voiko marsipaanikoristeen tehdä edellisenä päivänä??
eli jos teen marsipaanista kuvan tänään ja kakun vasta huomenna niin säilyykö kuva? ja pitääkö kuva säilyttää jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
:)
Kommentit (5)
että kuivahtaa. Itse teen koristeita useimmiten marsipaanin ja sokerimassan seoksesta ja kuivatan ne sitten. Säilyvät viikkoja, jopa kuukausia :) Ja siis ihan huoneenlämmössä voi (ja kannattaa) säilyttää. Paitsi tosiaan jos teet sellaisen levyn, mikä on tarkoitus nostaa kakun päälle, kannattaa varmaan laittaa kylmään, ettei nostettaessa halkea.
En siis ole kuitenkaan mikään asiantuntija, vaan ihan harrastelija, elikkä nää neuvot voi kyllä olla ihan päin honkia :D
eli säilytänkö sen siis jääkaapissa(niinkuin joku neuvoi) vai sitten huoneenlämmössä?
kannellisessa rasiassa. Jos säilyttelet pidempäänkin joskus marsipaanijuttuja, niin kääräise vielä kelmuun ennen kuin suljet rasiaan. :)
Huoneenlämmössä, koska jääkaapissa oleva kosteus "sulattaisi" sen