Mistä tietää, onko kurpitsa kypsä?
Ensimmäistä kertaa kurpitsa viljelyssä. Kasvimaalta löytyy isoja ja pieniä, vihreitä ja kellertäviä, kaikki ihan yhtä kivikovia päältä. Pienimmät ehkä 20 cm halkaisijaltaan, suurimmat 40 cm.
Mistä ihmeestä tiedän, ovatko ne kypsiä vai raakoja?
Paria lajia tuli varmaan kylvettyä, eli värierot johtuvat ehkä enemmän lajista kuin kypsyysasteesta? Entäs koko, kertooko se kypsyydestä? Itse asiassa pienemmät ovat keltaisempia ja suurimmat vihreämpiä...
Minkä kurpitsan otan?
Kommentit (5)
Nyt olisi vähän kiire, kun pitäisi päästä tekemään kurpitsapiirakkaa...
kun ei tiedä, mikä lajike on kyseessä. Esim. halloween-kurpitsa on ensin vihreä ja kypsyessään muuttuu oranssiksi. Kesäkurpitsat taas voivat olla vihreitä tai keltaisia. Ja on paljon muitakin kurpitsalajikkeita.
Oletko tarkkaillut värin muuttumista? Jos jokin kurpitsa on muuttunut esim. vihreästä keltaiseksi tms., niin luulisi sen olevan kypsä.
kurpitsan pitäis olla kypsä kun se on "tarpeeksi" iso... eli sit kun haluu korjata sen