lääkikseen

Vierailija

Kirjoitin ylioppilaaksi keväällä 2009. Olen käynyt lukiossa vain lyhyen matikan sekä fysiikasta ja kemiasta yhden kurssin sekä biologiastakin vain pakolliset. Olen todella kiinnostunut lääketieteistä ja minua harmittaa kun olen lukiossa ollut niin laiska etten ole edellä mainittuihin aineisiin panostanut enempää.Onko ketään samanlaista taustaa omaavaa lääkiksessä onnellisesti opiskelevaa? Jos on niin minua kiinnostaisi tietää miten olet lääkikseen päässyt; suorittanut kursseja kenties iltalukiossa yms?

Kommentit (6)

Vierailija

Enpä ole lääkiksessä, mutta kiinnostunut sinne hakemaan myös :) Itse olen kirjoittanut ylioppilaaksi 2002, lukenut lyhyen matikan ja vain pakolliset kemian ja fyssan.Pohjalla mulla on sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan koulutus.Nyt odotan toista lasta maaliskuulle, mutta jos kaikki menee hyvin, olen ajatellut vuoden päästä hakea. Tuttavalla oli tallella omat vanhat lukion fysiikan ja kemian kirjat jotka antoi minulle, nyt olen fysiikan toista kurssia opiskellut kotona. Ajattelin lukea ja laskea niin pitkälle kuin itsekseni pystyn, syksyllä osallistun valmennuskeskuksen fysiikan ja kemian lyhyelle kurssille mikäli se perhetilanne huomioiden onnistuu. Se maksoi viime syksynä jonkun 220e. Syksyllä luulisin myös huuto.netistä löytyvän melko hyvin käytettyjä itseopiskelumateriaaleja joita voisin hyödyntää. Näin ajattelin ensin yrittää, varsinaiset pitkät valmennuskurssit kun vaativat tolkuttomasti rahaa. Kiva kuulla, että on muitakin jotka on hakemassa, olisi kiva vaihtaa kokemuksia luku-urakasta ;)

Vierailija

Ei tunnu olo läheskään niin mahdottomalta kun muitakin sinne mieliviä samoilla rahkeilla:) tuntuu vaan niin kovin suurelta urakalta lähteä lukemaan kaikkia noita aineita melkein alusta asti,mutta kai se kova työ kuitenkin palkitaan jos sisään joskus pääsee...toisaalta vaikka siinä muutama vuosi vielä vierähtäisikin niin itse olen ainakin vielä niin nuori ettei parilla vuodella ole merkitystä:-) varmasti neli-viisikymppisenä kiittelee että on lähtenyt suorittamaan tuota urakkaa!

Vierailija

Lyhyt matikka ja lähinnä psykologiaa luin ja niistä myös kirjoitin. Ei se sisäänmeno kuitenkaan muuta vaatinut kun aikaa ja perslihaksia.Kävin iltalukiossa työn ohella lukemassa vielä pitkää fysiikkaa ja kemiaa jotta valmennuspaketti (jonka ostin käytettynä, en käynyt kursseilla) avautuisi paremmin. Kaksi vuotta se vei mutta olen nyt erikoistumisvaiheessa unelmatyössäni ja mielenkiintoisimmalla mahdollisella erikoisalalla. Voin sanoa että kannatti se vaiva nähdä!

Vierailija

Lainaus:

Ei siten että "emmä pääse ku oon niin huono kemiassa ja fysiikkakin meni päin honkia"
Mulla suurinpiirtein sama tausta, paitsi että luin kaikki valinnaiset bilsat ja kemiat( em. huonoin arvosanoin) lukiossa ja pidin välivuoden ja opiskelin vieläpä amk-tutkinnon. Näiden jälkeen sain sisua niin, että päätin lukea itseni sisään ilman mitään pisteitä yo-tutkinnosta. Kävin iltalukiossa kemiat uudelleen amk-tutkinnon ohella ja lisäksi mieheni opetti fysiikan lähes nollasta minulle. Pääsykokeissa sitten parhaiten pärjäsin yllättäin fysiikan tehtävissä, eivätkä kokeet mitenkään hilkulla olleet. Kirkkaasti sisään!! Kävin pääsykoe keväänä myös valmennuskurssin ja luin joka päivä , joskus viikonloppuisinkin.

Sinne vaan, tarvitaan tuuria, päättäväisyyttä ja toki tietoaki! ahkeruus palkitaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat