Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Suolainen piirakka: kerropas paras reseptisi!

Vierailija
06.09.2010 |

Saisi olla esim. joku kinkku/tomaatti-tyyppinen, muutkin käy kyllä. Ei kalaa. Millä sellaiseen piirakkaan saa makua? Joku tuorejuusto? Vai mitä niihin tulee? Kiitos!

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
06.09.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

5 dl vehnäjauhoja

200 g voita



nuo nypitään sormilla pikku muruiksi. Siihen sekoitetaan 4 rkl vettä. Iso piirakkavuoka voidellaan voilla ja ripotellaan vähäsen jauhoa päälle ja kaadetaan jauhot pois. Taputellaan taikina vuokaan.



Paistetaan taikinaa 225 asteessa 15 min.



Sillä aikaa sekoitetaan täytteen ainekset isossa kulhossa:



-100 g kinkkusilppua

-2 munaa

-kourallinen juustoraastetta

-2 dl kermaa

-2 rkl smetanaa

-puoli teelusikkaa suolaa

-vähän mustapippuria

-kourallinen pieneksi silputtua tomaattia

-puoli kourallista kevätsipulia pieneksi silputtuna





Sekoita täytteen aineet keskenään hyvin ja kaada taikinan päälle ja paista vielä noin 20 min uunissa kunnes taikina on kullanruskea ja tuoksu ihanalta. Suosittelen!!



t. Hapero

Vierailija
2/5 |
06.09.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko muilla ehdotuksia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
06.09.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tein viikonloppuna:



pohja: 200g voita, 3 dl jauhoja (tarkista tämä, ohje ei ole tässä)

nypitään, siihen keltuainen ja vettä niin, että tulee sopiva massa



Täyte:

3 dl kuohukermaa

200 g juustoraastetta (vanha ja voimakasmakuinen täysrasvainen juusto on paras)

2 munaa

pippuria



päälle 100 g ilmakuivattua kinkkua ja punasipulia viipaleina



Paista ensin pohjaa 10 min 200 asteessa, sitten täyte päälle ja paista 30-40 min lisää n. 170 asteessa.

Vierailija
5/5 |
06.09.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pohja

3 dl kauraryynejä

3 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

3/4 dl öljyä

3 dl maitoa (vesikin käy)



Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää nesteet, sekoita nopeasti sekaisin ja levitä pellille. Taikina on löysähköä, mutta jähmettyy nopeasti, jonka jälkeen levittäminen on vaikeampaa.



Täyte (tässä voi säveltää mielin määrin)

tuorejuustoa

palvikinkkua suikaleina

paprikaa suikaleina

(sipulia, sieniä, tomaattia)

juustoraastetta



Levitä pohjan päälle tuorejuusto, jota voi tarvittaessa notkistaa vaikkapa maitotilkalla.

Levitä muut täyteaineet pohjalle, päällimmäiseksi juustoraaste. (Sipulin, paprikan ja sienet voi halutessaan ensin pehmittää pannulla)



Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia.





Teen tälle pohjalle melkein kaikki suolaiset piirakkani nykyään.



Täytevaihtoehtoina on myös esim. kypsä broileri ja sen päälle ruokakerma-juustoraasteseos.

Lohi (kala ei käynyt sulle, mutta muille tiedoksi)

->tuorejuuston tilalle pari prk smetanaa, (kylmäsavu)lohta n. 200g, keitettyjä munia, tomaattia, tilliä, juustoraastetta.

Kasvikset: pannulla pehmitettyjä porkkanasuikaleita, kesäkurpitsaa, tomaattia ja sieniä, yrttejä ja sitä juustoa.

jne



Pohja on huomattavasti kevyempi kuin tuo monen ehdottama rasva-jauho-vesitilkka -pohja.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän viisi kahdeksan