Voiko syödä tällaista jauhelihaa? Pihvit kylläkin jo uunissa :(
Kiirus! Tein jauhelihapihvit uuniin, mutta aloin epäillä, oliko liha pilalla? Paketissa tämä päiväys, mutta liha ostettu jo monta päivää sitten ja avaamattomana säilytetty jääkaapissa. Jauheliha ei ollut sellaista kauniin heleän punaista, kuten aivan tuore liha, vaan tummaa ja hieman ehkä haiskahti, mutta lievästi.
Tein lihapihveiksi, laitoin mausteeksi valkosipulia, suolaa ja mustapippuria. Söisittekö tällaista? Pelkään, että jos olikin pilaantunut.
Kommentit (9)
ja haisee
eli fiksuinta olisi käyttää heti ostettua ja ostaa aina silloin kun tekee sen ruoaksi
mutta kysymkseen vastaus, olen käyttänyt
hih en vaan itse syö kyllä lihaa, muu perhe syö, eivät kyllä ole tauteja saaneet, enkä montaa kertaa ole tehnyt
vaan ostan ja teen samantein
Jauheliha on edelleen syötävää. Se, että liha on muuttunut hieman rusehtavaksi, ei ole vaarallista.
Itse voin käyttää päivän vanhaakin jauhelihaa, kunhan vain huolehdin siitä, että kypsenän sen kunnolla.
Eli kyllä, voitte syödä ruoan, mutta katso että ruoka tulee varmasti kypsäksi, niin se ei kyllä aiheuta mitään ongelmia :)
Hyvin usein kaikki elintarvikkeet saavat sellaisen päiväyksen, että on varmimmin vielä syötäviä. Eli päiväys laitetaan varokeinona aikaisemmaksi, kuin mitä se oikeasti säilyisi.
heti ostopäivänä teen ruoaksi, mutta nyt en ehtinyt :( Voi harmi! Ei satu olemaan muutakaan ruokaa, eli menikö nyt puuronsyönniksi?
mutta osta seuraavalla kerralla parempilaatuista lihaa, valmistusprosessissa selvästi jotain pielessä..
Paistaminen tuhoaa mahdolliset bakteerit, joten sen voi huoletta syödä.
Joo, paistoin oikein kunnolla, melkein "ylikypsiksi". Eli luulet, että ei ole vaaraa syödä? Mietin vain silä, kun jääkaappimme on ollut aika matalalla lämpötilalla, niin olisiko se voinut nopeuttaa vanhenemista? Mutta ehkä uskallamme syödä sittenkin.
Eli uskaltaa syödä :)
Kaikki ruoka, mikä kypsennetään kunnolla, on turvallista syödä, vaikka hieman epäilisikin tuoreutta. Kunnon kypsentäminen tappaa bakteerit, joten niistä ei tarvitse huolehtia.
En tietenkään tarkoita tässä tapauksessa enää sellaista ruokaa, mikä on selkesti homeessa :)
Mutta jauhelihasi on aivan varmasti syötävää, eikä aiheuta vatsavaivoja.
Tästä syystä esimerkiksi ulkomailla suositellaan syötäväksi kunnolla kypsennettyä ruokaa, koska sitä on paljon turvallisempi syödä kuin kypsentämätöntä ruokaa. Ja ravintolassa syödessäsihän et koskaan tiedä miten tuoretta se liha siellä on :)
Mutta olenkin erittäin tarkka ruokien tuoreudesta ja varsinkin jauhelihan yms.
En esim kelpuuta muuta kuin hyvästä paistiosasta tehtyä jauhelihaa jne.