Voiko kylmää kahvia uudelleenlämmittää mikrossa, vai meneekö pilalle?
Kommentit (16)
Köyhänä ja pihinä, kupillinen vanhaakin kahvia on ilo elämässä..
Kun kyseessä on kuitenkin henkilö, jolla on varaa keittää itselleen tuoretta, kuumaa kahvia.
en lämmitä vanhaa, vaan keitän tuoreen kahvini mikrossa kuppi kerrallaan.
Yhtä hyvin voisi sitten tarjota litkua, jossa on keitetty koko päivä vanhoja hikisiä sukkia.:)
Keitin itselleni kahvit tuossa kuuden seitsemän aikoihin. Join yhden kupillisen, sitten unohduin tietokoneelle ja kahvinkeitin ehti välillä sammua..
Kahvipannussa oli kuitenkin vielä iso määrä kahvia, enkä raaskinut heittää pois!
Ap.
No miten se siitä pilalle menisi??
Nykyisellä kahvin hinnalla todellakin lämmitän pannuun jääneen kahvin. Ja tottakai se voi myös kiehua, ei sitä mitään muuta aiheudu, kuin että kahvi on kuumempaa kuin tavallisesti!
Kyllä on hienohelmoja täällä. Kahvi ei mene mitenkään pilalle lämmitettäessä. Toki parin päivän vanha voi maistua härskille rasvalle, mutta samanpäiväinen -helppoa ja ihan hyvää.
Kahvi pilaantuu, jos sitä paahtaa kauan kahvinkeittimessä, mutta jos virta katkaistaan kittimestä ajoissa, niin kahvi on hyvää lämmitettynäkin!
miksei seuraavanakin, jos säilyttää kupissa jääkaapissa vaikka. Pääasia on, että muistaa tosiaan sammuttaa aika äkkiä sen kahvinkeittimen, ettei kahvi tule kitkeräksi keittimessä.
Minä kun olen ainoa, joka meidän huushollissamme juon kahvia, keitän sitä aamulla vähän isomman määrän, katkaisen moccamasterista heti virran kun kahvi valmis ja otan aamukahvin sekä laitan jääkaappiin extramukillisen kahvia odottamaan päiväkahviaikaa. Kätevää.
Itse sammutan keittimen heti, kun kahvi on tippunut. Se menee nopeasti kitkeräksi, jos keitin on päällä. Muutaman tunnin ajan se on ihan ok mikrotettuna. Iltapäivällä aamulla keitetty kahvi alkaa maistua sen verran pahalta, että parempi keittää uutta.
Ihan samaa kahvia se on vaikka lämmittäisit myöhemmin uudestaan. Ei se ainakaan pilalle mene. Toisinaan lämmitän itsekin mikrossa edellisen päivän kahvit. Maku on ehkä hiukan huonompi, mutta nopeasti vaan kurkusta alas :) samat vaikutukset tulee kuin tuoreestakin kahvista, maulla ei ole minulle niinkään väliä kunhan alas menee :D niin ja laittaa vähän extramaitoa, niin maistuu ihan hyvältä.
On maun kannalta paljon parempi lämmittää kahvi uudelleen kuin pitää sitä kuumalla levyllä. Tämän voi kuka tahansa todentaa yksinkertaisella kokeella. Vielä parempi on tietysti keittää uutta kahvia.
Riippuu siitä mitä tarkoitat pilaantumisella. Mitään pöpöjä siihen ei tule, mutta maku kyllä on pilalla tuon jälkeen.
Kyllä. Joutuu ostamaan uuden mikron.
Meillä on termoskeitin, ja sillä keitettyä kahvia voi kyllä lämmittää mikrossa. Lasipannukeittimellä kahvi kyllä menee pilalle, kun se palaa levyllä.
Itsellä kävi juuri tänään, etten tullut laittaneeksi kahvia termokseen, joten se seisoi keittimessä (siis "keittimessä") sen 2 h autom. virrankatkaisuun asti. Otin siitä sitten hieman jäähtynyttä enkä edes lämmäyttänyt mikrossa, mutta aika kampperaa juotavaa oli.
Kysyykö joku ihan oikeasti tätä!?