Millaisesta lihasta osaat tehdä ruokaa?
Olen ollut huomaavinani, että nykysukupolvelta ei enää oikein onnistu muu kuin fileiden kypsennys, jos siis puhutaan sian- tai naudanlihasta.
Muutenkin aika hämärtynyt tuo lihatietous.
Tero
Kommentit (6)
pehmenemässä, jotta saan vuolla siitä tänään käristyksen. Mietin myös että olisin voinut ihan vain paistaa sen kokonaisena, mutta käristys on nyt ajatuksena parempi. Paljon olen lihoja oppinut laittamaan ihan vain kokeilemalla.
Mutta se mitä omassa kodissa on syöty periytyy aika paljon kotiinkin. Olen aina saanut vanhemmiltani hirvelihaa eri muodoissa, joten niistä on ruokaa tullut laitettua.
mutta ei tarvitse ollakaan kun kaupassa lihat myydään joka tapauksessa siististi nimikoituina paloina, monessa vielä ystävällisesti kerrotaan miten pitkään lihaa kypsennetään ja missä lämpötilassa.
Ehkä niiden pelkkää fileenpaistoa harrastavienkään kohdalla kyse ei ole siitä etteivätkö osaisi, vaan siitä etteivät halua käyttää niin paljon aikaa ja vaivaa. Moni lihahan vaatii tuntikausien kypsennystä ennen kuin on hyvää.
mutta ei tarvitse ollakaan kun kaupassa lihat myydään joka tapauksessa siististi nimikoituina paloina, monessa vielä ystävällisesti kerrotaan miten pitkään lihaa kypsennetään ja missä lämpötilassa.
Ehkä niiden pelkkää fileenpaistoa harrastavienkään kohdalla kyse ei ole siitä etteivätkö osaisi, vaan siitä etteivät halua käyttää niin paljon aikaa ja vaivaa. Moni lihahan vaatii tuntikausien kypsennystä ennen kuin on hyvää.
monessa kokkiohjelmassakin nää nuoren polven kokkailijat on alkaneet kehottaa jättämään porsaanlihankin raa'aksi.
Sianliha on muutenkin ihan liian aliarvostettua Suomessa, mutta ei se tuolla tavalla lisääkään ystäviä saa :(
Tero
pehmenemässä, jotta saan vuolla siitä tänään käristyksen. Mietin myös että olisin voinut ihan vain paistaa sen kokonaisena, mutta käristys on nyt ajatuksena parempi. Paljon olen lihoja oppinut laittamaan ihan vain kokeilemalla.
Mutta se mitä omassa kodissa on syöty periytyy aika paljon kotiinkin. Olen aina saanut vanhemmiltani hirvelihaa eri muodoissa, joten niistä on ruokaa tullut laitettua.
Hirvi ja poro on ihan ehdottoman parhautta.
Tero
paitsi sisäelimet (en oikein tykkää edes) ja kokonaiset ruhot, päät jne.
Osaan siis sitoa lammaspaistin ja poistaa kalvot possusta. Osaan myös pikkoa naudanpaistin ja perata kanan.
monikaan ei osaa edes noita kalvoja poistaa, Tai sitten kypsentää sitä tarpeeksi.
paitsi sisäelimet (en oikein tykkää edes) ja kokonaiset ruhot, päät jne.
Osaan siis sitoa lammaspaistin ja poistaa kalvot possusta. Osaan myös pikkoa naudanpaistin ja perata kanan.