Apua! Mistä PATA induktioliedelle?!
Kaikki oleellinen olikin jo otsikossa... Mistä löydän padan, jolla voin kokata sekä induktioliedellä että uunissa? Kermansaven ym padat ei käsittääkseni lämpiä induktioliedellä? En haluaisi ihan koko valurautaista, kun se on niin painava jo itsessään. Se kai toimisi? Onko ehdottaa muita?
Ja jos ei, niin mikä valurautainen olisi paras? Onko kokemuksia?
Kommentit (8)
On olemassa sellaisia metallilevyjä, joka laitetaan induktiolieden ja padan väliin, jotta liettä voi käyttää epäsopivien kattiloidenkin kanssa. En kylläkään tiedä miksi niitä läpysköjä kutsutaan.
Ikeasta saa kohtuuhintaan varsin hyvän valurautapadan.
Tuo metallilevyjuttu toimii kyllä myös sen sun savipotan kanssa.
Mulla ei sitä savipottaa vielä ole, niin mieluummin ostaisin nyt kerralla sen itsessään induktiolla toimivan padan... Ja sitä adapteria en pelkästään tuon takia halua, kun kattilatkin on aikanaan uusittu jne. Eli ois hölmöä ostaa adapteri ja se potta, kun luultavasti kuitenkin induktiollekin on patoja olemassa.
Tuosta savipotasta muuten vielä: käsitykseni mukaan nuo maikkarin makuja ohjelman jne liedet on induktioita? Ja he näyttävät käyttävän noita pottia, mutta ei heillä ole adapteria. Tuota olen vähän ihmetellyt...
kestää niin uunin kuin induktioliedenkin, ja ruoasta tulee todella maukasta.
Ovat turkasen kalliita mutta käytännössä ikuisia, toimivat erinomaisesti induktioliedelle, uunissa - niissä voi myös suoraan ruskistaa pataan tulevat lihat. Omistani vanhin on varmaan 10 v vanha ja toimii edelleen kuin uusi! Stockalla ovat muuten nyt kantistarjouksessa
Sarpanevan suunnittelema 4l valurautapata, jossa sisäpinta emaloitu. tuotenumero: 300040
Hackmanin Value-valurautapadat, joita on erikokoisia, samantapainen kuin tuo Iittalan. Meillä esim. yksi 1,5 litran pata jossa on kätevä tehdä stroganoffia tms.
(Le Creuset on aivan huippu, meillä on yksi iso le Creuset'n pata ja se todellakin "ikuinen" ja valtavan hyvä käytössä. Satsaa siihen jos varaa... Ne on myös kauniita, ihania eri värejä.)