Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko syödä tällaista jauhelihaa? Pihvit kylläkin jo uunissa :(

Vierailija
25.08.2011 |

Kiirus! Tein jauhelihapihvit uuniin, mutta aloin epäillä, oliko liha pilalla? Paketissa tämä päiväys, mutta liha ostettu jo monta päivää sitten ja avaamattomana säilytetty jääkaapissa. Jauheliha ei ollut sellaista kauniin heleän punaista, kuten aivan tuore liha, vaan tummaa ja hieman ehkä haiskahti, mutta lievästi.



Tein lihapihveiksi, laitoin mausteeksi valkosipulia, suolaa ja mustapippuria. Söisittekö tällaista? Pelkään, että jos olikin pilaantunut.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
25.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta olenkin erittäin tarkka ruokien tuoreudesta ja varsinkin jauhelihan yms.

En esim kelpuuta muuta kuin hyvästä paistiosasta tehtyä jauhelihaa jne.

Vierailija
2/9 |
25.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja haisee



eli fiksuinta olisi käyttää heti ostettua ja ostaa aina silloin kun tekee sen ruoaksi



mutta kysymkseen vastaus, olen käyttänyt



hih en vaan itse syö kyllä lihaa, muu perhe syö, eivät kyllä ole tauteja saaneet, enkä montaa kertaa ole tehnyt

vaan ostan ja teen samantein

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
25.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauheliha on edelleen syötävää. Se, että liha on muuttunut hieman rusehtavaksi, ei ole vaarallista.



Itse voin käyttää päivän vanhaakin jauhelihaa, kunhan vain huolehdin siitä, että kypsenän sen kunnolla.



Eli kyllä, voitte syödä ruoan, mutta katso että ruoka tulee varmasti kypsäksi, niin se ei kyllä aiheuta mitään ongelmia :)



Hyvin usein kaikki elintarvikkeet saavat sellaisen päiväyksen, että on varmimmin vielä syötäviä. Eli päiväys laitetaan varokeinona aikaisemmaksi, kuin mitä se oikeasti säilyisi.

Vierailija
4/9 |
25.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

heti ostopäivänä teen ruoaksi, mutta nyt en ehtinyt :( Voi harmi! Ei satu olemaan muutakaan ruokaa, eli menikö nyt puuronsyönniksi?

Vierailija
5/9 |
25.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta osta seuraavalla kerralla parempilaatuista lihaa, valmistusprosessissa selvästi jotain pielessä..



Paistaminen tuhoaa mahdolliset bakteerit, joten sen voi huoletta syödä.

Vierailija
6/9 |
25.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, paistoin oikein kunnolla, melkein "ylikypsiksi". Eli luulet, että ei ole vaaraa syödä? Mietin vain silä, kun jääkaappimme on ollut aika matalalla lämpötilalla, niin olisiko se voinut nopeuttaa vanhenemista? Mutta ehkä uskallamme syödä sittenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
25.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli uskaltaa syödä :)



Kaikki ruoka, mikä kypsennetään kunnolla, on turvallista syödä, vaikka hieman epäilisikin tuoreutta. Kunnon kypsentäminen tappaa bakteerit, joten niistä ei tarvitse huolehtia.



En tietenkään tarkoita tässä tapauksessa enää sellaista ruokaa, mikä on selkesti homeessa :)



Mutta jauhelihasi on aivan varmasti syötävää, eikä aiheuta vatsavaivoja.



Tästä syystä esimerkiksi ulkomailla suositellaan syötäväksi kunnolla kypsennettyä ruokaa, koska sitä on paljon turvallisempi syödä kuin kypsentämätöntä ruokaa. Ja ravintolassa syödessäsihän et koskaan tiedä miten tuoretta se liha siellä on :)

Vierailija
8/9 |
25.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

on syötävää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
25.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ap