Kun koira ei opi sisäsiistiksi... :(

Vierailija

Mitä ihmettä... Meillä on yli vuoden vanha narttukoira, joka ei vieläkään!!! ole sisäsiisti. Joka päivä käytetään vähintään kolmella kävelyllä ja pari kertaa vielä sen lisäksi pissalla.Pissaa ja kakkaa ulos jos on juuri tuolloin hätä, ja tästä tietysti kehumme ja palkitsemme tosi hyvin. MUTTA... jos ei tuolloin ole hätä kävelee vaan muina miehinä lenkillä eikä tee mitään. Ei vapaana, ei pusikkoon, ei metsään, ei pihalle, ei mhinkään. Niinpä sitten työpäivän aikana tai yöllä pissaa tai kakkaa sisälle. ARGH!!!! Mitä voisi vielä keksiä opettamiseen.

Sivut

Kommentit (41)

Vierailija

Näin nyt alkuun. AIna kun pissaa, käytätte tätä sanaa, mitä nyt haluatte pispis, pissaa tmv. ja kehutte. Aina.

Näin ainakin koiran saa useimmiten pissaamaan käskystä, mikä ei ollenkaan ole huono taito, jos vaikka nyt joskus on kamala kiire ja se pidempi lenkki siirtyy myöhemmäksi.

Onko virtsatietulehdukset ym. suljettu pois? Ja sekin kyllä vaikuttaa vähän mikä rotu on kyseessä?

Mitenkäs juoksu ajankohta? Meillä eräs koira pissaili juuri ennen juoksuja jopa sisälle, vaikka oli kyllä muuten täysin sisäsiisti.

Että näillä nyt aluksi, mutta nuo sairaudet on hyvä ensin pois sulkea.

Onnea sisäsissteyskasvatukseen.

Vierailija

Ei ole virtsatietulehdusta (käytettiin jo eläinlääkärillä) tai muutakaan selitystä löydetty. En tiedä voiko koira vain olla kertakaikkisesti niin tyhmä???Pissa ja kakka-käskyjä ollaan yritetty opettaa ihan pennusta asti, mutta ei kyllä tajua niistä mitään. Muutoin on tosi sympaattinen ja ihana koira, mutta ei tosiaan mikään järjenjättiläinen. Sinänsä tämä ei haittaa vaikkei mikään superviisas olekaan kun muuten on niin kiltti ja lempeä kuin olla ja voi.Juoksu on ollut pari kertaa mutta en ole huomannut sen aiheuttavan mitään muutosta pissakäyttäytymiseen.

Vierailija

ongelmia sisäsiisteyden takia..Jos ei ole, niin sitten..

Voi olla eroahdistusta.Voisitte kokeilla:

-Sulkea koiran esim. kylppäriin tai muuhun, mistä pissit ja kakit on helppo poistaa ja lattia on helppo pestä KUNNOLLA puhtaaksi eli ei vaan rätillä luututa.

-Vesikuppi POIS päivän ajaksi (siis työpäivän!).

-Naapurin mummo tai pappa tai naapurin teini tms. kävelyttämään koiraa esim. puolen päivän aikaan tms. 8-9 tuntia on kyllä liian pitkä aika pienen koiran pidättää!

-Yöllä vesikuppi pois ja raksuja ja/tai ruokaa ei esim. klo 20.00 jälkeen ollenkaan.

-Se joka käy viimeisenä nukkumaan käyttää koiran vielä pissillä ja se, joka herää ensimmäisenä, käyttää koiran HETI pissillä.

Vierailija

Harmittaa kyllä jos pitää alkaa sulkemaan koira kylppäriin :( Minä olen töissä vain 5 tuntia päivässä, joten koiran kyllä pitäisi jaksaa pidättää tuo aika.Ja ulos viedään illalla vikana ja aamulla heti ekana. Ongelma on, että koira tekee pissan ulos jos silloin sattuu pissattamaan, mutta ei jos ei ole hätä. Ihan kuin ei olisi vain ymmärtänyt, että sisälle EI SAA tehdä pissaa ja ulos PITÄÄ tehdä pissa.Usein saattaa esim. just iltalenkillä hötkeltää vaikka tunninkin ilman pissimistä ja sitten yöllä tekee pissat sisälle. Ahdistaa.Eroahdistukseenkaan en oikein usko, koska pääsisi kuitenkin nukkumaan, jos tahtoo, jonkun perheen jäsenen sängyn viereen. Yleensä haluaa kuitenkin nukkua omalla paikallaan. Muutonkaan ei hauku tai uikuta tai vaikuta yhtään levottomalta erotessa.

Vierailija

on kyllä ihan hyvä idea.

Ja iltalenkillä voisitte rauhoittua eli antaa koiran ensin höseltää ja sählätä ja sitten, kun koira alkaa rauhoittua, käsket sitä tekemään sen pissan.

Ja yöllä odotatte niin kauan, että koira tekee sen pissan ja sitten vasta sisälle.

Vierailija

Kun se ei vaan pissaa vaikka kuinka odotellaan!!!Tai ainakaan minä en millään pysty käyttämään iltalenkille useampaa tuntia joka ilta. Koiran kanssa kuitenkin ulkoillaan todella paljon päivittäin, mutta myöhään illalla en pysty repimään koiralle enempää aikaa kuin sen tunnin-puolitoista lenkkeilyyn/ulkoiluun.

Vierailija

1) yritti ensin kaikkia kotikonsteja

2) vei jollekin erityiskouluttajalle ja koira pissasi alleen mm. kopissaankin, jota eivät kuulemma tee....

3) lopetti koiranItse en tuon takia ikinä lopettaisi koiraa, mutta näin hän toimi.

Vierailija

ei varmasti... mieluummin vaikka sitten sinne kylpääriin.Mutta onhan tämä aika kurja tilanne, että ei älyä asiaa. Ehkä aika auttaa. Toivottavasti!

Vierailija

asiantuntujalta tai eläinlääkäriltä. voi olla jokin vikakin.kehuja ja kannustusta, liioitella saa :)

osoittaako niin mieltään, jos liian kauan yksin?

Vierailija

aina on vaan iloinen kun tullaan kotiin. Ei tosin koskaan ole tainnut joutua olemaan yli 6-7 tuntia yksin? Mutta tosiaan pidättää 8 tuntiakin ihan kevyesti, ei siis pissaa sisälle aina, vain silloin kun pissa tai kakka ei ole tullut ulos.Esim. eilinen meni näin.Yöllä oli pissannut sisälle.

Aamulla herättyämme heti ulos aidatulle takapihalle vapaana... tuloksena ei mitään.Aamupalan jälkeen saatoin lapset kouluun, koira käveli mukana (kesto 40 minuuttia, tuloksena pissa).Koira yksin kotona 5,5 tuntia. Ei pissoja sisälle.Päivälenkki, jälleen 40 minuuttia... ei mitään.Koira jäi yksin kotiin kun kävimme kaupassa. Ennen kauppareissua pääsi pihalle... ei tehnyt mitään. Kauppareissun aikana oli uuloksena sisälle kakka.Kauppareissun jälkeen pääsi takapihalle. Pissasi.Iltalenkki, tunti viisitoista minuuttia. Ei mitään.Iltapissatus takapihalle. Pissat.Vierailija

siltä vaikuta, kun tulette kotiin.Mutta sitten itse asiaan.

Voisko koiralle laittaa kopin pihalle ja antaisitte sen olla aina pihalla (siis siellä takapihalla), kun se jää yksin?Mutta joskus koira ei opi ikinä sisäsiistiksi tai sillä vaan kestää kauemmin, enenn kuin se hoksaa tuon. Aivan samalla tavalla kuin lapsetkin, jotkut oppivat nopeasti kuivaksi, joillakin se kestää "iäisyyden".

Vierailija

pieni on vain ymmärtänyt, että silloin pissataan ja kakataan kun pissattaa ja kakattaa, niin kuin kaikki muutkin eläimet, ihmisistä puhumattakaan (en mäkään haluais odottaa viittä tuntia...). Vauvakin tekee vaippaan eikä ymmärrä käskyjä. Koirien ei pitäisi olla siinä mielessä erityisasemassa. Voisiko koiralla olla pieni rakko, joka täyttyy nopeasti? Olisiko mahdollista hankkia sille hiekkalaatikko (esim. kylpyhuoneeseen, jonka oven jättää auki, tai voihan sen nyt päiväksi jättää muuannekin) ja opettaa sille, samanlainen mutta isompi kuin kissoilla, ja sinne mahd. halpaa kuiviketta?

Vierailija

ei tunnu sekään kivalta ratkaisulta. Varsinkin kun on syyssateet ja talvi tulossa tuntuisi kurjalta jättää koira yksin ulos työpäivän ajaksi.Toki voihan tuo olla jotain eroahdistusta mutta tosiaan epäilen kun kerran toimii näin yölläkin jolloin olisi vapaa pääsy "lauman" luokse.

Vierailija

ELi kunnon eristykset sun muut.Koiralle kunnon ruoka-ajat! Ja vesikuppi pois yöksi ja työpäivän ajaksi!Koiralle säännöllinen pissatus, esim. TUNNIN välein ja kun se natsaa, niin sitten pidennetään tota väliä, kunnes koira osaa pidättää sen viisi-kuusi tuntia.Tähän tarvitaan esim. naapurin apua..

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat