Millainen on sun mielestä hyvä TÄYTEKAKKU?
Mun mielestä;
-EI liian MÄRKÄ (mulla on pari kaveria, jotka lähes tulkoon uittavat ne pohjat jossain mehussa tms.).
-Ei hirveästi kermaa, ei varsinkaan sellaista löysää ja lässähtänyttä kermaa.
-Simppeli täyte (=ei mitään kymmentä eri makua vaan pari "sopivaa" makua).
-EI kookosta (miksi sitä kookosta ihan oikeasti pitää tunkea joka paikkaan ;D).
Kommentit (10)
jossa on aivan tajuttaman paljon suklaata.
Muunlaista en tykkää.
Jos puhutaan semmoisesta perinteisestä, oikeasta kermakakusta.
Joku rahkatäytekakku voi olla ihan jees.
Mutta semmoinen lapsuuden synttärikakku: märkä, ylimakea, banaania sisältävä kermainen mönjä, yhh. :D:D
maistanut hyviä täytekakkuja. Kauheasti kermaa ja mansikkaa tai jotain vauvasoseita. Yöks. Mä tykkään keksipohjaisista kakuista ilman kermapursotuksia. Toki koristeita siitä voi tehdä, mutta ei hunnuteta kokonaan kermalla.
taas tykkään kosteasta kakusta! Ei saa olla liian kuiva, kuten anopin kakut... Paljon kermavaahtoa ja suklaata! EI vanilliinisokeria. Mielummin raikas kuin ällömakea.
-Ei paljoa kermaa. Tosin kaurakermaa voi laittaa reilustikin, koska se maistuu sen verran raikkaalle.
-Ei liivatetta (oikeesti hei)
-Täytteeksi jotain hapanta esimerkiksi puolukoita. Toisaalta myös iso kasa tuoreita mansikoita ja vadelmia käy.
-Ei marsipaanikuorrutusta
Yllättäen olen syönyt vain kerran todella hyvää täytekakkua ja se oli omissa ylppäreissäni :D
Mutta parasta on ihan peruskermakakku tuoreista marjoista. Banaanitäytekin menee alas, vaikkei lemppari olekaan. Mieluummin liian kostea kuin liian kuiva.
Sitä siis reilusti, vielä parempi on kerman ja maitorahkan sekoitus. Täytteillä ei oo niin väliä, kunhan on harmoninen ja ei liian imelä kokoonpano. Päällä hedelmiä tai marjoja, tai kuorrute - mutta ei karkkeja.
Sopivan kostea, ei valuvan märkä mutta ei kuivakaan.
kelpaisi suklaapäällysteinen tai kinuski-kermavaahto.
Täytteeksi ei mansikkaa/vadelmaa/sekoitushilloja, eikä pilttiä! Aprikoosihillo on tämänhetkinen suosikki täytteessä, omenahillo lapsille, kun tykkäävät miedonmakuisista sose-hilloista.
Ei saa olla liian märkä eikä saa olla banaanimössöä välissä, eikä sitä löysää kermaa.
Vaikka mansikoita, persikkaa, marjarahkaa tms perusjuttuja.
Itse paljon ohjeita kokeilleena olen palannut perinteisten makujen ystäväksi. Enää en tykkää hyydyketäytteistä, en mistään erikoisjutuista.
Paras täytekakku on mielestäni kerma-rahka-täytteinen. Saa olla marjaa/hedelmää mukana. Päällä tavallista kermaa (ei Cremevispiä, maistuu järkyltä) ja esim. mustikoita. Voila, ihan parasta.