Miten suojelet makaroonilaatikon kuoren ettei siitä tule korppua?
Mulla aina kuivahtaa laatikon päälimmäiset makarit tosi koviksi. Miten ne saisi pysymään pehmosina?
Kommentit (13)
Laitan siis reilusti emmentalraastetta päällimmäiseksi. Makaronit pysyvät pehmeinä ja juustosta tulee mukavan rapsakka.
teen punaiseen maitoon muna-maidon ja sitäkin tarpeeksi. Pekonit tulevat ihanan rapsakoiksi, tuovat makua laatikolle ja makaronit pysyvät pehmeinä.
sekoitan pariin kertaan koko laatikon kypsymisvaiheessa. Ei tule kuorta.
sekoitan pariin kertaan koko laatikon kypsymisvaiheessa. Ei tule kuorta.
laittaa ensin juustoraastetta, sitten ripottelee korppujauhoja ja vielä lisää muutaman ovinokareen siihen päälle. Lapset haluais melkein syödä vain pelkkää kuorta ja hyvää se onkin.
Tuo ohje oli yhdestä italialaisesta keittokirjasta.
Yleensä laitetaan sitä sen verran paljon siihen että tulee sellainen rapea kuori ja välissä on paksu sula juustokerros..
olen laittanut kypsennysvaiheessa vuoan kokoisen folion kevyesti siihen päälle. Ei kuivu, eikä sun tarvitse läträtä noiden punaisten maitojen ja pekonien kanssa niinkuin joku ehti neuvomaan. Huh miten tuhtia tavaraa...
makaronit lilluvat siellä ja laitan vielä alumiinifolion päälle ja annan olla koko paistamisen ajan. Inhoan liian kuivaa makaronilaatikkoa. Kun ottaa tuollaisen märän makaronilaatikon uunista, onhan se aika juoksevaa, mutta jäähdytettynä ja uudelleen lämmitettynä seuraavana päivänä se on täydellistä.
tai tee makaroniloota kannellisessa keraamisessa padassa.
Silikonikansia on erikokoisia ja muotoisia.
Foliokin toimii mutta tuottaa turhaa jätettä
tänään ei ole mikään naurattanut, mutta ovinokareet maistuisi mullekin. [nauraa ääneen ja pelkää herättävänsä lapset]
ei juustoa ja pinnan pitää paahtua rapeaksi, se on se paras osa koko laatikossa
jos ei tahdo rapeata kuorta.