Linjoilla ketään muuta onnetonta leipuria..?
Mikä siinä on? Yritän kovasti leipoa ja laittaa ruokaa - Keskityn siihen todella; mittaan kaikki aineet, noudatan ohjeita aineiden, niiden määrien, kohotus- ja paistoaikojen suhteen. Mutta silti joku aina epäonnistuu?
Vaikea ymmärtää että mikä, mutta aina siinä käy jotain kummallista:
- pullista tulee oudon muotoisia ja kovia
- muffinsit ja kakut lässähtää ihan paiston viime hetkillä
- hyytelökakkujen keksipohjasta tulee kivikova
- esimerkkejä olisi vaikka kuinka paljon
Etsinkin kohtalontoveria.. Kertokaa kokemuksianne!
Kommentit (7)
kakkupohja saattaa olla kova ja esim. suklaatuulihatut näytti uunipellillä ihan kakkakikkareilta...
en saa sellaisia pieniä ja kiinteitä, vaan ne ovat aina lapsen pään kokoisia ja ilmavia. Lapset pyytävätkin aina leipomaan niitä "pään kokoisia pullia" ;D
kakkupohja saattaa olla kova ja esim. suklaatuulihatut näytti uunipellillä ihan kakkakikkareilta...
en saa sellaisia pieniä ja kiinteitä, vaan ne ovat aina lapsen pään kokoisia ja ilmavia. Lapset pyytävätkin aina leipomaan niitä "pään kokoisia pullia" ;D
Tuollain hymyssä suin kai sitä pitäisi itsekin suhtautua omituisen näköisiin leivoksiini ja laittaa vaikka vieraat arvuuttelemaan, että mitä leivonnaista miun yritykset esittää :)
Sillä itsellä sama juttu. Herkut kyllä yleensä maistuu ja ne häviää perheen kesken hetkessä, mutta tunnen niin suurta "alemmuuskompleksia" niiden kanssa, etten koskaan oikein tarjoa niitä vieraille..
-ap
Vähemmän jauhoja ja nopea vaivaus.
Ethän availe turhaan uuninluukkua muffinsia paistaessa? Tai onko liian vähän leivinjauhetta?
Käytä mittalusikkaa, älä tavallisia lusikoita.
Keksipohja ohjeet tarttee yleensä enemmän rasvaa.
Paras on murustaa keksit käsin, tulee karkeampaa kuin koneella.
Kaikilla epäonnistuu välillä, vaikka olis kuinka "hyvä" leipuri.
Uunien lämpötilat vaihtelee uunikohtaisesti, opi tuntemaan pma uunisi. Voit myös ostaa uunilämpömittarin. Mun uuni on esim oikeasti kuumempi, oma tuntemus sai mittarista vahvistuksen.
kakkupohja saattaa olla kova ja esim. suklaatuulihatut näytti uunipellillä ihan kakkakikkareilta...
en saa sellaisia pieniä ja kiinteitä, vaan ne ovat aina lapsen pään kokoisia ja ilmavia. Lapset pyytävätkin aina leipomaan niitä "pään kokoisia pullia" ;D
Tuollain hymyssä suin kai sitä pitäisi itsekin suhtautua omituisen näköisiin leivoksiini ja laittaa vaikka vieraat arvuuttelemaan, että mitä leivonnaista miun yritykset esittää :)
Sillä itsellä sama juttu. Herkut kyllä yleensä maistuu ja ne häviää perheen kesken hetkessä, mutta tunnen niin suurta "alemmuuskompleksia" niiden kanssa, etten koskaan oikein tarjoa niitä vieraille..
-ap
täytin ja syötin omalle perheelle ;)
keksipohjassasi voi olla liian kovaa rasvaa ja vielä kun linttaat sen tiukkaan pohjalle, niin kovahan siitä tulee-
jospa muuten et ottaisikaan ohjeita niin kirjaimellisesti, vaan miettisit, missä voi olla vika (esim. pullataikinan pitää olla mahd. löysää).
jospa muuten et ottaisikaan ohjeita niin kirjaimellisesti, vaan miettisit, missä voi olla vika (esim. pullataikinan pitää olla mahd. löysää).
Olen tajunnut tämän joskus itsekin ja kysellyt lähipiirini vähän emäntämäisemmiltä ihmisiltä, että mitä pitäisi tehdä. Ja saanut pullien suhteen just tämän ohjeen, jota olen pyrkinyt noudattaan. - mutta silti.
kakkupohja saattaa olla kova ja esim. suklaatuulihatut näytti uunipellillä ihan kakkakikkareilta...