Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

miten tehdään omenasosetta?

25.10.2005 |

Sain pussillisen kotimaisia omenoita ja ajattelin tehdä niistä omenasosetta puuron/viilin päälle laitettavaksi. Ohjetta kaipaisin... Ilmeisesti lohkoja keitellään aika vähäisessä vedessä mutta paljonko sokeria ja tarvitaanko jotain säilöntäainetta, jos säilyttäisin sosetta jääkaapissa lasipurkissa vai pitäiskö sittenkin pakastaa?

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
26.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistaakseni niin, että 2kg omppuja ja kilo sokeria. Eli tuollaisessa suhteessa.. Itse laitoin hieman vähemmän sokeria.

Ihan vähän vettä ja omput lohkoina kattilaan, keitetään niin että pehmenevät. Sitten sosemyllyllä tms. soseeksi.

Minä keitin omput kuorittuina pieninä lohkoina ja sauvasekoittimella soseutin kun ei ole sosemyllyä (jos olis ollut, en olisi kuorinut omppuja). En laittanut mitään säilöntäaineita. Laitoin muovipurkkeihin ja pakastimeen, tuli niin monta purkillista, ettei kovin nopeasti saada niitä syötyä..

Vierailija
2/3 |
04.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pilko omenoita mikronkestävään asitaan ja kuumenna palasia mikrossa kunnes soseutuvat itsestään (riippuu omenoiden määrästä, mutta 5 min ylöspäin). Muussaa vielä lusikalla mahdolliset palat. Sitten vaan kaikki kattilaan ja sokeria joukkoon maun mukaan ja kuumenna kunnes pulpahtaa. Valmista on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
05.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

myöhäinen vastaus, mutta yleisesti pakastaminen paras vaihtoehto koska ei tarvitse niitä säilöntäaineita.

Helpoin vaihtoehto sitten jääkaappi säilöjälle on tuo hillosokeri.

Pussissa jonkinlaista ohjettakin.