Miten maustatte marinoimattoman kanan?
Esimerkiksi fileesuikaleet tai fileepihvit?
Tuntuu että en saa niistä ikinä hyvänmakuisia vaan aina jää mauttomaksi...
Kommentit (9)
suolaa, mustapippuria myllystä ja sitruunamehua. Rosmariinikin sopii hyvin.
valmista broilerimaustetta, joka on ihan sairaan hyvää ja helppoa. Nyt on kuitenkin projektina oppia maustamaan kana "itse", jottei sitä suolaa tulis ihan niin paljon.
tai sitten uuniin ja punasta tai vihreetä pestoa päälle, simppeliä ja ihan ok, tulisesta jos ei tykkää44
suolaa, sitruunapippuria ja vähän sitruunan mehua. Ihan hyvää tulee.
Paistan kanan, lisään suoraan pannulle curryjauhoa, käräytän sen kananpintaan ja lisään kermaa. Hyvää.
sitruunapippuria,sipulia, kermaa. NAM!
Soijan voi korvata aurajuustollakin
toisinaan kuullotan pannulla hetken currya, valkosipulia, kardemummaa, kanelia, inkivääriä, kurkumaa ja maustepippuria ja paistan kanat tässä mausteseoksessa. lopuksi lisään joukkoon hieman maustamatonta jugurttia tai ihan vain vettä. mitä nyt kaapissa sattuu olemaan.
toinen hyväksi havaittu on sekoittaa voihin salviasilppua tai kuivattua salviaa, hieroa kanan pintaan suolaa, pippuria ja tätä salviavoita ja paistaa kana/fileet/suikaleet uunissa. astian pohjalle sulaneesta voiseoksesta saa nopeasti kastikkeen lisäämällä kermaa.
kolmas ihan hyvä resepti on paistaa pannulla purjosipulia, salviaa ja mustapippuria ja paistaa kana tässä seoksessa. kun kana on ruskistunut lisään joko kasvislientä tai valkoviiniä ja annan hautua tunnin verran. lopuksi lisään hieman kermaa ja annan kiehua kasaan.
ja ja ja... kannattaa testailla ihan omilla lempimausteilla, kyllä siitä lopulta hyvää tulee.
Curry ja paprika kannattaa lisätä öljyyn, paistaa niitä hetken ja sitten vasta lisätä kana(suikalee)t.
Marinadista tulee hyvä, kun lisää jotain hapanta (se mureuttaakin lihaa samalla), vaikkapa jugurttia. Siihen sitten vaikkapa suolaa, tomaattipyrettä, valkosipulia jne.