Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Auttakaa miten tehdään hyviä lohkoperunoita!

Vierailija
31.05.2011 |

Mun lohkoperunoista tulee aina jotenkin pahanmakuisia. Ne on joko raakoja tai kuivuvat kokonaan, ja maistuvat kitkeriltä.



Mikä perunalajike sopii niihin nyvin? Ja miten maustatte ja käsittelette perunat ennen uuniin laittoa?



Käytättekö paistopussia? Ja missä asteessa paistatte?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
31.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kiinteähköä yleisperunaa. En ole niin tarkka lajikkeesta. Siivutan aika ohueksi, ehkä vähän alle sentin paksuisiksi.



Laitan kulhoon reippaasti ruokaöljyä, mustapippuria, jotain yrttiä ja puristettua valkosipulia. Viipaloin perunat ja heitän kulhoon, sekoitan usein, jotta kaikki perunat maustuvat. Sitten uuniin 200 asteeseen. Suolan lisään vasta, kun otan potut uunista. Ei tule kuivaa tai raakaa.

Vierailija
2/18 |
31.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

oliiviöljyä ja rosmariinia ja vähän mustapippuria. Näin tulee ihan maustuvia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
31.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

lisätä valmiisiin perunoihin. Kun se ei imeydy, sitä tarvitaan vähemmän. Pinnalla oleva suola maistuu aina enemmän kuin ruokaan imeytynyt suola.

Vierailija
4/18 |
31.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos laitatte puolikkaina perunat, niin kuoritteko ne?


laita noin isoja pottuja, ei ihme, että kuivaa tai jää raa'aksi. Mä tosiaan teen n. sentin paksuisia viipaleita, en kuori.

Vierailija
5/18 |
31.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

pestyt perunat lohkoiksi, maustan öljyllä, suolalla, mustapippurilla ja yrteillä. Rosmariini tai kumina sopivat hyvin, samoin timjami. Sekoittelen potut ja mausteet hyvin. Laitan 175-200-asteiseen uuniin kolmeksi vartiksi. Kokeilen, ja jos tuntuvat vielä kovilta, annan olla vielä vähän aikaa. Jos on kiire, leikkaan perunat kuutioiksi ja toimin muuten samoin, valmistuvat noin puolessa tunnissa. Perunanpuolikkaita kypsennän noin tunnin. - Tuo jälkikäteen suolaaminen on hyvä idea, kokeilen. Olen ajatellut, että öljyn ja mausteiden seos imeytyy perunaan sen kypsyessä. Koskaan ei ole mennyt pieleen näillä metodeilla.

Vierailija
6/18 |
31.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voitelen vuoan voilla (ei tartu perunat)

Pesen perunat ja lohkon "veneiksi", en siis kuori, lajike melkeen mikä vaan

laitan perunat vuokaan ja päälle öljyä, suolaa/valkosipulisuolaa, pippuria ja paprikajauhetta (chiliäkin joskus)

Sekoitan niin, että mausteita ja öljyä on joka puolella

Uuniin 200 °C

valmiita, kun haarukalla kokeilemalla ovat pehmeitä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
31.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pese ja lohko perunat . laita kiehuvaan veteen noin 3 minuutiksi, anna kiehua. sitte huuhtelet kylmällä vedellä lävikössä. tämä esikäsittely nopeuttaa perunoiden kypsymistä uunissa huomattavasti ja sen voi tehdä etukäteen ! minusta lopputulos on myös vähemmän kuivakas :-)





sit uunivuokaan.laita päälle 2-3 rkl hyvää öljyä.ei tolkuttomasti sekoittele käsin. ripottele päälle suolaa ja vaikka timjamia. ihana tuoksu.

väriksi voi laittaa paprikajauhetta.



sit vuoka uuniin tavalliseen tapaan.

Vierailija
8/18 |
31.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuorin perunat (n. 10 kpl keskisuuria) ja jaan perunat neljään lohkoon.



Kuivaan lohkot talouspaperilla. Sen jälkeen laitan lohkot kulhoon.



Sekoitan lasissa noin 1/2 dl öljyä, mineraalisuolan, mustapippurin, paprikan tms. ja kaadan seoksen lohkoperunoiden päälle. Sen jälkeen sekoittelen perunat ja mausteet.



Levitän lohkoperunat leivinpaperin päälle uunipellille ja paistan 200 C noin 35 - 40 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
31.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin osta jauhoisia perunoita, kuori ja keitä niitä n 10 minsaa. Sitten kieritä ne jauhoissa, jossa on hiukan suolaa ja pippuria ja laista rasvatulle uunipellille. kääntele välillä. Näitä tarjotaan perinteisesti esim paahtopaistin, tai kalkkunan kanssa (brittiläisittäin)

Vierailija
10/18 |
31.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo juurikin kolmen minuutin keittoaika lyhentää valmistusaikaa mukavasti ja tulee todella mehevät potut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
31.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

edellinen jatkaa. Lohkoperunat on eri asia mulle.

Vierailija
12/18 |
31.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

-Pilkon perunat 4-6 osaan rippuen perunan koosta. Ensin peruna puoliksi ja sitten se puolikas 2-3 osaan.



-Teen öljyseoksen, eli kuppiin öljyä ja sekaan laitan joitakin mausteita kuten suolaa, pippuria, yrttejä, chiliä ja myös puristettu valkosipuli sopii hyvin.



-Öljyseos ja perunat sekoitetaan, annan maustua hetken ja uuniin pelille leivinpaperin päälle.



-Sitten uunissa 200-225€ n. 45min.



HUOM:

Jos haluaa rapsakampia niin tee pienempiä lohkoja. Ja loppuvaiheessa jos laitata uunia kuumemmalle niin pinta ruskistuu hyvin. Ja tosiaan pienemmän lohkot tietenki tulevat nopsempaan mitä isommat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
31.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

MUN mielestä.

Vierailija
14/18 |
31.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

myydään pakasteena sairaan hyviä maustettuja, ovat kuorineen. maksaa alle 1,5 e ja riittää neljälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
31.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

lohkotut perunaveneet suolalla maustetussa vedessä, n. 4 minuuttia. Sit perunat siivilän kautta kulhoon jossa öljyä ja mausteita maun mukaan, itse tykkään grillausmausteesta. Sitten uuniin pellille 200 astetta kunnes perunat ovat saaneet hiukan väriä. Esikeittäminen auttaa siihen etteivät perunat kuivu uunissa.

Vierailija
16/18 |
31.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valitaan perunoiksi suurehkoja jauhoisen lajikkeen perunoita, Rosamunda on vallan passeli, samoin Van Gogh. Jos perunat on siistejä ja säännöllisen muotoisia, niin hyvä harjaus tai sitten jos on ruoea tai muuten haluaa, niin sitten voi kuoria.



Ihan aluksi perunat kulhoon ja muutamaksi minuutiksi mikroon, silloin lähtee kypsyminen jo hyvään alkuun. Sen jälkeen lohkotaan ne 4-6 lohkoon, koosta riippuen.



Lohkot voi taas laittaa kulhossa mikroon ja kypsentää täydellä teholla muutamia minuutteja, 5 min. voi olla ihan passeli.



Sitten kulhoon mausteet maun mukaan, juustokumina sopii hyvin, paprika- ja valkosipulijauhe, cayenne, inkivääri, korianteri, yrttejä, oregano, basilika, rosmariini, timjami jne jne, maun mukaan vaihdellen. Sweet thai chili sauce ja makea soijakastike kruunaa seoksen.



Sen jälkeen lohkot kumotaan uunipellille ja 200-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Kerran voi käännellä pottuja, jos jaksaa/viitsii.



Tero

Vierailija
17/18 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistopussi perunoille? Ei todellakaan! Perunat on helpointa lohkoa "veneiksi" ja kuorineen, jos vain löytää luomuoperunoita. Vuokaan vain ilman kantta rasvan (voi tai oliiviöljy) ja mausteiden kanssa, 230 astetta (riippuen uunista) 45 minuuttia, ja tulee päältä rapsakoita, sisältä pehmeitä ja herkullisia. Mausteiksi suola, mustapippuri, paprikajauhe ja timjami, kypsien perunoiden päälle vielä tuoretta timjamia, ja mikä tuoksu! Maailman helpoin kasvisruoka.

Vierailija
18/18 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

-Pesen ja pilkon perunat lohkoiksi (en kuori).

-Kaadan päälle reilun lorauksen öljyä ja ripottelen päälle mausteet: vähän suolaa, mustapippuria tai pippuriseosta, chilijauhetta, paparikajauhetta, oreganoa ja paljon CURRYA ja joskus myös valkosipulijauhetta. Uskokaa tai älkää, mutta curry sopii niihin tosi hyvin. Mausteet voi sekoittaa myös kupissa ennen perunoiden joukkoon laittoa, mutta mä oon vähän laista, joten oikaisen.

-Sekoitan kaikki käsin, annan maustua hetken ja kaadan leivinpaperin päälle uunipellille.

-Paistan 175-200 asteessa noin 35-45min riippuen perunalohkojen koosta. Kääntelen paistinlastalla kerran-pari välillä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kahdeksan kuusi