Miten keittää ja jäähdyttää kananmunat niin, että kuoret lähtevät irti?
Ei meinaa onnistua. Ennen osasin, vaikka samalla tavalla teen nytkin. Vai onko mulla vääränlaisia munia?
Kommentit (5)
kun kananmunat ovat kiehuneet riittävän kauan, kaadan kuuman veden pois. Sitten heiluttelen niitä munia kattilassa ilman vettä hieman, että kuoret säröilevät. Sen jälkeen laitan kylmään veteen jäähtymään. Jäähdytyksen jälkeen kuoret irtoavat tosi helposti.
siis siistiati, niin munat ovat tosi tuoreita. Aikoinaan maalla tämän huomasin kun omien kanojen munista piti tehdä munavoita. Oli yhtä tuskaa.
Mutta ei niin tuoreiden munien kanssa riittää yleensä tosi nopea jähdytys heti keittämisen jälkeen, suoraan tosi kylmään veteen.
vanhemmista munista lähtee kuoret helpommin
Mä oon aina suoraan laittanut munat kylmään veteen. Ens kerralla annan sitten olla hetken ennen sitä. Toivottavasti auttaa, kun munavoin teko on nykyisin yhtä tuskaa, kun kuoret lähtevät pois ihan pieninä palasina.
Kaada kiehuva vesi pois kattilasta ja anna kypsien kananmunien jäähtyä hetkisen, niin että kuori kuivaa. Sitten upotat kylmään veteen.