Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ostin ekaa kertaa ikinä valurautapannun. Mitä sille pitää tehdä ennen käyttöönottoa?

Vierailija
24.05.2011 |

Käsitykseni mukaan jotain kuitenkin?



En ole vielä edes pessyt sitä kaupasta oston jälkeen. Pelkällä kuumalla vedellä ja harjalla, vai?



entä muuta?



Lettuja tekis kohta mieli... :)

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
24.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googleta tarkemmat ohjeet

Vierailija
2/8 |
24.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kato ohjeet netistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
24.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuumenna kerran reilusti tyhjillään.

Vierailija
4/8 |
24.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistäs mä tiedän onko tuo?



ei ollut mikään kallis pannu, jostain halpa-hallista sen ostin, 20 € maksoi.



Ja mistä hitosta mä nyt jotain ihraa lähden hakemaan.. taidan tyytyä tekemään letut "vanhalla kunnon teflonpannulla"...



ap

Vierailija
5/8 |
24.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mullakin on sellainen. eka tein lettutaikinan turpoamaan ja laitoin sitten pannun hellalle kuumenemaan ja jokaiseen lokeroon vähän voita. annoin sulaa kunnolla ja kiehahtaa hetken. sitten otin pannun pois liedeltä ja annoin jäähtyä. sitten pesin pannun tiskiharjalla ja kuumalla vedellä. EI TISKIAINETTA!!!

sitten aloitin paistamaan lettuja. eli laitoin taas jokaiseen lokeroon voita ja kun se suli, taikinaa.

ja kun olin paistanut kaikki. pyyhin vaan vähän paperilla pannua puhtaaksi. sitten otin paperiin ruokaöljyä ja pyyhin sillä vielä kaikki lokerot ja laitoin pannun kaappiin.

Vierailija
6/8 |
24.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

riittää kun huuhdot sen lämpimällä vedellä ja tiskiharjalla. Sama sit jälkeenpäin kun olet käyttänyt.



Rasvapolton VOI kyllä tehdä myös ihan ruokaöljyllä, ei siihen ihraa tarvita - pääasia että rasvassa ei ole suolaa mukana. Sivelet pannun öljyllä ja kuumennat joko hellalla tai uunissa (jälkimmäinen on helpompi, mut käy vain jos kahva kestää kuumuutta myös).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
24.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Peset vain vedellä ja harjalla, ei muuta. Mies usein öljyää ihan ruokaöljyllä käytön ja vesipesun jälkeen. On pysynyt tosi hyvänä useamman vuoden.

Vierailija
8/8 |
24.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

vedät sen pannun kuivana NIIN kuumaksi kuin sen liedellä saat ja kaadat sitten RUNSAASTI öljyä siihen (varot ettei syty palamaan) ja annat jäähtyä.



Käryä voi tulla, mutta sitä varten on liesituulettimet.

Ylimääräiset öljyt pois ja sitten vaan alat paistaa normaalisti.



Tero