Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

miehelläni todettiin kohennut verenpaine ja liian korkea kolesteroli.

Vierailija
04.11.2010 |

Miten pitäisi ny tsitten syödä? Ottaakko virallisten tahojen suosittelema rypsiöljy+lautasmalli-kuuri vaiko ronskisti voita+kasviksia+protskuja mutta ei hiilareita-kuuri??? Vaiko mitä nyt pitäisi sitten tehdä?



Minun arvoni ovat täydelliset. Olemme samanikäiset mutta minä syön monipuuolisemmin kasviksia ja kerran/kaksi viikossa kalaa. Onko miehellänikin nyt kasvikset se kompastuskivi?

Kommentit (24)

Vierailija
1/24 |
11.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laiha ruoka tekee lihavia lapsia!

lapsia on turhaa syyttää liikkumattomuudesta. Suurimmat virheet tehdään ravitsemuksessa. Lue mitä ruokaa lapsen pitäisi syödä välttääkseen lihomisen.

http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/2012/08/31/laiha-ruoka-te…



Karppaus parantaa verenpainetta, triglyseridiarvoa, HDL-kolesterolia, paastosokeria, pitkäsokeria, insuliinia ja CRP-tulehdusarvoa.

http://vahahiilihydraattinen-ruokavalio-vhh.blogspot.fi/2012/08/virheel…



Suomalainen terveys/ravitsemuspolitiikka!

http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm



Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) saisi jo lopettaa politikoinnit ja ryhtyä tekemään tiedettä. FINRISKI 2012 -tutkimuksen pohjalta vedetyt poliittiset johtopäätökset saavat minulta ja monelta muulta terveysasiantuntijalta osittaisen tai täydellisen tyrmäystuomion.

http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/2012/09/03/thl-tassa-on-k…



Kun sitten mietitään virallisia suosituksia, on todettu näiden supermargariinien kuten Flora proactive ja Benecol lisäävän oleellisesti sydänkuolemia. Niiden väitetään laskevan kolesterolia sisältämiensä kasvistanoleiden ansiosta. Kasvistanolit ovat kasvimaailman kolesteroleita. Stanolit imeytyvät suolistosta syrjäyttäen kolesterolin. Mutta kaiken mainostetun hyvän sijaan on todettu, että stanolit hapettuvat elimistössä 140 kertaa enemmän kuin varsinainen kolesteroli. Hapettunut kasvistanoli on yhteydessä sitten sydänkuolemiin.

http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=282







""""Luulin jo että pitkään jatkunut suomalainen rasvasota olisi päättynyt. Sitten Pekka Puska palasi kesälomiltaan takaisin töihin…



Pekan mukaan voi ja muut kovat rasvat nostavat edelleen kolesterolitasoa, jonka myötä suonet tukkeutuu. Nykytietämyksen valossa nämä väitteet ovat vähintään outoja. Hieman verrattavissa siihen, että Esko Valtaoja rupeaisi huomenna väittämään auringon kiertävän maata.



THL on tullut siihen tulokseen, että viimeaikainen ravintokeskustelu on hämmentänyt osaa väestöä ja vaikuttanut ruokavalioon kolesterolitasoa nostavasti. Olisi mielenkiintoista tietää, että millä ihmeellä THL tämän väitteen voisi todistaa. Yhtä hyvin tuo kolesterolitasojen nousemisen voi selittää sateisella kesällä tai Nokian kurssisyöksyllä.



Oleellisintahan tässä kaikessa on se, että kolesteroliin tuijottaminen on useimmissa tapauksissa ihan turhaa työtä. Itse asiassa Maailman Terveysjärjestön MONICA-tutkimus paljastaa, että keskimääräisen kolesterolitason kohotessa riski sydänkuolemaan putoaa. Samasta tutkimuksesta selviää myös se, että maissa missä kolesterolitasot ovat alhaisimmat, on sydäntautitilastot kaikkein pahimpia.



Itse en tule enää palaamaan jatkossa tähän turhauttavaan rasvasotaan. Jos kolesterolijutut kiinnostaa enemmän, niin kannattaa lukea Christerin ja Antin blogeja.



Iltapäivälehtien ja muun nykyuutisoinnin varassa päätöksiään tekevät ihmiset ovat ravitsemusjuttujen osalta melko hankalassa tilanteessa. Yhtenä aamuna Antti Heikkilä hehkuttaa Studio 55 ohjelmassa eläinrasvoja ja viljatonta ruokavaliota. Seuraavana päivänä Pekka Puska ryntää Ilta-Sanomien etusivulle ja julistaa viljojen ehdotonta terveyttä ja voin hengenvaarallisuutta. Kun tähän soppaan lisätään vielä päivittäin uutisoidut viimeisimmät tutkimustulokset eri ruoka-aineista, niin melko moni menee tässä pyörityksessä sekaisin.



Tilanne on valitettava, koska avain oikeaan ravitsemukseen on lähempänä kuin voimme kuvitellakaan. Moni meistä suunnistaa ravitsemusasioiden suhteen muiden tekemillä kartoilla, kun se oikea ja toimiva kartta olisi ihan käden ulottuvilla.



Ruoan kanssa voi tehdä rauhan. Toivon, että mahdollisimman moni meistä huomioisi myös tämän vaihtoehdon. Ruoan pitäisi olla nautinto eikä mikään ase turhassa sodassa. Syöminen on maailman yksinkertaisin asia. Miksi olemme tehneet siitä niin hirmu vaikeaa? Voisimme ottaa oppia vastasyntyneestä, jonka tiedot viimeisimmistä tutkimustuloksista ovat olemattomia, mutta hän osaa omien vaistojensa avulla hakeutua optimaalisen ravinnon lähteelle, eli äidin rinnalle.



Me emme tarvitse yhtään ihmedieettiä vaan ainoastaan meille sopivaa ruokaa. Vain sinä tiedät mitä sinun tulee syödä.

.""""



http://www.raikasweb.com/turha-rasvasota







"""THL ja Pekka Puska saivat pahasti selkäänsä kaksi vuotta sitten. Nytkö yritetään revanssia epäreilulla toiminnalla ja aseman väärinkäytöllä? Brezhneviläisyys kukoistaa jälleen!"""



http://www.turkulainen.fi/blogit/lukijan-kirjoitukset/137788-thl-ja-pek…

Vierailija
2/24 |
26.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä on hyvä kuunnella:

09.06.13

Osa 5/5 (5:16)

http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/

Nykylääketieteessä tutkitaan vain lääkkeitä, jotka voidaan patentoida ja jotka tuovat rahaa.

Suomi on täysin kehitysmaa, kun ennaltaehkäistään tai hoidetaan eri sairauksia ravinnolla ja korjaamalla ravintoainepuutokset. Niinpä lääkärikoulutuksessa onkin pitkään, siihen sisältyvässä yhden opintoviikon laajuisessa ravitsemustieteen osiossa käytetty Diabetesliiton ja Leipätiedotus ry:n kustantamaa virallista ravitsemusoppia, jolle ei ole vaihtoehtoa. Vastavirtaa kulkevia tutkijoita ja lääkäreitä on pidetty tärähtäneinä kummajaisina ja vastuuttomina kansankiihottajina.

Tuloksekkainta terveydenhuoltoa on ennaltaehkäisevä. On harmillista, että julkisuudessa levitetään mm. THL:n toimesta yksipuolista ja perätöntä tietoa ravinnosta ja ravintolisistä aiheuttaen sekaannusta ja turhaa huolta kuluttajien keskuudessa.

Koululääketieteellä on paikkansa, mutta niin kauan kun ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ei tunnusteta, ovat koululääketieteen lääkärit melko kyvyttömiä auttamaan ihmisiä lukuisissa eri sairauksissa ja siten tuleekin hoidetuksi vain oireita, eikä potilas parane.

”Olkoon ruoka lääkkeesi ja lääke ruokaasi” –Hippokrates

Esim. masennus-, kolesteroli- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan niitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.

Ikääntyessään verisuonet tukkeutuvat kalkista. Ja tämä kalkkeutuminen alkaa jo nuorena, jos on väärät elintavat. Kalkkeutuminen nostaa myös verenpainetta.

Tähän ei auta supermargariinit eikä statiinit, koska ne eivät ehkäise tai vähennä verisuonten kalkkeutumista. Statiinien on todettu lisäävän verisuonten kalkkeutumista sekä altistavan II-tyypin diabetekselle.

Kalkkeutumisen ehkäisy on paras tapa pitää verisuonet kunnossa.

Valtimoiden seinään kertyvästä plakista (paakusta) noin 50 % on kalkkia ja vain 3 % kolesterolia. Infarkti johtuu useimmiten paakun repeämästä ja siitä irtoavien palasten tukkimista pienistä valtimoista sydämessä tai aivoissa.  Kolesteroli on sepelvaltimotautiin liittyvä riskitekijä, mutta vain pienelle ryhmälle, nuorehkoille miehille. Naisten ja vanhusten sydäntautiriskiä kolesteroli ei lisää. Erityisesti ikääntyneet naiset tarvitsevat suhteellisen korkeaa kolesterolitasoa elääkseen pitkään ja terveinä. Kolesterolista puhuttaessa tulisi aina muistaa, että kolesteroli ei ole rasva vaan vaha sekä paljon puhuttu tyydytetty rasva on aivan eri aine. Lisäksi tyydytetty rasva ei muutu kolesteroliksi, joten koko rasvakammoisuudella sekä kolesterolilla ei ole mitään tekemistä aivohalvausriskin kanssa. Kolesterolin vaarallisuuden naurettavuudesta kertoo sekin, että ilman kolesterolia ei olisi elämää. Elimistö tarvitsee kolesterolia ja siksi se itse valmistaa pääosan tarvitsemastaan kolesterolista, jota sitten lääkkeiden turvin pyritään keinolla millä hyvänsä alentamaan!


http://personal.inet.fi/koti/remeli/margariini.htm

Jos voi ja muut eläinrasvat ihan oikeasti olisi vaarallisia, niin ei Suomessa olis elämää lainkaan. Olisimme kuolleet sukupuuttoon jo aikaa sitten.

Näitä supermargariineja ja kevyttuotteita on syöty vasta n. 20 vuotta ja sitä ennen syötiin aitoa ruokaa.

Mitä on tapahtunut viimeisen 20 vuoden aikana?

Meillä on Suomessa lihavuusepidemia ja II-tyypin diabetesepidemia, joille ei näy loppua. Lisäksi kaikenlaiset suolistosairaudet sekä psyykkiset ongelmat ovat lisääntyneet, jotka on yhdistetty lukuisissa tutkimuksissakin väärään ravintoon.

Ihan peruskoulun ravinto-opilla nämä asiat tajuaa, jatkuvasta valtaa pitävän eliitin aivopesusta huolimatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
4/24 |
26.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liikuntaa paljon ja alkoholi pois niin kyllä arvot paranee. Toki tähän ei pysty monikaan.

Vierailija
5/24 |
26.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.11.2010 klo 12:18"]

Länsimainen ruokavalio, mikä sisältää paljon rasvaa ja sokeria vahingoittaa tuoreen tutkimuksen mukaan ...

korkeaan koleteroliin ja verenpaineeseen?

tästä voidaan päätellä että viljat, palkokasvit, vihannekset ja hedelmät on varmaan länsimaiselle miehelle vaarallisia :D? Tästä tuli muuten mieleen se austraalialainen tutkimus, jossa havaittiin että huonot hiilarit on pahasta (ylläri), mutta muuten miehillä ei onnistuttu tekemään eroa muuta eroa eri lailla syövien välillä tulehdustautikuolleisuudessa ja sydänkohtauksissa kuin sen, että paljon hedelmiä syövät miehet elivät pitempään.

ymmärtäisin jos vaikuttaisi suolistosairauksiin, esim crohnin tautiin ja colitis ulcerosaan.

USAssa tehdaan parhaillaan kuumeisesti tutkimusta suoliston bakteerikannoista mutta ei olla viela valmiita julkaisemaan tuloksia. Epaillaan etta allergiat, diabetes ja lihavuus ym. johtuvat juuri vaaranlaisesta bakteerikannasta ja se taas vaaranlaisesta ravinnosta. Jokaisen suolistossa on ainakin 1/2 kiloa naita bakteereja joiden osuutta ihmisen hyvinvoinnissa ei tunneta tarkalleen.

Afrikan ja etela-Amerikan alkuperaiskansoilla on melkein identtiset bakteerit eika esiinny noita ym. sairauksia. Ns. teollisuusmaissa bakteerikanta on aivan erilainen, monet hyvat bakteerit puuttuvat kokonaan.

Vierailija
6/24 |
26.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.06.2013 klo 18:58"]

[quote author="Vierailija" time="04.11.2010 klo 12:18"]

Länsimainen ruokavalio, mikä sisältää paljon rasvaa ja sokeria vahingoittaa tuoreen tutkimuksen mukaan ...

korkeaan koleteroliin ja verenpaineeseen?

tästä voidaan päätellä että viljat, palkokasvit, vihannekset ja hedelmät on varmaan länsimaiselle miehelle vaarallisia :D? Tästä tuli muuten mieleen se austraalialainen tutkimus, jossa havaittiin että huonot hiilarit on pahasta (ylläri), mutta muuten miehillä ei onnistuttu tekemään eroa muuta eroa eri lailla syövien välillä tulehdustautikuolleisuudessa ja sydänkohtauksissa kuin sen, että paljon hedelmiä syövät miehet elivät pitempään.

ymmärtäisin jos vaikuttaisi suolistosairauksiin, esim crohnin tautiin ja colitis ulcerosaan.

USAssa tehdaan parhaillaan kuumeisesti tutkimusta suoliston bakteerikannoista mutta ei olla viela valmiita julkaisemaan tuloksia. Epaillaan etta allergiat, diabetes ja lihavuus ym. johtuvat juuri vaaranlaisesta bakteerikannasta ja se taas vaaranlaisesta ravinnosta. Jokaisen suolistossa on ainakin 1/2 kiloa naita bakteereja joiden osuutta ihmisen hyvinvoinnissa ei tunneta tarkalleen.

Afrikan ja etela-Amerikan alkuperaiskansoilla on melkein identtiset bakteerit eika esiinny noita ym. sairauksia. Ns. teollisuusmaissa bakteerikanta on aivan erilainen, monet hyvat bakteerit puuttuvat kokonaan.

No ei mullakaan ole mitään allergioita enkä ole koskaan käynyt lääkärissä tai ollut kipeä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/24 |
26.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruokavalio pitäisi olla vähähiilarista. Tärkeintä on että ei syö sokeria tai sokeroituja tuotteita. Rasvat pitäisi olla luonnon rasvoja, ei margariinia.

Tärkein asia on että ei statiineja eli kolestroli lääkkeitä. Ne pilaavat terveyden lopullisesti.

Vierailija
8/24 |
26.06.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vasta oli juuri juttua, että miten nämä suomalaisten ja ruotsalaisten käsitykset vhh:sta menevät pieleen. Muualla maailmassa ei ole ongelmaa.

 

Verenpaineeseen auttaa:

- suolan vähentäminen

- liikunta

- laihduttaminen

Kolesteroliin auttaa:

- liikunta

- kuidut

- benecol tai vastaavat tuotteet

- eläinrasvojen vähentäminen (voi, liha, juustot yms.)

- kala

 

Sinänsä missään ei sanota, että onko pakko olla hiilareita... Sokeri ei tietty ole tarpeen. Voi on tarpeetonta ja jos haluaa margariineja välttää, niin voihan leivälle lorauttaa vaikka öljyä. Kuitujen kannalta kannattaa kyllä jotain hiilareita jättää ruokavalioon, sillä muistaakseni miehen suositeltava kuitumäärä on 35 g ja se on paljon se, vaikka söis miten kasvisvoittoista ruokaa tahansa.

 

Jos haluat helpolla päästä, niin valitse kaupasta sydäntuotteita. Ne on automaattisesti parempia tuossa käytössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/24 |
04.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mieheen! :)

Vierailija
10/24 |
04.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suosittelen ravinteikasta vähähiilihydraattista ruokaa, sillä ne arvot ainakin paranee. Ja koko perhe voi syödä samaa ruokaa. Hyvää ruoka on helppo ottaa elämäntavaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/24 |
04.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miehelläni todettiin korkeaa verenpainetta ja liian korkeaa kolesterolia. Lääkäristä antoivat neuvon lautasmallista. Teemme joka päivä normaalin kotiruoan (esim. perunoita ja lihakastiketta), siihen lisäksi joko teemme salaatin tai keitämme tuoreita kasviksia. Mies ottaa lautaselleen sen noin puolet kasviksia, ja muutenkin syö lääkärin antamien ohjeiden mukaan. Sanoo itse että hänen olonsa on paljon parempi ja jaksaa paremmin töissä ymsyms. En tiedä liekkö tehonnut, ei ole vielä uusia mittauksia ollut, mutta huomaan itsekkin mieheni positiivisen muutoksen :) Kokeilkaa tapaa mikä on teille helpoin/tuntuu parhaimmalta! :)

Vierailija
12/24 |
04.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli ekaa ehdotelmaa suosisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/24 |
04.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

muuten on ihan sama mitä miehes tekee. Paaaaaljon kasviksia ja hedelmiä. Juuri uutisoitiin tutkimuksesta että kehitysmaiden (ei-nälkiintyneillä) lapsilla on suolistossa asiat huomattavasti paremmin kuin länsimaisilla lapsilla, vaikka ruokavalion perusta on se kauhea, tappava ja suoliston muka tuhoava VILJA. Vähän punaista viljaa, paljon kasviksia, siinä se. Mikä tahansa ravintotutkimus, tämä tulokulma pitää.

Vierailija
14/24 |
04.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiedän monia, jotka on saaneet kolesterolinsa kuntoon ja lääkkeetkin pois vhh:lla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/24 |
04.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja mites liikunta?

Vierailija
16/24 |
04.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

muuten on ihan sama mitä miehes tekee. Paaaaaljon kasviksia ja hedelmiä. Juuri uutisoitiin tutkimuksesta että kehitysmaiden (ei-nälkiintyneillä) lapsilla on suolistossa asiat huomattavasti paremmin kuin länsimaisilla lapsilla, vaikka ruokavalion perusta on se kauhea, tappava ja suoliston muka tuhoava VILJA. Vähän punaista viljaa, paljon kasviksia, siinä se. Mikä tahansa ravintotutkimus, tämä tulokulma pitää.

Vierailija
17/24 |
04.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Länsimainen ruokavalio, mikä sisältää paljon rasvaa ja sokeria vahingoittaa tuoreen tutkimuksen mukaan teollisten maiden lapsien suoliston terveyttä, uutisoi bigbondnews.



Tutkijat vertasivat tutkimuksessaan 1 - 6-vuotiaiden italialaislasten ja Afrikan maaseudulla elävien lasten suolistobakteereja ja huomasivat niissä huimia eroja. Syynä tutkijat pitävät eroja ruokavaliossa, mikä saattaa selittää myös länsimaisten lasten taipuvuuden ongelmiin, kuten ylipaino ja allergiat.



Burkina Fasosta kotoisin olevilla lapsilla todettiin olevan suolistossaan alhaisempi määrä lihavuuteen yhdistettyjä mikrobeja ja puolestaan suurempi määrä hoikkuuteen yhdistettyjä mikrobeja. Afrikkalaisten lasten suolistosta löytyi myös kasvisruoan sulatusta edistäviä bakteereja, joita italialaislapsilta ei löytynyt. Kyseiset bakteerit tuottavat rasvahappoja, joiden tiedetään suojaavan tulehduksilta sekä auttavan estämään yliaktiivisia immuunisuojareaktioita, jotka johtavat allergioihin. Kaiken kaikkiaan afrikkalaisilla lapsilla oli paljon monipuolisempi bakteerikanta suolistossaan kuin italialaislapsilla.



Afrikkalaisilla lapsilla oli myös vähemmän vatsatauteja ja ripulia aiheuttavia bakteereja, kuten Shigellaa ja kolibakteeria suolistossaan. Afrikkalaislasten ruokavalio koostui pääasiassa viljoista, palkokasveista ja vihanneksista. Italialaislasten ruokavalio puolestaan koostui paljon suuremmasta määrästä lihaa, rasvaa ja sokeria.



- Löydöksemme osoittaa, että ruokavaliolla on merkittävämpi vaikutus suoliston bakteerikantaan kuin muilla tekijöillä, kuten etnisellä taustalla, hygienialla, maantieteellisellä sijainnilla tai ilmastolla, selitti päätutkija Paolo Lionetti Firenzen yliopistosta.



Tutkijat totesivat monipuolisen bakteerikannan ja haitallisten bakteerien vähäisemmän määrän näyttävän suojelevan burkinafasolaisia lapsia taudinaiheuttajia ja ruoansulatuskanavan sairauksia vastaan. Malariasta ja aliravitsemuksesta huolimatta valitut afrikkalaiset lapset olivat terveitä tutkimuksen aikana. Selkeästi aliravitsemuksesta kärsiviä ei otettu tutkimukseen mukaan lainkaan.



Afrikkalaiskylien ruokavalio koostui pääasiassa jyvistä ja durrasta valmistetusta puurosta, mustista pavuista ja paikallisista vihanneksista sekä yrteistä. Nautittu liha tarkoitti pieniä määriä kanaa ja toisinaan termiittejä. Vastavuoroisesti italialaislapset söivät paljon eläinproteiineja, sokeria, tärkkelystä tai sokeria sekä vähän kuituja sisältäviä ruokia.



Molemmista tutkituista ryhmistä ainoastaan rintaruokittujen lasten suoliston bakteerikannat olivat samankaltaiset. Tämä tekijä näyttäisi tutkijoiden mukaan kertovan siitä, ettei kyse ole geeneistä vaan ruokavaliosta, joka muokkaa suoliston bakteerikannan jo varhaislapsuudessa.

Vierailija
18/24 |
04.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Länsimainen ruokavalio, mikä sisältää paljon rasvaa ja sokeria vahingoittaa tuoreen tutkimuksen mukaan ...


korkeaan koleteroliin ja verenpaineeseen?

Vierailija
19/24 |
04.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja isä kuollut sydänkohtaukseen, samoin isoisä. Valitsin suosiolla rypsiöljy-lautasmallikuurin ja lisäksi 5 kertaa viikossa lenkille joko kävellen, fillarilla tai uimaan. Suolaa pitää myös välttää, ja syön suolaisen aamu- ja iltapalan sijasta hedelmiä ja jugurttia/piimää/rahkaa/viiliä ja paljaan ruisleipäsiivun. Parhaiten sitä suolaa välttää korvaamalla osan suolaisesta ruuasta hedelmillä ja vihanneksilla. Mätin ennen 6-8 palaa leipää päivässä, vähensin määrän yhteen, koska sen mukana tulee suolaa ja suolaisia päällysteitä, (ja nekin lihottaa!), ja olen huomannut mahankin rauhoittuneen. En usko teollisen margariinin olevan hyvästä, siinäkin on osa tyydyttyneitä rasvahappoja.



Verenpaine laski niin, että pärjään kolmen sijasta yhdellä pillerillä päivässä, ja kolestrolit normalisoitui, hyvän kolestrolin määrä nousi yli 2 mmol. Läskiä on lähtenyt tällä kuurilla jo 16 kiloa. Karppaamiseen en usko.

Vierailija
20/24 |
04.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta en kylläkään tilalle ottanut voilla mässäilyökään :) Ja siis paljon kasviksia ja vettä useampi litra päivässä.



Jep, samalla laihduin myös.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kaksi yksi