Miksi te grillaatte sisäfilettä?
Siis sehän on kuivinta osaa eläintä mitä on. Grillissä kuivuu entisestään, sisäfilee sopii pannulle ei grilliin.
Suosittelen kaikille kokeilemaan naudan entrecoteta, on kalliimpaa mutta sitten vasta tietää mitä on grillattu liha. Rasva sulaa kokonaan pois ja samalla lisää lihan mehukkuutta. Ei mitään jänteitä eikä muuta kökköä.
Toki sisäfile halvempaa on kuin entrecote, ja sen saatavuus on parempaa.
Kommentit (17)
grillissä juuri saa sisäfileestä pinnan kiinni kuumalla lämmöllä niin että mehut pysyvät sisällä ja pihvistä tulee mehevä.
Pannu taasen saattaa jäähtyä kun pihvit isketään sille ja tuloksena on keitettyjä pihvejä.
vaikka todellisuudessa rasvainen liha on kaikkein maukkainta. Rasvakammoiset (ne samat jotka kuitenkin syövät voita mieluummin kuin margariinia ja täysmaitoa mielummin kuin rasvatonta) kuitenkin lihassa välttävät rasvaa =) koomista eikä totta.
vaikka todellisuudessa rasvainen liha on kaikkein maukkainta. Rasvakammoiset (ne samat jotka kuitenkin syövät voita mieluummin kuin margariinia ja täysmaitoa mielummin kuin rasvatonta) kuitenkin lihassa välttävät rasvaa =) koomista eikä totta.
:DDD
koomista eikä totta.
[/quote]
Korjaa ennen kuin joku pilkunviilaaja taas pääsee pätemään =)
on muka kalliinpaa kuin sisiäfile? Entre on toki hyvää kun sen tekee oikein mutta onnistuu se sisukan grillaaminenkin, siitäkin saa loistavaa eikä ollenkaan kuivaa, tarkoitushan on tehdä ns.täydellinen pihvi ei läpi kypsää ( pas...)
Minkä tahansa pihivin jopa sen entren saa kuivakis kengänpohjaksi jos vaan ei hallitse..
grillissä juuri saa sisäfileestä pinnan kiinni kuumalla lämmöllä niin että mehut pysyvät sisällä ja pihvistä tulee mehevä. Pannu taasen saattaa jäähtyä kun pihvit isketään sille ja tuloksena on keitettyjä pihvejä.
Riippuu niin grillistä ja hellasta... Hyvän grillin saa kuumaksi, samoin hyvän (induktio/kaasu)lieden. Moemmilla onnstuu filekin.
Meillä tehdään possun sisäfilettä kokonaisena (sellaisia vajaan kilon painoisia, niitä jöötejä ei) grillissä, naudan file paistetaan yleensä valurautapannulla. Possulla sisäfilekin on rasvaisempaa.
on muka kalliinpaa kuin sisiäfile? Entre on toki hyvää kun sen tekee oikein mutta onnistuu se sisukan grillaaminenkin, siitäkin saa loistavaa eikä ollenkaan kuivaa, tarkoitushan on tehdä ns.täydellinen pihvi ei läpi kypsää ( pas...) Minkä tahansa pihivin jopa sen entren saa kuivakis kengänpohjaksi jos vaan ei hallitse..
siis kyllähän se niin on, että hyvin marmoroitunut ja riiputettu naudan sisäfile on lihojen kuningas, mutta olet siinä oikeassa, että parasta se on paistaa pannulla tai sitten parilalla grillissä.
Grillaukseen sopii mun mielestä parhaiten porsaanliha ja jos on aikaa, niin sillekin jälkikypsytys foliossa.
Entrecotessa valitettavasti vaan tuppaa vaan olemaan niin, että jos sen saa huonosti raakakypsytettynä, niin sitten se on todella kamalaa ja tämä riski on aina olemassa ja realisoitunutkin joskus. Tavallaanhan se on helpompaa grillattavaa, mutta vaatii myös kärsivällisyyttä enemmän. Vähän samaan tapaan kuin porsaan kassler.
Tero
on muka kalliinpaa kuin sisiäfile? Entre on toki hyvää kun sen tekee oikein mutta onnistuu se sisukan grillaaminenkin, siitäkin saa loistavaa eikä ollenkaan kuivaa, tarkoitushan on tehdä ns.täydellinen pihvi ei läpi kypsää ( pas...) Minkä tahansa pihivin jopa sen entren saa kuivakis kengänpohjaksi jos vaan ei hallitse..
eikä entrecotea kotihoidontuella. Taidanpa vappuna grillata nakkeja tai talitiaisen.
se on kasleri ja kun se otetaan naudan niskasta se on entreä.. mut samaa kamaa, vaikkain eri elukasta.... Tullu elämän aikana noita elukoita pilkottua joten jotain on tiedossa...
rippijuhliin marinoin pari sisäfilettä punaviinimarinaadissa. Sitten kokonaisena grilliin ja miedolla lämmöllä. Valmiina leikkasin ohuiksi siivuiksi ja oli niiiiiin hyvääääää
se on kasleri ja kun se otetaan naudan niskasta se on entreä.. mut samaa kamaa, vaikkain eri elukasta.... Tullu elämän aikana noita elukoita pilkottua joten jotain on tiedossa...
Tero
sait mut nauramaan ääneen tolla talitiais juttullas =D sitäpä meilläkin varmaan grillaillaan.. eihän se ole uhanalainen laji?
se on kasleri ja kun se otetaan naudan niskasta se on entreä.. mut samaa kamaa, vaikkain eri elukasta.... Tullu elämän aikana noita elukoita pilkottua joten jotain on tiedossa...
Tero
luuton pihviliha, jota monet ei edes arvosta, vaan lykkäävät sen jauhelihaksi.
Porsaankyljys on niinku ulkofilettä kera luun.
mutta meillä ei kyllä mene kuivaksi grillissä.