Dodi! Mulla olisi 4kg seesaminsiemeniä. Mitä niistä vois tehdä?
Mies toi kauppareissulla hiukan isomman satsin, kun kilohinta oli paljon halvempi...
Näistä riittää sitten loppuelämäksi sämppäritaikinaan. Mitähän muuta niistä vois tehdä?
Kommentit (4)
roiskia minkä tahansa ruoan päälle lautaselle.
Tahinia. Paahda siemeniä kevyesti (älä anna mennä ruskeaksi), sitten tahosekoittimessa öljyn kanssa sileäksi.
Seesamikanaa! Aivan erinomaista.
Marinoi kana viinietikan, soijakastikkeen, inkiväärin ja sokerin kanssa. Laita pannulle öljyä ja seesaminsiemenet, voit lisätä myös murennettuja chilejä (kuivattuja vaikkapa) ja inkiväärilastuja. Paahda mukavaksi, älä polta! Laita seos soijakastikkeesta ja etikasta tehtyyn kastikkeeseen, erilliseen astiaan. Heitä kanat pannulle ja paista kypsiksi. Laita mukaan vaikka kuullotettua sipulia ja viipaloitua paprikaa, paista ja anna hautua kannen alla niin, että paprikat pehmenevät. Lisää äsken tehty kastike ja vielä puolikas lasillinen vettä, johon on sekoitettu hieman perunajauhoa.
Perunajauhovesi antaa ruoalle ihanan kiillon ja se sekoittuu kastikkeen kanssa. Kuin ravintolaruokaa!
erinomaista broilerin kanssa, sopii myös salaattiin.
Paahdettuna maku parhaimmillaan.