Lisäaineguruja palstalla?
Onko tämä ensimmäinen tuote yhtään parempi ja turvallisempi käyttää kuin 2 jälkimmäistä? Ensin ajattelin että keskimmäinenkin olisi melko turvallinen, kunnes huomasin valmistusaineluettelossa hiivauutteen - sehän voi olla natriumglutamaattia myös? Viimeinen tuote on ihan no-no!
A) Vesi, suola, lihauute, liemiaromi, tomaatti, maltodekstriini, vasikanlihaliemi, muunnettu perunatärkkelys, happo (maitohappo), säilöntäaine (kaliumsorbaatti).
B) Vesi, suola 21%, naudanrasva, kasvikset 2,3% (porkkana, purjosipuli), hiivauute, sokeri, naudanlihauute 1,7%, kasvirasva, aromi (mm. maito ja sinapinsiemenöljy), sakeuttamisaineet (ksantaanikumi, johanneksenleipäpuujauhe), maltodekstriini, karamellisoitu sokeri, persilja, omenamehutiiviste, rypälesokeri, sipulimehutiiviste, mausteuute, mausteet, porkkanamehutiiviste, valkosipulijauhe.
C) Suola, kasvirasva, arominvahventeet (natriumglutamaatti, -guanylaatti, -inosinaatti), hiivauute, naudanlihauute 2,9%, aromi (mm. sipuli), ekstra-neitsytoliiviöljy 2,0%, maltodekstriini, väri (E 150c), porkkanauute.
Kommentit (4)
Ehdottomasti A on paras noista. Hiivauute on natriumglutamaatin esiaste ja sillä on samat ominaisuudet kuin natriumglutamaatilla.
toi eka on Touch of Taste vasikanlihafondi mitä olen alkanut käyttää lihaliemikuution sijaan, toka Knorrin Fond du Chef naudanlihafondi ja kolmas Knorrin lihaliemikuutio.
Olen itsekin maustellut, mutta joissain ruoissa käyttäisin ns. varmaa komboa, valmistustavasta johtuen.
Mietin nyt että onko tuo eka kuitenkaan parempi kuin 2 jälkimmäistä kun en osaa tulkita noita kaikkia aineksia, ovatko ne huonoja vai hyviä.
ap
toi eka on Touch of Taste vasikanlihafondi mitä olen alkanut käyttää lihaliemikuution sijaan, toka Knorrin Fond du Chef naudanlihafondi ja kolmas Knorrin lihaliemikuutio.
Olen itsekin maustellut, mutta joissain ruoissa käyttäisin ns. varmaa komboa, valmistustavasta johtuen.
Mietin nyt että onko tuo eka kuitenkaan parempi kuin 2 jälkimmäistä kun en osaa tulkita noita kaikkia aineksia, ovatko ne huonoja vai hyviä.
ap
Niin, pitäisi ottaa yhteyttä valmistajaan, että mitä tämä "liemiaromi" pitää sisällään.Muuten nuo ainekset ovat suht ok.Paras tietenkin maustaa soppansa ihan itse, mausteilla: selleriä, suolaa, pipppuria, yrttejä, soijakastiketta tai merisuolaa/ruusussuolaa...Lipstikkajauheella muuten saa melko lihaliemimäisen maun, kannattaa etsiä luomuna.
Kannustan korvaamaan ne itse maustamalla, suolaahan niistä suurin osa kuitenkin on.