Ammattikokki vastailee hetken ruokakysymyksiin..
Eli tänne vaan kyssäriä jos mietit jotain asiaa vaikka viikonlopun ruuanlaitostasi..
Kommentit (24)
Mahdollisimman yksinkertaista ja vähän raaka-aineita. osaan kyl tehä melkeen mitä vaan mutta ideat on pikkusen vähissä :/
Tai sit tilataan vaan pitsaa..
joo.. ite oon tehnyt muuttoporukkaleni valmiiksi täytettyjä kolmioleipiä, voit tehdä edellisenä päivänä valmiiksi jo.
Täytteinä esim. tonnikalatäyte (tonnikala, majoneesi, ruohosipulia, punasipulia, pippuria) ja kinkkutäyte ( suikalekinkku, paprika , majo, mausteet) ja tietty salaattia ja vaik tomaattia vielä päätäytteen lisäksi.
Nopsa tehdä ja maistuvat hyvin, ei tarvi mitään lämmitellä. Kahvit termariin seuraksi..
Tietty jos kunnon ruokaa niin perinteinen kinkkukiusaus valmistuu uunissa ihan ittekseen jos senkin laittaa valmiiksi edellispäivänä vuokaan (raakana)..
Hyvää muuttoa sulle!
Tein eilen sushia itselleni illalliseksi ja loput on tarkoitus syödä tänään illalla miehen kanssa yhdessä. Mutta... nälkä taitaa jäädä ts. tuli tehtyä liian vähän. Mitä helppoa (koko ajan kantoliinassa oleva vauva mukana) voisi laittaa lisäksi?
siis naudan... saa olla kiitos punainen sisältä eli raempi kuin medium.
Tonnikalasta. Ja lämmintä ruokaa vai?
Purkkitonnikalasta ite usein tulee tehtyä ihan tomaattista pastakastiketta. Ja jääkaapista usein löytyy juuri edellä mainitunlaista tonnikalatäytettä, joka on ihanaa sämpylänvälissä. Hyviä salaatteja toki tulee tonnikalasta.
Kunnon tonnikalasta sitten jo parempia ruokia, ihanaa pihvinä, menee ihan lihasta.
Fondi on tiivistettyä liemikastiketta, eli kun kaupasta saat lihaliemi ym kuutioita niin samaa saa nesteenä. liha, kala, hummeri ym.........
ravintolassa pyytää esim kastikkeen erikseen, jotenkaan ei itse kehtaa pyytää ns. laihduttajan ruokaa. Se kyllä taitaa olla tänä päivänä aika tavallista...
Eli ensin keitin ja laitoin riisin valmiiksi (Painonvartijoiden ohjeella, on musta hyvä). Samalla keitin pari porkkanaa väriä ja makua antamaan. Saivatkin sitten jäähtyä kunnolla, kun vauva vaati huomiota jne.
Myöhemmin sitten kylmistä aineksista (graavikalat, kurkku, porkkana, kesäkurpitsa ja noriarkit) pyörittelin makirullia ja tein muutamia niitä, joissa se kala on päällä (en muista nimeä).
Tuo kylmien ainesten käsittely on vauvan kanssa helpompaa, kun ei tarvitse niin kovin varoa esim. palovammoja. Vähän on toki hankalaa, kun pöydän lähelle ei pääse (olo kuin viitosia odottaisi), mutta niin kauan kun vauva nukkuu liinassa homam sujuu joten kuten.
ja perusjauhelihakastike....
ruskista 50g voita pannulla, lisää suunnilleen samanverran jauhoja, ruskista. Lisää nesteeksi vettä. Sekaan valmiiksi paistettu jauhis ja kuutioitu sipuli. Mausteeksi mustapippurria, lihaliemikuutio..
Jos kevyempää.. itse teen kotioloissa niin että paistan lihan ja sipulin (mausta tässä välissä), siihen joukkoon muutama ruokalusikallinen vehnäjauhoja, kypsytä hetki, lisää vettä sopivasti, vähän kerrallaan. Mausteeksi grillimaustetta, paprikajauheta, chilijauhetta, pippuria. Hiven sinappia ja ketsuppia joukkoon kun neste jo mukana.
ja tietty italialaisversio... paista liha, sipuli, lisää porkkanasuikaleita, tomaattimurskaa, mausteita (valkosipuli, pippuria, basilika..) hauduttele hyväksi..
siinä jotain!
sushin lisäksi.. mietiskelin tuossa että itse laittaisin varmaan jonkun keiton. Esim. tomaattikeittoa. Variaationa lisää vaikka vuohenjuustoa joukkoon jos tykkäät.
Helppo ja nopea vauvan kanssa tehdä... purkki tomaattia, vettä, kokonaisia+kuorittuja, valkosipulia, yrttimausteita esim tuore basilika, jos sattuu olemaan niin tilkka valkoviiniä (ei pakko) kasvisliemikuutio, vuohenjuusto. Heitä muut kamat paitsi juusto kattilaan ja keittele noin puoli tuntia, hienoksi sauvavatkaimella, juusto joukkoon ja vielä surautus. Lämmitä hetki vielä. Nam.
Selaa ohjeita keittokirjoista? :oP
Odotellen fileen ohjetta.
suola on usein se jolla saat maut kohdalleen.
Rohkeasti vaan myös yrttimausteita käyttöön.
Omat suosikit; mustapippuri, chili, paprikajauhe..
älkää ihmiset hermoilko... sormet hakkaa näppäimiä minkä ehtii.........
ja siis 13: kun laitat kerman mukaan joukkoon ja kunnon kelmu, niin ei ne potut tummu.
hyvä pihvi riippuu ihan lihasta. Jos huono liha ja hyvä kokki, asia ei parane.
mutta jos onnistut saamaan hyvin riippunutta sisäfilettä niin anna lämmetä pöydällä huoneenlämpöiseksi liha ensin. Ja pihvin paksuudesta riippuu paisto aika. Perusohjeen, kun paistat niin ei täysillä, 5 riittää hyvin. Kun lihan pintaan tihkuu nestettä on aika kääntää. Pari min toiselle puolelle suunnileen ja sormella kokeilemalla oppii lihankypsyys asteen. Hivenen kun pehmeä niin sopivan raaka sisältä. Kiinteä sormen alle on jo kypsä. mausteet vasta lopuksi.
mausteeksi perinteisesti meiramia, lihalientä, valkopippuria. suolaa vielä jos tarvii.
Eipä nykyään katsella kieroon. se on vaan parempaa palvelua ja jokainenhan valitsee tapansa!
no vaikka mitä... esim kalaa, vihanneksia, tuoreista aineista kastike... tai pihvinystävälle kunnon pihvi ja grillattuja kasviksia.. perunan ja leivän tilalla kauden hyviä kasviksia tietty