APUA! Mitä hyvää vieraille KANASTA?
Moikka,
lauantaiksi on tulossa vieraita syömään illalla ja nyt resepti hukassa. En itse syö punaista lihaa, ja yleensä olenkin tarjonnut jotain kalaruokaa kuten paistettua lohta/siikaa/tonnikalaa tai pitänyt sushi-illan. Yksi vieraista ei kuitenkaan voi syödä kalaa, joten pitäisi keksiä jokin kanaruoka.
Laittakaa linkkiä ohjeesta, joka olisi tosi hyvää ja muutenkin sopivan juhlavaa. Myös reseptiin sopivaa alkuruokaa saa ehdottaa.
Kommentit (20)
Tee jotakin maukasta kanapataa. Tai vaikkapa broileria kasvispedillä (valmistuu helposti uunissa hauduttamalla), lisäkkeeksi muusia/riisiä tms.
niin voit paistaa kokonaisen BROILERIN (huom ei kanaa!) uunissa. Googlesta löytyy varmaan runsaasti ohjeita (uunibroileri, slow-roasted chicken tms).
Voit täyttää broilerin vaikka valkosipulinkynsillä tai sitruunanlohkoilla, laittaa juureksia ja perunanlohkoja broilerin ympärille vuokaan. Vaivatonta, mutta vie aikaa pari tuntia, jotta broileri olisi todella pinnalta rapea ja sisältä mehevä.
vinkeistä. Tuollainen kokonaisena paistettu broileri voisikin olla ihan kiva ratkaisu - lieneekö kovin vaikeaa, kun en ole aiemmin kokeillut?
Olisi varmasti mukavan erilaista, kun nykyään saa yleensä valmispihvejä. Ja varmaankin näyttävän näköinen pöydässä. Etsiskelen ohjetta.
Esim. paista ohutleikkeet pannulla ohjeen mukaan. Nosta sen jälkeen leikkeet pois, tee kastike (älä huuhtele pannua välillä, niin tulee fileiden "maut" mukaan), laita pannulle kermaa (tai ruokakermaa halutessasi), lisäksi esim. aurajuustoa (tai jos et tykkää aurasta niin koskenlaskijaa), ananaslientä+ehkä ananasta, hunajaa, mausteita jne. Mahdollisesti hiukan vaikka Maizena vaalean kastikkeen suurustetta. Näitä keittelet hetken kokoon niin, että juusto sulaa ja kastike hieman sakenee. Tämän jälkeen voit laittaa fileet takaisin pannuun (jos haluat ne kastikkeen sekaan). Voit myös tarjota kastikkeen erillään fileistä (siinä tapauksessa pidä fileet lämpimänä vaikka folion alla).
Lisäkkeeksi joko riisiä (jasmiiniriisi on nopea kypsymään ja maku pikantti, itse tykkään siitä kovasti) tai uunissa kätevästi samaan aikaan kypsyviä "perunapalleroita".
Tuo kokonaisena paistettu kana on kyllä hyvä. Pointti on siinä, että ensin paistetaan kuumassa uunissa, sitten lämpötilaa loivennetaan (pariinkin kertaan). Lisukkeet valmistuvat samalla, samassa vuuassa. Kun kana paistuu ehdit tehdä kaikkea muuta.
Mulla ei ole mahdollisuutta nyt linkittää sulle ohjetta, mutta esim BBC Foodin sivuilta löydät useampiakin herkullisisa ohjeita.
Muista vain, että ET osta kanaa, se on tässä yhteydessä vähän niinkuin eri eläin ... ;) Hyvää ruokahalua ja hauskoja istujaisia!
vinkeistä. Tuollainen kokonaisena paistettu broileri voisikin olla ihan kiva ratkaisu - lieneekö kovin vaikeaa, kun en ole aiemmin kokeillut?
Olisi varmasti mukavan erilaista, kun nykyään saa yleensä valmispihvejä. Ja varmaankin näyttävän näköinen pöydässä. Etsiskelen ohjetta.
Kana on jotenkin kuivaa.
Aurajuustobroileri on suosikki, samoin lämmin salaatti, johon tulee paistettuja broilerisuikaleita, aurinkokuivattuja tomaatteja, kasviksia (mistä sattuu tykkäämään) ja makaronia. Tämä syödään kylmän aurajuuston kanssa ja vie kielen mennessään.
Vierailija kirjoitti:
No kana ja broileri tarkoittaa usein arkikielessä yhtä ja samaa.
Eli kun sanotaan jotain yleisesti väärin, se muuttuu oikeaksi?
Tämäkin ketju 9 vuotta vanha. On varmaan vieraat syöneet kanansa jo.
kukkoa viinissä
http://www.ruokala.net/resepti/coq-au-vin-kukkoa-viinissa-1
Alkupalaksi vaikka pieniä toastin paloja johon omatekoista valkosipulituorejuustoa ja paprikasilppua erivärisisä paprikoista.