Blinejä alkuruoaksi, mitä pääruoaksi?
Kommentit (7)
pitkään haudutettua lihapataa. Viiniksi kuiva valkkari blineille, jos mätien kanssa tarjoilet.
ja kun niitä tekee, haluaa yleensä syödä niitä vähän enemmän kuin vain alku palan verran, joten miksi ette söisi pelkkiä blinejä?
Jos haluat kuitenkin pää ruokaa, niin kyllähän mikä vaan käy. Kuharullia? Pihvit? Blinit on venäläinen ruoka, joten sen kanssa sopisi hyvin stroganov tai vorschmack.
Itse tarjoaisin viininä blinien ja mädin kanssa Pfaffenheim Pinot Grisiä, mutta olut sopisi noihin ruokiin myös todella hyvin.
joten minä tekisin tosi pieniä niistä, vaikkapa pienellä lättypannulla (juu, sillä ei saa pitsimäistä reunaa bliniin, mutta mukavan kokoisia niistä saa siten).
Jos teet normaalikokoisia niistä, en ainakaan itse jaksaisi mitään sen päälle...
Pääruuaksi sopii melkein mikä tahansa venäläinen ruoka. Stroganoff on hyvää, mutta sekin aika raskasta. Aiemmin mainitut pelmenit ovat hyviä, tosin niiden valmistaminen itse on pikkuisen työlästä ja kannattaa harjoitella kertaalleen ensin... (tai jos käyt Tallinnassa, ota kylmälaukku mukaan ja osta niitä sieltä valmiina, löytyy pakasteenakin).
Yksi hyvä vaihtoehto on tarjota toisena ruokalajina keittoa. Juu, ei ole ihan perinteinen PÄÄruoka, mutta kun ne blinit ovat jo raskas ruokalaji... esim. bortsh-keittoa tai kalaseljankaa.
Täällä on mukava saitti venäläisiä reseptejä:
http://www.datsha.com/ruokanurkka/index.shtml
esim. kuharullat hyviä. Mutta edellisten tapaan minäkin tarjoaisin mieluummin pelkkiä blinejä, mutta monella erilaisella lisukkeella. Ja joku hyvä jälkkäri.
ruokaa. Lihapata vaan kehiin, perunoita, vihanneksia ja suolakurkkuja punajuuria esille. Smetanaa unohtamatta :) Se syö joka jaksaa... Romanovin mansikoita jälkkäriks!
ja alkuun joku ihan pieni alkupala, esim. riimihärkää tai uunipunajuuria ja vuohenjuustoa.
Tai Kievin kanaa. Tosin niitä blinejä pitää olla ihan vaan yksi tai kaksi, ne on alkupalana tosi täyttäviä.