattaa kun siitä tulee makuakin.
kuumaan vai kylmään veteen, paistetaanko ensin
mikset kysynyt kaverilta kuinka tekee