YH:t jotka vaaditte elatusmaksujen korotusta, paljonko itse olisitte valmiit maksamaan?

Vierailija

Kertokaa ihan rehellisesti oma elatuskykynne ja se mikä olisi mielestänne kohtuullinen elatusmaksu lapselle jos olisittekin etävanhempia ja siten elatusvelvollisia.

Tuntuuko 250€/lapsi liian kovalta? Entä jos pistetään että maksat 350€/lapsi, kun se kasvaa ja kulut kasvavat samalla?

Toinen vanhemmista, se lähi, voikin sitten olla tuloton, kun te maksatte myös hänen elämisensä, eikö niin.

Sivut

Kommentit (40)

Vierailija

Olen usein miettiny, et ne yh:t jotka alvariinsa valittaa elareiden riittämättömyydestä, vois miettiä tahollaan, et minkä verran itse maksaisivat jos he olisivat maksajan roolissa.Olen aikanaan saanut kahdesta lapsesta elatusmaksun ja pienin summa riitti mulle aivan hyvin. Ja sen lisäksi en lasten isää velvoittanut mitään ostamaan. Jotenkin koin, että lapset asuu ja elää minun kanssa ja vastuu heidän kuluistaan on minulla lähivanhemmalla.

Vierailija

Palkka 2500 kuussa käteen. Isä maksaa nyt 200 + vaatteita ja harrastuksia ja auton kuluja. Itse voisin maksaa 500 yhteensä kuussa ja isä saisi lapsilisät. Eli kahden lapsen kuluihin olisi 800, pääsisivät matkustelemaankin isän kanssa.

Vierailija

varmasti haluaisi saada mahdollisimman suuren maksun lapsista(esim 300€/kk), mutta jos he menettäisivät huoltajuuden ja joutuisivat itse maksamaan niin uskoisin että moni suostuisi MAKSIMISSAAN minimiin (n.140€/kk) perustellen sillä, ettei lapseen kulu kuussa paljon rahaa :DOn näitä nähty... Yleensä yh(naiset) nyt vaan ovat ahneita ja haluavat itselleen rahaat. lähi

Vierailija

Lainaus:

Kertokaa ihan rehellisesti oma elatuskykynne ja se mikä olisi mielestänne kohtuullinen elatusmaksu lapselle jos olisittekin etävanhempia ja siten elatusvelvollisia.

Tuntuuko 250€/lapsi liian kovalta? Entä jos pistetään että maksat 350€/lapsi, kun se kasvaa ja kulut kasvavat samalla?

Toinen vanhemmista, se lähi, voikin sitten olla tuloton, kun te maksatte myös hänen elämisensä, eikö niin.


vai että paljonko maksaisin, jos tienaisin kuten mies? En tosin ole yh, mutta vastaan kuitenkin, sillä olen paljon tätä elatusasiaa ihmetellyt.Ensinnäkin ei ole tarkoitus, että molemmat vanhemmat maksavat saman summan. Tarkoitus on, että vanhemmat TULOJENSA SUHTEESSA maksavat lapsen kulut yhteisesti. Eli isotuloinen maksaa paljon ja pienituloine vähän. Ja kaksi keskituloista maksavat suunnilleen yhtä paljon.Toiseksi, ero ei saisi vaikuttaa lapsen elintasoon negatiivisesti.Ja vastauksena kysymykseesi; omista tuloistani en pystyisi maksamaan edes sitä minimiä (muistaakseni 140€) eli Kelan maksettavaksi menisi, miehen tuloista maksaisin varmaankin jotain 300€ kieppeillä.Täytyy vielä lisätä, että tässä taas yksi syy lisää sille, miksi kannattaa ehdottomasti taistella kaikkensa sen ehjän perheen puolesta ja pitää siitä hyvää huolta! Elämä (varsinkin lasten) on niin paljon helpompaa, kun molemmat vanhemmat pelaavat "samassa joukkueessa"!

Vierailija

eli aikuisen ja lapsen elämiseen menee 350€?Koitapa pahvi elää sillä kuukausi.Voisin maksaa lapsilleni tuon 250€/lapsi eli 500€ ja maksankin nyt kun he opiskelevat, samaa ei voi sanoa isästä, joka aikoinaan maksoi 350€/lapsi/kk eli 700€. Lisättäköön että netto tuloni on 1700€ ja isän 4500€/kk

Vierailija

ja maksoi elatusmaksuja yhteensä 160 e/kk. Tämä neljästä lapsesta, eli yhdestä maksoi 40 e /kk. On kunnan palkkalistoilla, keskikastin tuloilla naisvaltaisella alalla.

Vierailija

Lainaus:

varmasti haluaisi saada mahdollisimman suuren maksun lapsista(esim 300€/kk), mutta jos he menettäisivät huoltajuuden ja joutuisivat itse maksamaan niin uskoisin että moni suostuisi MAKSIMISSAAN minimiin (n.140€/kk) perustellen sillä, ettei lapseen kulu kuussa paljon rahaa :D On näitä nähty... Yleensä yh(naiset) nyt vaan ovat ahneita ja haluavat itselleen rahaa t. lähi
Olen laskenut lasten kulut tarkalleen, elän itsekin ekologisesti. Etä maksaa reilusti alle minimin tällä hetkellä koska lapsiin ei vielä mene niin paljon rahaa, sovimme erikseen jos tulee ylimääräisiä kuluja ja tämä toimii koska olemme hyvissä väleissä. Hänen veljensä taas erosi riidoissa ja joutuu maksamaan yli 500 kuussa kahdesta lapsesta. Maksaa myös sellaisia kuluja jotka exän vanhemmat maksavat (vaatteet, vakuutukset, harrastukset) mutta ei voi todistaa sitä. Kannattaa siis erota sovussa, miehet.

Vierailija

Töissä ollessa maksaisin sen suosituksen mukaan, minkä (lapsiasiamies tai mikä lie) laskee. Sen rahan siis maksaisin lasten isälle menoihin plus sovitusti sellaiset menot puoliksi jotka menevät normikulujen ohi, kuten vaikka passi ja mopo-hankinnat. En mielellään maksaisi tuon puolueettoman laskun yli isälle, koska haluaisin varmistaa rahan menevän omille lapsilleni eikä heidän koko perheen elämään. Antaisin siis ylimääräiset rahat siksi heille suoraan lahjoina, kännykkäliittymänä tai kuukausirahana. Matkustus tms rahoja en myöskään koe aiheelliseksi sisällyttää elareihin, koska toki hoitaisin oman osani lasten vapaa-ajan huveista itse heidän kanssaan! (Enkä toki myöskään oleta että isänsä antaisi minulle rahaa viedä lapset vaikka mökkeilemään, mutta toivoisin hänen kyllä ottavan itse joskus lapset mukaan reissuihinsa.)Nyt saan itse sen normilaskun mukaan ja lasten isä osallistuu joihinkin poikkeushankintoihin (jotka ovat molempien käytössä, ei maksa mitään minun luokseni, mutta esim passi-tyylillä maksaa puolet) sekä käsittääkseni laittaa välillä pieniä summia(itsellään olevalle) tilille rahaa syrjään kuukausiraha-tyyliin, jotka on tarkoitus antaa joskus lapsille. Itse antaisin varmaan enemmän kuin isänsä nyt, koska tiedän mistä kaikesta lapset nyt joutuvat luopumaan. Mutta tosiaan antaisin sen vakiosta yli menevän suoraan lapselle, en isän harkintaan. Esim jos epäilyttää ettei harrastuskorotus elareissa menisi lapsen harrastukseen, voisi harrastuksen laskut maksaa suoraan itse. Ja moporahastoa voi kerryttää itsellään ja antaa sen sitten lapselle kun tämä täyttää 15. Mutta näiden omien valtuuksien täytyy toki olla tuosta ylimääräisestä rahasta (jota antaisi omassa kodissaankin elävälle lapselle), ei varsinaisista elatusmaksuista.Vierailija

minimiä, nollasopimuksen saisivat. Siksi onkin parempi, että lapset erotilanteessa sijoitettaisiin sille, kellä paremmat tulot ja paremmat olosuhteet lapselle tarjota.

Vierailija

mutta suostuisin maksamaan seuraavan kaavan mukaan:X = lapsen elatuksen tarve

M = minun tulot

T = toisen vanhemman tulot

L = lapsilisä (toinen vanhempi saa sen)M/M+T * (X-L).Jos minulle ei jäisi tuon summan jälkeen riittävästi rahaa elämiseen niin toivoisin että yhteiskunta voisi tulla sen verran vastaan että jää.Vierailija

että korvaa rahalla sen ajan, jonka lähivanhempi käyttää omasta ajastaan lapsen hoitoon. Eli etän pitäisi mielestäni maksaa enemmän, jos tapaa vain kahtena viikonloppuna kuukaudessa. Lähi "maksaa" työllään.

Vierailija

Lainaus:

minimiä, nollasopimuksen saisivat. Siksi onkin parempi, että lapset erotilanteessa sijoitettaisiin sille, kellä paremmat tulot ja paremmat olosuhteet lapselle tarjota.
Isä (parempituloinen) huolehti "ehjässä perheessäkin" aina ensin itsensä. Ensin isä osti itselleen uudet kengät, sitten tapeltiin minkä hintaiset kengät voidaan lapselle ostaa ja sitten äiti jatkoi lenkkareissa kulkemistaan.Se, että isä olisi parempituloinen ei mitenkään tarkoita että lapselle olisi enemmän rahaa hänen kuin äidin luona. Saati sitten että liittyisi henkisesti parempiin olosuhteisiin.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat