Sain neuvon syödä enemmän parsakaalia
ravintoterapeutti siis suositteli, mutta en tajunnut mitään reseptejä sitten kysellä enkä ole koskaan ikinä tehnyt parsakaalista mitään.
Apua!
Ei sitä kait ihan raakana kuitenkaan syödä?
Kommentit (19)
tai keitetään pienessä määrässä vettä, sillei että just peittyvät.
Parsakaali on aivan ihanaa..mä syön aina kokonaisen parsakaalin kun innostun sitä keittämään :D
En ole ikinä kuullut suositeltavan nimenomaan parsakaalia. Sen sijaan parsaa suositellaan joskus siitä syystä, että parsassa on kaikista kasviksista pisimmät kuidut ja se auttaa niinollen eniten ruoansulatuksessa.
Kyllä se uppoaa, jos sitä syö perunan kanssa sekoitettuna kastikkeen kanssa, mutta muuten ei kyllä muhun uppoa.
Mutta kunnolla valmistettuna on hyvää. Täällä jotain reseptejä ainakin:
http://www.parsakaali.fi/reseptit.html
ja
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/103581/Parsakaaligratiini
Juu, höyrytettynä tai vesitilkassa keitettynä parsakaali käy monen aterian osaksi.
Muita tapoja:
- Öljyssä paistettu (muitakin vihanneksia voi olla joukossa) sipulin kanssa + ripaus suolaa esim. pastan kanssa
- Gratiini
- Sosekeitossa
- Sulatejuusto-parsakaalikeitto
- Moniin laatikkoruokiinkin käy
uppopaistetut "taikinoidut" parsakaalit. NAM!
raskautta yrittäville koska se sisältää paljon foolihappoa. Joka ehkäisee sikiöaikaista selkärankahalkiota.
Parsakaali sisältää myös paljon rautaa.
Parsaa en ole koskaan kuullut raskaanaoleville suositeltavan. Mutta varmaan terveellistä sekin.
Suositteliko oikeasti parsakaalia vai parsaa? En ole ikinä kuullut suositeltavan nimenomaan parsakaalia. Sen sijaan parsaa suositellaan joskus siitä syystä, että parsassa on kaikista kasviksista pisimmät kuidut ja se auttaa niinollen eniten ruoansulatuksessa.
on ollut parsakaalia. Olen kuullut ja lukenut parsakaalin tervellisyydestä monen monta kertaa. Parsasta olen lukenut vain herkkukirjoittelun yhteydessä. Minun mielestäni tosin parsakaali maistuu paremmalta kuin parsa. Parsakaalia voi käyttää myös wokkivihanneksena.
Höyrytetty tai keitetty parsakaali on aika ankeaa. Oikeasti.
Makuasioista on ihan turha väittää totuuksia... ;-P
Minusta parsakaali on juuri parasta suolavedessä keitettynä ja siihen päälle lautasella vaikka vähän parmesaania.
Siisti ja viipaloi ne ja laita höyrystymään/ kiehumaan muutamaa minuuttia ennen nuppuja.
Voit myös marinoida parsakaalia: kaada kuuman parsakaalin päälle vaikka ihan tavallista vinaigretteä ja anna jäähtyä haaleaksi/ huoneenlämpöiseksi. Hyvää esim voissa paistettujen ahven- tai kuhafileiden kanssa.
Parsakaali tykkää oliiviöljystä, sitruunasta ja valkosipulista ja on älyttömän terveellistä ja hyvää. Hauskoja löytöretkiä!
Siis eri kasveista kysymys.
Parsan (Asparagus) kuva löytyy täältä: http://www.savonsanomat.fi/vapaalla/ruoka-ja-juoma/kasvisruuat/keitetty…
Parsakaalin (Broccoli) kuva taas täältä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Parsakaali
Siis eri kasveista kysymys.
Parsan (Asparagus) kuva löytyy täältä: <a href="http://www.savonsanomat.fi/vapaalla/ruoka-ja-juoma/kasvisruuat/keitetty…" alt="http://www.savonsanomat.fi/vapaalla/ruoka-ja-juoma/kasvisruuat/keitetty…">http://www.savonsanomat.fi/vapaalla/ruoka-ja-juoma/kasvisruuat/keitetty…;
Parsakaalin (Broccoli) kuva taas täältä: <a href="http://fi.wikipedia.org/wiki/Parsakaali" alt="http://fi.wikipedia.org/wiki/Parsakaali">http://fi.wikipedia.org/wiki/Parsakaali</a>
nauran itselleni. Mä olen aina luullut että parsaKAALI on parsan auenneita nuppuja. Kiitos av ja kiitos 16....
En ole 15
on hyvää ja helppoa, lorauta päälle oliiviöljyä, sormisuolaa ja myllystä mustapippuria niin tulee tosi maukasta. JOnkun ehdottama parmesaaniraaste vielä viimeistelee (mutta ei se valmis kamala jauhe, vaan itse palasta raastettu).
kruunuvihanneksia (porkkanaa, kukkakaalia ja parsakaalia). Maustan suolalla ja voilla; oikein maukasta.
Parsakaali sopii hyvin keittoihin, wokkeihin ja laatikkoruokiin. Esimerkiksi uunissa kypsennetty vuoka, jossa on broilerinsuikaleita, kukka- ja parsakaalia, juustoa, mausteita ja munamaitoa on hyvää ja terveellistä.
Kyselee tyhmä. Olen kyllä dipannut ihan raakana jompaa kumpaa noista dippikastikkeeseen. Sopii porkkanan, kurkun ja sipsien kanssa dipattavaksi.
sillä siinä on erityisen paljon kaikkia hyödyllisiä ravintoaineita. Kaalien runsas käyttö ylipäätään näyttäisi vähentävän syöpäriskiä.
Meillä parsakaalia käytetään kastikkeiden ainesosana, esimerkiksi kylmäsavulohesta, parsasta ja purjosta saa herkullista pastakastiketta. Parsa saa makua kastikkeesta ja siten uppoaa hyvin nirsoon lapseenkin. Parsa sopisi varmasti myös lihakastikkeisiin tai ihan kasviskastikkeen ainesosanakin.
Ja googlaa reseptejä....